Fyra stora koppar te och en kaka.

Åter igen en urmysig kväll där mina babes kom hem till mig för att se på OC. Tillsammans med stora koppar te, urgoda muffins av Nina samt stulna minimorötter från xoxo avnöjts flera avsnitt av underhållning. Späningen är olidlig när upplösningen av säsong 2 är nära. Med endast en skiva kvar vilket motsvara ca 3 timmar så kan man inte annat än längta tills imorgonkväll då vi nog antaligen får vad vi väntat på - slutet !   


Hur-trivs-du-på-jobbet-samtal?

Nu är jag inkallad för ett uppföljningsamtal. Trodde det skulle komma efter 6 månader men nej, det kom nu. Skulle springa in i veckan eftersom Lilla Åsa ( Åsa-lill) först hade tid idag, sedan inte. Suck liksom. Men det som är bra med detta är att jag hinner resonera med mina päron om vad jag ska säga för jag har en massa frågor. Exempelvis:
- Ska jag säga upp mig?
Om inte.
- Hur mycket tycker de att jag ska jobba i veckan?
- Kommer jag aldrig få avancera från kalasvärdinna/ städerska ? För det suger !
Tips
- fall aldrig för att få en "fot in i branchen" om de nämner kalasvärdinna.
Med mera. Jag har även glömt att nämna det med skatten samt att de tog in en -91 i kassan. Rättare sagt, väntat på rätt tillfälle - nu kom det! 

Tre långa timmars lunch

Började på jobbet tidigt idag, närmare bestämt klockan 9.30. Första kalaset var klockan 10.00. Man kan ju undra vad det är för några ungar som vill ha happy meal så tidigt men tydligen så finns det. Kalaset gick ganska bra, lite kaos med två barn som fyllde år och tusen paket så drog över tiden lite. Men gjorde inget eftersom kalaset efter blev inställt pga magsjuka och pengar tycker jag ju om att dra in. Så istället för tre kalas och en lunch på 30 minuter blev det två och nästan 3 timmars lunch. Ingen av mina vänner som bor nära svarade så cyklade hem och käkade framför TV:n där jag fastnade. Nu börjar jag jobba vid tre igen. Stort suck.

Marie Antoinette

Att bli bortgift har nog aldrig varit enkelt, inte ens då man inte kunde föreställa sig någonting annat. Marie Antoniette ( Kirsten Dunst )är den yngsta av sina syskon, bara 17 år och sist ut med att bli bortgift av sin mor. Hennes mor vill att hennes barn ska hamna i kungliga och adliga släkten så hon bestämmer sig för att skicka iväg sin dotter Marie bort från Österike till kronprinsen i Versalli, Frankrike. Till en början vantrivs nog Marie och när hon inte heller kan få kronprinsen till att bli sexuellt intresserad av henne så att hon kan föda en ny kronprins så pratas det bakom hennes rygg. Men Marie vänjer sig och börjar finna sig i lyxlivet, hon lär sig att spendera och slösa och väljer hellre lyx åt sig själv än åt folket. Hovet blir även mer och mer upprörda över att hon inte föder dem ett barn.

Är kläder från 1700-talet någoting man gillar så är detta en film som man bara måste se. Alla möjliga dresser och fantastiska kullsier som måste kostat skjortan gör den här filmen sevärd. I övrigt är den ganska lång. Jag hade nog förväntat mig lite mer action och konflikter innom det franska hovet men filmen är förvånansvärt lugn, på gränsen till tråkig. Den blev en besvikelse  


Pluggis

Att studera kräver disciplin och studieteknik, speciellt en när det är en lördags eftermiddag och du är dessutom urtrött och vill bara sova eller se på film samt att du vet att datorn står på och kallar lockande: bara fem minuter. 

Jag lyckades dock åstakomma detta på min lista.
[  ]  Historia - läsa ca 10 sidor
[  ]  Biologi - börja sammanfatta till provet
Engelska:
 [/] göra uppgifter 3 sidor
 [/ ] översätta texten 3 sidor
 [/ ]  börja med glosorna
[x] Matte- räkna ikapp x antal missade uppgifter
Fysik:
[  ] läsa ca 10 sidor
[  ] 5-10 uppgifter
[  ] Städa mitt rum 
Jag måste liksom börja bli diciplinerad och inte springa iväg hela tiden. Utan verkligen plugga när jag ska plugga- usch det är så svårt.

Lördag - utan livet

För mig innebär lördagar att man ska roa sig och ta sig för det man vill. Idag är ingen sådan dag. Började med att jag jobbade i ca 3 timmar. Barnen var snälla om än lite skrikiga. Blev ett slagsmål mellan två flickor om fiskedammen. Inte nog med det så tror jag att jag börjar bli sjuk. Kunde inte ha linser utan mina ögon bara rinner precis som om de vill härma näsan för att vara lite lagom coola. I huvudet är det stopp och jag undrar om jag inte börjar få lite feber. Kanske jag missar exkursionen på tisdag då ( hoppas hoppas hoppas ). Fast det lär jag inte göra. Eftermiddagen ska ägnas åt skolan. Känns top-notch. Har en massa jag måste få gjort, att jag bara längtar efter att gräva ner mig i böckerna och få allt överstökat så jag kan känna mig ambitiös och duktig. Gör en liten lista över vad jag ska göra så får vi se sen om hur mycket jag kan pricka av om några timmar.

[  ]  Historia - läsa ca 10 sidor
[  ]  Biologi - börja sammanfatta till provet
Engelska:
 [  ] göra uppgifter 3 sidor
 [  ] översätta texten 3 sidor
 [  ]  börja med glosorna
[  ] Matte- räkna ikapp x antal missade uppgifter
Fysik:
[  ] läsa ca 10 sidor
[  ] 5-10 uppgifter
[  ] Städa mitt rum
 

Födelsedagskalas.

Igår: Efter att Elin och jag ägnat en stunds letande åt en sjal med Fredrik som smakråd så lyckades Elin hitta den vi letade efter. Elin betalde och jag lämnade dem för att leta upp Sofie och Ela. de var spårlöst fösvunna ur HM så jag sprang genom hela kvasten när inget svar på mobilen uppkom. Tillslut vänder jag åter till HM i ett sista försök och där står de så fint och tittar på utbudet av bodylotion. Usch, så trött jag blev. Sedan fick jag vila för vi gick och fikade och myste. Köpte en salamibriemacka på Cafe Dream och Sofie en oboy hon varmt kunde rekomendera. Det övriga var inte märkvärdigt. Men salamibrie har blivit min nya favvis och denna i ett mörkt gott bröd och inte överdrivet dyr gjorde den delikat.

Väl hemma bytte jag lite kläder och kikade på TV. Sedan hämtade Elin upp mig och vi åkte ut för att gratta Elina. Hon hade inte en aning om detta så det var skojsigt. Hon blev nog ganska glad när hon upptäckte att det kommer en massa människor. Det blev en mysig kväll med mycket god mat och fika. Avslutade med att se på Crossroads. Aldrig sett den men velat. Var faktiskt bra trots fördomarna med Brittan i huvudrollen. Se den. 

idag vaknade jag halv tio och fick panik. Trodde till 100 % att jag försovit mig men så var givetvis inte fallet. Jobbet börjar klockan tolv så det är lugnt. Men en sak är säker. Jag vill inte, jag orkar inte och jag vill bara kutta jobbet. Det enda bra är när lönen kommer. Usch, usch, usch !
Jobbar iaf bara till 14.30 idag så inte så många timmar men imorgon ska jag jobba 8 h. Sugit värre :( 

Kvällsmys !

Så var det dags att återuppta vår mysiga grupp på torsdagar då vi samlas och fikar samt snackar. Vi var hos mig ikväll eftersom jag är själv samt att Sarah och Gabby har flyttat så de är inget alternativ. Det var underbart och jag blev så hilma berörd och peppad av att höra de andra prata. Jag beundrar deras frimodigthet och kärlek till alla grymt mycket. Jag önskar jag kunde vara likadan. Ni ska bara veta att ni är fantastiska vasacrew !

Torsdag

Ingen sovmorgon idag inte. Faktum den första dagen på veckan jag börjar 8.10 och då börjar man med en ûberlång mattelektion. Kändes finurligt, eller nej men jobbade på ganska bra nästan hela lektionen så litet stolt över mig själv är jag allt. Efter det var det en håltimma på ca 3 timmar. Ganska lång men gick ner till maxi och kikade lite i affärerna där. Hittade en sjukt söt tröja på Lindex med har som sagt shoppförbud. Annars lämnade jag in min mobil som är allment sepe. Fick en ännu värre. Från att varit irriterad över att min stängde av sig 1-3 gg per dag så lyckades denna komma upp i mer en 20 gg på tre timmar så efter engelskan när det var dags för håltimma igen gick jag och framförde mina klagomål. Gick igenom och de skulle fixa en ny tills imorgon. Great.
Jag var även duktigt och pluggade ännu mera matte på denna håltimmen. Kände mig ovanligt hurtig. Avslutade dagen med fysiklabb som var ganska kul. Fick göra olika stationer och vara kreativ. I och med att jag är så fruktansvärt trött och flummat mig igenom hela dagen var inte sista lektionen som slutade 16.40 bättre på något vis. Men nu är de bestämt. Den flyttas i fortsättningen till förmiddagen. Jääääääääääääääääs !
Nu ska jag baka bullar. Mumms.

Inköpta kläder

Jeans från HM  Träja från Stadium  Jeans från HM  Träja från Stadium
Jens från HM   398:-  Jens från HM   398:-

Passa på och njut av min glasögonbild. Det är inte ofta, och för er som fryser om fötterna på vintern:
 införskaffa fett snygga och sköna tofflor från IKEA. Bara 19.50:- med IKEAfamily, utan plus 10:- tror jag.

Tandläkaren

Glömde nämna att jag var hos tandläkaren idag. Det gick bra och hon berömde mig utan slut för att jag sköter mina tänder så korrekt. Fast det är ju det jag inte gör. Visst jag borstar morgon och kväll men brukar inte vara så extremt noga utan mer för att få bort de värsta resterna från dagens mat på kvällen, och lukta gott i munnen på dagen. Men har väl starka tänder, vilket är bra eftersom det inte finns så mycket annat bra med min kropp. Dock sa hon att det var ingen mening att trycka ihop mina tänder för tänderna brevid framtänderna var försmå och det var glipor där så de skulle bara glida tillbaka. Jag blev jätteledsen för jag hatar att mina tänder var så fula. Hon ville att vi skulle vänta till nästa undersökning för då trodde hon visdomständerna vuxit klart och skulle trycka bort klipan tillräckligt för att sedan kunnas tryckas ihopa mera. Jag fick se kort på hur långt de kommit och det var bara halvägs. Blev så himla besviken för verkligen längtat dit för att fixa mina tänder men jag ser ju själv att mina tänder nummer två är väldigt små.

Onsdag

Det är knappt så jag kan skriva blogg, mina armar är totalt möra. Brukar ju som sagt inte träna speciellt mycket men får mina ryck i perioder och nu är ett sådan tillfälle. Efter en dryg dag i skolan som ägnades åt det ena samt det andra så fick vi sluta efter vår första fysiklektion där man lärde sig någoting även om Annika-lost-in-space-jag-har-rätt-fröken dumförklarde oss stup i ett. (Själv är hon mer än trög, och jag skojar inte.) När dagen tillslut var över jagade vi runt skolan för att få vårt schema ändrat. Nina och jag som blivit bästis med schemaläggaren fick äran att besöka henne igen, och tror hon blev ganska glad på riktigt faktiskt. Haha, jag börjar uppskatta henne.
Vi lyckades i vilket fall som helst, nästan 100 % säkert, med att ändra så att vi får flytta fysiken imorgon till vår håltimma och där med slutar vi 13.30 istället för 16.40 vilket skulle vara underbart. Ja, ren fullkomlig lycka. Då blir min senaste dag onsdagen och den är 15.00 ojämna veckor, 16.40 jämna. Fin fint.
Sofie sprang även runt med oss på Kagg för att försöka ändra schemat hon med. Det roliga var ändå att när det kom till kritan hade hon inte fattat varför vi ville ha det ändrat men jag är inte förvånad, hon hänger inte alltid med men det gör inget. Du är söt ändå Soffffi.

Det blev även en tur till stan med flickorna. Införskaffade ett par jeans från HM och en adidas tröja från Stadium. Det sved i plånboken. Shoppat galet mycket nu på sistone när jag har haft pengar. Jag som skulle börja spara och leva ett civeliserat liv crashade den drömmen kvickt. Men nu ska det bli ändring. Måste spara till viktiga utgifter. Färdigshoppat för en månad framåt.

Men tillbaka till varför jag inte kan skriva. Tog mig som sagt till friskis gym där jag sprang några kilometer på rullbandet. Var riktigt skönt men ordentligt trött och svettig vid slutet eftersom deras aircondition eller vad de nu har var trasig så värmen var olidlig. Gick istället in till alla styrkemaskinerna och körde lite ännu mera ben och lite mage. Sedan tog jag tag i armarna, blev en riktig genomkörare. Mina armar är inte vana att jobba på samma sätt som benen och jag gjorde inte lite lyft. Så nu sitter jag med en värk som aldrig vekrar vilja försvinna från mina triceps samt biceps. Men det är skönt, grymt skönt.

Blev även en tur till ica. Var tvungen att köpa in smör, pålägg och diverse annat gott innan jag halvt däckade med kroppkakor framför animalplanet. Okej, nördigt jag vet men fanns inget roligt.

Ska nog kika lite mer på tv innan det blir sängen. Ska försöka se Sex and the city men lär väl inte orka stanna uppe. Är ju min enda dag utan sovmorgon imorgon.  Så natti. Återkommer med pics på inköpta kläder.


Om 40 minuter

börjar skolan. Panik för jag har inte en aning om vad jag ska ha på mig. Lånat ut min nya favorittröja vilket medger suck suck suck. Så hjälp, och sedan spöregnar det ute. Stjärt. Kommer bli lagom dygnsur om det inte lägger av NU.

Kräftmys

Åt kräftor med matilda. Det var mums. Slutade med att jag satt själv och klämde de sista för jag tycker så mycket om det. Nu ska vi sova.

Alone

Precis nu körden vår blå Toyota iväg med min familj för att stanna borta i en vecka. Om det är bra eller dåligt det vet jag inte. Eller kanske mera dåligt. Klart jag uppskattar att vara själv och jag tycker det är underdunderligt skönt att få göra precis som jag vill och ha huset för mig själv men kommer inte kunna neka till att lite ensamt blir det nog allt. Det är ju trots allt mer än en vecka. Och tanken på att de har semester och ligger och steker i solen på en strand på Menorca gör mig ganska avis. Känslan av att bara slapp, kunna bli brun, äta god mat ute och upptäcka nya saker. Det skär att jag måste vara hemma och gå i skolan. Dumt att jag går i gymnasiet och min päron vägrade låta mig ta ledigt. 
"Lina, hela din framtid hänger på dig nu."
 "Du kan inte komma efter. "
 "Kommer inte på fråga."  Osv.


Älska måndagar

Första dagen på veckan kommer bli min nya kärleksdag den här terminen. Brukar alltid avsky måndagen för den är lång, tråkig och innebär att helgen är slut men nu är de ändring på det eftersom jag börjar vid 10 och har sedan en mattelektion på 1 timme och 40 minuter. Okej det är för länge men sedan har jag bara idrott och slutar därmed 13.30.  Känns rätt soft att gå 3,5 timme i skolan. Och nu är det bestämt, median är struken till 100 % höstterminen och två kurser på våren istället. Rätt sugit för jag kommer ha det slapp som attan denna terminen men tufft nästa eftersom jag ska läsa 100 poäng individuellt val då också. Men får väl passa på att njuta denna hösten.

Efter idrotten idag så åkte jag förbi friskis gym där matilda tränat i över en timma. Duktiga hon. Träffade Märta och Klara som även de hängde där. 
   Hade glömt skor till idrotten så hade inga att ha på mig inne på gymmet men provade rullbandet ändå. Lyckades springa drygt 2 km innan mina tår hade stora blåser kändes det som så jag gick in och körde en axelmaskin isället. Avlustade med lite rygg och mage, skulle egentligen åkt hem direkt men kändes bra att träna lite även om det inte var så länge. Stretchade även rejält, var ju ett tag sedan. Så nu känner jag mig fräsch och fin. Imorgon blir det en längre stund på gymmet. Längtar nästan.

Invisible

Jag önskar verkligen att jag kunnat tro på mig själv, tro att jag var någoting och att jag hade alla möjligheter i livet precis som alla andra men det går inte. Jag är inte sådan och jag kommer aldrig bli. Jag kommer nog aldrig våga vara så som jag innerst inne vill vara. Det gör mig ledsen.
                                                                                       


Träning

Varit i simhallen med Kajsy och Matilda för en uppfräschning. Inte för att man blir speciellt fräsch av att vara där men det var ändå skönt att simma någon kilometer och känna känslan av att jag använt min kropp, jag har rört på mig och gjort någoting nyttigt. Det händer tyvärr inte så ofta i mitt liv men jag älskar när jag tagit ut mig riktigt rejält så man får en sådan underbar endorfinkick. Ska dock försöka börja röra på mig någon gång i veckan. Nu är det ju gratisvecka på friskis vilket är finfint speceillt nu innan skolan dragit igång på allvar.

Avslutade simmningen med att sola men blev inte så mycket brunare oturligt nog och sedan en riktigt skön dusch med hårinpackning och sauna. Det kändes därimot underbart även om mitt aniskte är blekt som om jag vore ett lik.

Kajsa invited us for dinner

Sagt och gjort. Hon var söt och tillagade (okejs, hennes puppi men hon bestämde och såg till att det gick rätt till) en fantastisk lax med fin pasta till. Det var länge sedan, mer än flera år sedan jag åt färgad pasta och jag älskade det idag. Ska be mamma börja köpa det igen. Efter middagen var vi sociala och spelade Kalmarspelet. Jag måste erkänna att jag tycker det var mysigt att spela spel och precis när jag börjat investera i byggen och försäljning så vill alla ha godis så vi går mot magganplan. Stängt, går mot bensinmacken men när vi är utanför söder centrum blir jag säker på att de har öppet fast klockan är 21.59 så kutar dit och vi får komma in och handla godis. Finnemang. Hemma hos Kajsa vill ingen spela klart, säkert bara för att jag höll på att vinna så vi tittar på en rolig B-film. Bara Bea. 
  
En norsk B-film som sagt men den var lite kul. Handlar som Bea som är sista tjejen i sitt kompisgäng med att förlora oskulden. Och så mitt i allt blir skolans populäraste kille intresserad av henne och undrar om hon vill komma på hans fest om två veckor. Då har hon två veckor på sig att bli av med oskulden tycker hennes dominanta tjejkompis och hon fixar en dejt med en bondkille hon känner. Det blir inte riktigt som hon tänkt sig eftersom hennes kompis inte nämt någoting om sex till killen medan Bea tror att han kommer bara för att ha sex. Hur filmen fortlöper är kanske inte så svårt att räkna ut. Ganska förutsägbar men lite kul bara för att den är så himla nördig och man bara skäms rakt igenom för hur Bea beter sig.

På tal om B-filmer: jag saknar andra avenyn men det börjar snart.  Whiiie.
kajsamörta o kurk  enda bilden på dem och  av sjukt dålig kvalite   men de är söta ändå

Märtas kollage

Märtas kollage

Morgon

Vaknade upp vid tiotiden. Inte fruktansvärt trött efter att ha somnat framemot tretiden. Det är bra eftersom om jag börjar jobba vid tolv och ska kila alldeles strax. Valde att äta en ordentlig frukost idag så jag står mig med endast någon frukt som tillskott fram till middagen hos kajsa som är vid sextiden. Så det blev nästan lite brunchaktigt. Men nu ska jag sticka.

1 banan
2 ligongrovor med sallad och ägg på
1 stort glas mjölk
                                                                                                                   min frukost

OC och öppen himmel

Hamnade som sagt hos Nina tillsammans med de andra brudarna och jag hade rätt: Sofie var också sen. Knytkalas av godisar stod på schemat. Vi dukade upp med Ahlgrens Bilar, Marabou, Ninas morotskaka som var mums och Sorbeglass av smakerna hallon och mango. Någoting jag starkt kan rekomendera eftersom jag älskar sorbe och åt flera lass glass.
Under vår OCkväll lyckades jag få¨utlopp för alla mina känslor, fick gråta skratta men framför allt ta ut min ilska på den dumma serien som aldrig gör som man vill. Var väldigt skönt. Så ett tips låt din känslor komma om du behöver. Det är liksom okej att vara både glad och ledsen. Alla är det någon gång.
Kvällen avslutades med att jag och Kirk istället för att hamna i våra sängar blev uppflugna på taket utanför Märta. Där satte hon igång sin vattenpipa och det var allmänt mys tillsammans med Matilda, Sophia, Nanna, Klara, Ida och Lovisa. Eftersom som kvällen löpte så avgick folk och tillslut även jag och Matilda. Men det var mysigt som vanligt att sitta hopkrupna på en filt på taket och bara njuta av sällskap och stjärnorna på himlen.

okej, inga stjärnor men en solnedgång :)

Myskväll

Nu ska jag ta min cykel och trampa iväg genom hela staden ända hem till Nina som bor typ vid södercentrum. Det är en bit när det regnar och jag måste hinna köpa någonting gott på vägen för vi ska ha myskväll. Kricken är väl redan där antar jag och Sofie brukar vara sen. Jag blev med sen men behövde verkligen äta. Det var länge sedan vi hade en sådan kväll men ikväll är den back. Fett najs. Har fått tag på OC säsong 2 med så det blir att uppta det som vi ägnade många timmar åt förra hösten. Tror på en top-nochkväll och ni för även ha en fin fredagskväll !

Höstens schema

Höstens schema designas av vår schemaläggare: Karin. Det är i alla fall hon som ser till om ens tillvaro är urusel, kopromissbar eller rena himmelriket.
Jag förstår mycket väl att hon har ett jobbigt yrke när det gäller att få ihop x antal klassers och lärares scheman när det är så många som det är på Kagg, och vissa kurser ska även passa in på Staggs och Jennys scheman. Men just nu i ögonblicket tycker jag att hon ska satsa på en annan kariär. ( Dock bara för att jag är så arg. )

Igår tror jag det var vi hade vår första medialektion för terminen. Kul tänkte jag eftersom på schemat stod det ca 4 timmar/ veckan. I ettan hade vi bara två så detta var ett lyft. Men när vi väl sitter där tillsammans med Nvmp06f vilket det visar sig att vi ska umgås med så att vi blir en klass på över 25 ist för 10 så kommer vi mot slutet fram till att vi kan inte läsa medieproduktion eller vad det nu var för vi har inte läst en grundkurs som man behöver innan. Bright tänkt av Karin !
Så idag på lotsen medelar Asken:
Ni som läser media kommer att tabort er måndags lektion samt komprimera torsdagens till 40min. Fattar ni,
40 fucking minuter i veckan ist för 4 timmar ? Nu måste Karin ha en skruv lös. Det är ingenting alls, nästan.
Andra bomben var att vi är uppdelade i två grupper när det gäller fysiken för att hälften läser kemi B, vi andra inte. De ska ha både fysik A och Kemi B labb på samma eftermiddag eftersom det är två lektioner. Vi andra läser bara fysik A labben och vi har fått den andra tiden så vi kommer sitta med 2 timmars håltimma när det inte spelar någon roll för den andra gruppen som har båda lektionerna men det går ju inte att byta för att Eklassen ska labba tillsammans med kemigruppen. Fy fan !

Ända possitiva är att vi slutar ett på måndagar och jag börjar 10. Cred till den dagen.
                                                                                                                                                               

Du är älskad, Du är sedd

Du lyser klarare än himlens alla stjärnor
för ljuset som du bär det värmer mig
Livets låga brinner som ett svar
på orden jag älskar dig

Du behöver inte lyckas för att duga
det räcker med att du finns till
Livet är en gåva som du får
Din möjlighet att göra det du vill

Du är älskad, Du är sedd
Var inte rädd

Du får vandra genom livets äventyr
med ditt skratt och dina tårar på din kind
Du får gå dina steg i denna helhet
genomströmmad av vatten och vind

Du är älskad, Du är sedd
Var inte rädd

Om du stannar upp vi gränsen för ditt tvivel
kommer aldrig det du tror bli verklighet här
Men om du tar ett steg rakt ur och vågar pröva
ska du se att dina vingar bär

Du är älskad, Du är sedd                                                                       
Var inte rädd
                                                                                                                                  
Sång av Mikael Eklöv som jag tycker är fin.
Den är till dig som behöver den.
                                                                                                                                                  


CSN-kort

Jag blir så arg på mig själv. Varför har jag aldrig tänkt på att använda CSN-kortet. Hade fått reklam på mailen igen och ett fran CSN. Bestämde mig att checka för en gångs skull och nu har jag klickat runt i en evighet. Hittar en massa bra erbjudanden.Blir så sur att jag inte tänkt på det. Exempelvis så min flygbiljett till Luleå hade kostat halva priset, visst pappa betala men ändå och ju mer jag klickar detså argare blir jag på mig själv. Stjärt.
Säger bara det: Börja med det kortet och passa på medan du har det.

Våldgästad

Våldgästad ordagrant, för när Matilda kommer så går det alltid villt till för hon ska minnsan inte sitta still utan boxas, gosa och kittlas. Och hon är envis men det gör inget för jag älskar henne ändå. Även Kajsa kom förbi också vilket gjorde mig mycket glad. De är fina brudar. Dock så var jag tvungen att städa upp bland alla min block och mappar från alla ämnen i skolan eftersom jag varit sådan viktigpetter och dragit hem dem samt släpat runt på hela mitt skåp på stan. Okej, jag är inte klen men man är väl ingen bodybuilder precis så det var lite tugnt. Fast det gör inget för jag vill inte ha några gigantiska muccler. Men tillsammans tittade vi på alla filmer alla från min media klass gjort första terminen i ettan, det blev en del sarkastiska garv och några bloss bloss för min del eftersom de fick se mig spela teater men det bjuder jag på bara för att ni är så söta busungar. Sedan blev det att jaga iväg dem för här skulle räknas matte. Jag kände mig rätt trist men kan ju inte börja med att komma efter det första jag gör.

Måste bara tillägga att Matilda var ännu mera imponerad än jag över engelskaboken. Jag blev nöjd, hon frågade om hon fick låna hem och läsa eftersom historierna verkade så roliga tyckte hon.


Jackköp

Hjälp mig att välja. Skinnjackan eller coaten.  Köpte även denna cardigan från Rågårds modehus för 99:- Funderar på jeansen från HM. Vad tycker ni?
 

 

Vardagen is back

Idag var det läsning enligt schema som lärarna fint kallar det. Vissa körde igång direkt, andra tog det lugnare. Vi hade vår första historialektion idag och det kändes förvånasvärt bra. Vår nya lärare Linda verkar urbussig, engagerad och possitiv. Hon kändes inte speciellt stel och fast i de gamla metoderna utan verkade mer inriktad mot framtiden vilket verkar bra tycker jag. Hennes sätt att lära ut har man ju inte provat på än men jag tror verkligen att hon kan bli bra.
På hennes lektion idag fick vi leka en lek där man fick skriva tre påståenden om sig själv. Ett av dessa skulle vara falskt. Sedan fick man springa runt till alla i klassen och gissa vilket av deras som inte stämde. Hela leken avslutades med att vi satte oss i en ring och så fick var och en läsa upp sina alternativ samt säga det oriktiga. Soof vann med sina 22 poäng av 25 vilket var duktigt av henne. Jag lyckades knåpa ihop 19. Något som därimot var lite pinsamt var att jag hade glömt vissa av killarnas namn, i och för sig de jag irriterar mig lite på men ändå. Fast det var jag inte ensam om. Tråkigt att vår klass blivit så här, den som verkade så bra i början.

En sak till som inte är speceillt possitiv är att vi ska ha Lost-in-space-Annika i mer än 6 timmar i veckan. Känns oerhört inspererande, inte. Men hon verkar glad. Annars kan jag medela att jag skippar individuella valen i höst och satsar på de tunga ämnena som matte C , D och fysik. Så tar jag igen det i trean. Blir nog bra.

Ny möblering

Har tyvärr inga bilder på hur det såg ut innan men bytt plats på bokhylla och säng samt införskaffat lite småsaker.
Det är kul med inredning.

      Lampa


Skolstarten

Det var en totalt onödig dag måste jag anse. Hade lektion eller snarare upprop i ca en halvtimma. Fick schema och individuella valen, igen. Per, vår mentor måste älska att läsa upp de där valen eftersom han ägnade en fyra fem gångare åt att göra det förra termininen eller så vill han bara vara hundra på att vi vet. Jag vet inte. Fick i alla fall retorik och psykologi A på vårterminen. Mitt val på hösten blev knas så nu har jag inget utan sitter jag funderar på om jag ska välja något av de få som finns eller läsa 200 poäng i trean. No idea. De som finns at välja mellan är inga toppval, men min tankar kretsar väl kring någon av ekonomikurserna eller friskvårdsmassage eller skippa helt nu på hösten och sedan välja något jag verkligen vill läsa. Kommer inte ha så många lektioner i trean eller tror ni dte blir för tufft. Jag får panik, hur skulle ni gjort? Hjälp mig !
Måste ju bestämt mig snart också, senast denna veckan men kurserna minskar ju för varje timma som går.

Annars kan jag inte påstå att det var speciellt kul att sitta där vi bänkarna. Kände ingen särskildt stor saknad till mina klasskamrater när jag steg in i klassrummet utan det var precis som vanligt, som innan. Vissa var lika jobbigt nördiga som i ettan medan andra bara satt tysta och stirrade in i väggen. Men några verkade dock fasligt nöjda. Kul för dem.

Enda att se fram emot just nu är insparken. Hoppas bara att vi får en klass eftersom det bara är två nya ettor för jag är ganska pep. Någon som har något roligt annorlunda förslag på vad man kan göra. Alla tankar är hjärtligt välkomna.

Favoriter


Skolstart

Om exakt 50 min börjar skolan. Tycker inte det är något att hylla men måste ändå gå. Ska kanske börja göra mig iordning eftersom jag fortfarande sitter i pyjamas. Eller jag ska börja. Igår förberede jag mig med att storshoppa på dilbergs. Eller storshoppa och storshoppa, köpte en almenacka, några mappar, pennor och stift. Så nu är jag förbered.
 
Tomas börjar imorgon för de nya sjuorna ska få invigas med sig själva. Synd att inte ettorna på Kagg fick den äran.
Men jag längtar efter mina vänner. Kärlek till er.

Inredning

Nu har mammsi och jag möbblat om mitt rum. Efter att somnat i sängen ett tag blev vi lite duktiga och tog oss för det. Känns roligt och insperarnde så imorgon ska jag gå på IKEA en sväng och införskaffa mysfaktorsgrejer. Stora möbler blir det dock inga nya men lite småsaker och smarta lösningar kan alltid sitta bra så nu kanske jag kan börja vara i mitt rum. Tycker trots allt att jag är rätt nöjd med mina tapeter. Inredning är riktigt kul och när jag var liten ville jag bli inredningsarkitekt, något som jag lagt ner nu eftersom det är så komplicerat att bli det.

Imorgon när det är klart kanske jag är duktig och fotar hur det blev så ni får se.

If tomorrow never comes

Jag mår illa. Kanske lite yr och telefonen bränner i min handflata. Jag måste ringa, jag ska ringa. Snart.

I'm sorry

Började ganska askalas. Matilda tog fel på riktning på bussen så hennes pappa fick skjutsa mig, Elvira och henne till stationen snabbt efter ett samtal av Charlotte. Hela bussturen satt jag och var asnervös. För vadå liksom ?
Men allt kändes så fel. Jag skulle liksom inte vara här.  Egentligen var jag peppad men det blev knas. När vi anlände var, jag vet inte hur jag ska beskriva för jag vet knappt vad jag kände. Kan inte sätta ord på känslorna särskildt bra men det var väl i närheten av obekvämlighet. Över det hela så jag orkade liksom inte tror jag. Kanske var det att jag var så trött sedan innan. Det blev i alla fall fel. Jag var dum emot dig, något jag ångrar. Förlåt. Känns ganska dumt att skriva så på internet men måste få skriva av mig endel eftersom jag är feg och har svårare att prata. Ytterligare ett tillfälle när jag inte har kraft nog. Bingo Lina, du är sååå bra. Inte.
På kvällen kunde jag inte sova, jag hade så ont i magen för att jag gjort dig ledsen. Jag visste att jag var orolig för det men inte att det skulle göra att jag fick fysiskt ont. När jag frågade min pappa varför han trodde jag hade så ont gissade han att det kunde vara stress och oro. Då var det för att jag gjort dig ledsen. För jag var inte shysst och det vet jag. Det behöver jag inte få upplyst för mig - förlåt igen.

Jag avskyr att vara dum, elak och såra. Något som tagit tid för mig att lära mig.

Utpumpad

Det var länge sedan jag fick ta i så mycket som jag gjort idag, verkligen en kraftansträngning. Efter att tittat på film alldeles förlänge tillsammans med Matilda och Christer kunde jag inte somna. Ägnade åtskilliga minuter, bergis timmar åt att vrida mig i de klibbiga lakanen som nästan höll mig fast likt på en sträckbänk. Efter varje försök till att somna kastades trötta blickar på väckarklockan som långsamt rörde sig mot uppstigning. Det inger en hysteri av att jag kommer aldrig orka med morgondagen. Sedan slås man av paniktankarna:
Jag måste somna nu, jag bara måste !
Tillslut måste jag ändå ha somnat för morgon blev det och det tjutande pipet får en att må dåligt. Jag hatar verkligen mitt alarm men man vaknar ju av de så då kan man väl inte klaga. Den lyckas ju klara av sitt jobb galant.
Slängde i mig lite besk och sur persikayoghurt och drog på mig mjukisoutfitten. Redo för en jobbig morgon. Prick klockan sju ( enligt min mobil) hoppar jag av cykeln på stallplanen. Tillsammans med Josse och Carro blir det ett himla fixande. Hästarna ska in och ut hullerombuller och mat slängs ut i alla hörn och kanter. Tack och lov går de utan fortfarande ute dygnet runt så det blev inte speciellt mycket mockande. Det var en frälsning från ovan enligt mig eftersom att mocka är bland de värsta sakerna jag vet. Efter att ha avslutat jouren red jag Anisette en stund. Det gick inget vidare, hon var stel och utan kondis- precis som jag. Inte bästa kombinationen kanske. Men trevligt att sitta till häst igen efter sommar uppehållet.
Matilda kom för eftermiddagsjour och jag sällskapde lite innan jag tog mig an Rhonas man. Blev inte topptrim för jag orkade inte mera men bättre än innan även om hon var söt i sitt lilla trollruffs. Sedan var jag snäll och hjälpte Tilds lite innan jag tog mig cykel och drog mig hemåt.
Nu sitter jag utpumpad här och försöker få hem One Tree Hill. Lyckas inte särskildt bra. Första försökte fick jag bara hem rösterna, eller asså man hörde replikerna men utan bild. Top notch. Så om någon skulle sitta och hålla på One Tree Hill-boxarna så är de varmt välkomna att höra av sig om de skulle vilja vara ûbergulliga och låna ut. Efter säsong 1.

Ikväll blir de kanske fest. Jag hoppas för jag är väldigt peppad. Annars blir det mys med Elvira vilket är najs. Men som sagt, jag är pepp. Fast egentligen vill jag inget av det utan bara krypa ner i min varma säng och se på film och somna tidigt. För imorgon har jag lovat att ta Märtas jour eftersom hon njuter av livet i Götet. Bajsa asså. Jag orkar inte och jag blir så trött på mig själv eftersom jag nästan alltid säger ja.

Ångest

Skolan börjar på tisdag och jag kan inte fatta vart lovet tagit vägen. Innan ville jag ha någonting att pyssla med nu när verkligheten har hunnit ikapp en så är det svindlande. Det känns som igår när vi slutade första året på gymnasiet. Nu är det bara två år kvar och jag har redan lite planer om vad jag vill göra sen, men de behåller jag hos mig själv för säkehetens skull. Ifall de inte skulle bli av.
Men nu är det gymnasiet igen. Nej, jag vill inte och vi kommer få ett varmt välkomnade av ett stort biologiprov. Det är finnemnang. Jag nästan gråter.

Äntligen hemma

Nu är jag hemma igen, äntligen. Kan inte säga mer än att det var grymt efterlängtat. Det var en sådan lättnad att stiga in i vårt fula lilla hus och känna doften av att vara hemma. Hemma. Det kändes som om jag varit borta i över en månade även om det inte var så, endast 9 dagar har jag spenderat borta från livet men det var mer än nog. Fem hade räckt med marginal.
  Sista natten spenderades hos min moster i Nyköping, eller min familj sov där för min kusin och hennes pojkvän kom hem till dem på middag och det slutade med att jag hellre ville sova hos dem för jag tycker om min kusin. Anna har precis köpt en yorkshireterriervalp, eller för två månader sedan och han heter Leo. Han var ett litet urgulligt yrväder som drog fram överallt. Efter mycket spring och lek sov han hos mig och det var mysigt. Vi låg hopkrupna som två bollar tillsammans. Det var så mysigt och en speciell känsla, djur gör en trygg på något vis.

Nu har jag legat framför matildas tv tillsammans med Krik och henne. 40 years old virgin och Sex and the city har glidit förbi vilket varit rätt bra underhållnig. Nu sover matilda och Kirk läser hennes sms, och jag ehm bloggar. Osocialt, jag vet men jag har panik för jag fick precis veta att jag har jour på lördag och börjar jobba halv tolv.  Anus, säger jag bara.

Reign over me

För andra gången i mitt liv ser jag denna sorgliga film om en man (Adam Sandler) som förlorar sin familj  den 11 september 2001.  Han  blir  helt paralyzerad och försöker för allt i världen glömma det som hänt, han helt enkelt stryker den förflutna och isolerar sig totalt.  Han lyckas ända tills hans gamla collagekamrat dyker upp och får syn på honom. Han förstår dock inte först att han inte är stt gamla jag men genom en trofast vänskap bygger han upp ett förtronde som blir en bra visdom för dem båda.

Mer vill jag inte säga eftersom man lätt avslöjar för mycket, men jag tycker det är en fin om än tragisk film där man får ha nära till näsdukarna ibland men den han även sin skratt. Den speglar väl hur det nog skulle kunna bli för den som förlorar det viktigaste i sitt liv, det man älskade mest av allt och jag kan inte annat än att vara tacksam vid filmens slut över att alla ens nära och kära finns kvar i livet. En helt klart sevärd liten film.

Fast i familjen

Dagen till ära har varit ganska hedervärd. Steg upp omkring niotiden eftersom mina bröder som haft en stor saknad till dator och satelitTV redan var i full gång, och sova till två bröder som är mer än lyckliga för att den digitala världen är på samma planet igen fungerar inte. Inte för mig i alla fall så jag låg där och kikade på TV ett tag, Någon timma eller så, vågade mig inte på att smyga ner. När pappa sedan kom upp för att se om vi var vakna så vågade jag äntligen följa med ner till köket för att klämma i mig en macka. Jag förblev sedan ensam kring frukostbordet med endast Västerbottenskuriren som sällskap. Jag gillar att jag börjat läsa tidningen på morgonen och att jag faktiskt tycker det är intressant. Vuxenpoäng till mig. Det som jag idag kletade mig fast vid var en artikel om hur västvärlden, ja USA, EU och några övriga länder reagerade starkt över hur Ryssland håller på. Hela den situatioen skrämmer mig lite och när den engelska minstern ( minns inte vem) tydligt beskrev att vi inte ville ha en till Hitler så känns det som om det är allvar och man blir rädd. Ett sådant krig som påbörjades 1939 tror jag ingen önskar igen.
Sedan fördrevs förmiddagen med Alias. Tillsammans kring köksbordet skriker båda familjerna ivrigt för alla vill vinna, inte minst jag men sådär överdrivet bra är jag inte. Måste nog erkänna att mamma är bäst eller Anna. Anna för sin snabbhet och mamma för sitt stora ordförråd.
Efter lunch åkte jag, pappa, Tomas, Jens, Anna och Martin in till stan för att spela bowling. Vid kassan måste jag erkänna att min far gjorde bort oss en aning. Han skulle nämligen promt betala och det blev dyrare än anat så han ställde till med lite liv. Men sagt och gjort, bowling blev det en timma. Jag började kanon men avslutade med en rejäl förlust.
Sedan åkte alla hem och jag och Anna besökte Umeå lite. Köpte en tröja på HM. Får väl lägga in bild sedan och sedan blev det en lite fika. Fick i mig en mycket god hallonmuffins. När det var avklarat hämtade Annas mamma oss och vi åkte hem tillsammans med hennes bror. Det blevganska lagom fast jag hade nog kunnat gå en stund till.
Nu är det middag med en massa familjer. Ganska jobbigt men bara att stå ut. Barn i alla åldrar men jag har smygit mig iväg. Orkar inte vara social mer men ska väl dra mig tillbaka dig igen. Så adjö.

Fast i ett liv utan liv.

Jag satt och funderade lite igår när vi körde från Gällivare till Umeå på hur tråkigt jag tycker det är att norrläningarna dör ut. För även om jag tycker det är tråkigt där uppe så har det sin charm och sin plats i mitt hjärta. Fast själv skulle jag aldrig vilja bosätta mig här. Umeå är tänkbart men inte längre norrut. Ändå vill jag att det ska finnas kvar. Bara för att jag har mina rötter här ifrån. Män finns det ju gott om men kvinnorna får man väl plantera in, men det gör man ju redan. Många åker ner till Thailand och liknande länder för att hämta hem en kvinna. Jag tycker det är förfärligt. Den thailänska kvinnan har inget val utan tvingas att falla för mannen eftersom hon hoppas på ett bättre förhållande och mannen som inte lyckats få en fru i vårt samhälle tar då denna kvinna. När hon väl kommer till Svergie så kan det bli bra för henne men kan även sluta i ett helvete. Jag trodde inte detta excisterade i vårt land, vårt fina perfekta Svergie. Sarkasmen är överflödig. Och även om det kanske är vanligast i norrland eftersom många damer flyttar från glesbygden så sker det även detta i mitt lilla Kalmar, kan ni fatta det. Mitt i Kalmar?! 
Åtminstone tror jag det för min mamma berättade för mig om en kvinna hon träffade för ett tag sedan som bor i vår stad. Kvinnan var omkring 35 år och hade en son på kanske 10 år, och hon var thailänska. Hennes man var därimot det dubbla, har var drygt 70 år. Jag har svårt att tänka mig att hon fallit för honom utan snarare har det handlat om ekonomin. Jag skulle hata att behöva gifta mig med någon som jag inte älskar. Det är som att bli bortgift och jag tror man känner sig fängslad. Fast i ett liv utan liv. Men det kanske är bättre än att förgås eftersom man inte har mat på bordet. Det enda som man behöver betala är ju ändå sex och sin tid, man kanske behöver bli gravid på sin höjd och det kanske är ett bra pris för dem som inget har. Sådana saker betyder ju ändå inget i vårt samhälle. Idag har ju alla sex med alla precis som man byter strumpor varje dag, folk går i väggen för att de ska hinna med allt, tiden för en själv är liksom ingeting viktigt och att bli med barn känns ju som ett värdsligt beskymmer. Det är ju bara att göra abort så är problemen ur världen. Eller? 

Jag vill hem och det är NU

Kom upp i tisdags som sagt. Höll på att missa planet till Luleå eftersom att jag tog fel gate. När jag suttit där och ingen människa kommer inser jag att något kanske är fel. Gaten visar det sig. I sista minut anländer jag och kommer med. Hamnar brevid en pojke som var sju år och pratade hela resan. Han berättade om hela världen för mig och även om gravitationen med mera. Jga somnade tillslut. Tur. I Luleå träffade jag Isabell en stund. Vi gick och fikade och det var jättemysigt. Drack en varm oboy med grädde marscmellows och strössel på. Det behövdes för dte var kallt. Sedan tog jag bussen till Lansjärv. Två och en halv timma senare hoppar jag av bussen ute i ingenstans. Pappa kommer dock direkt och det var tur. I mormor och morfars sommarstuga blir det mat och sedan sova typ. Jag fick ligga i husvagnen och det var fint.
Dagen därpå drog jag på mig fula kläder och följde med pappa och morfar ut på myren för att plocka hjortron. Efter att plockat en stund orkade jag inte mera och satte mig och åt upp det mesta. Jag gillar hjortron. Sedan körde jag båten hem. Säga vad man vill om norrland men det har sin charm. Detta endlösa med en evig tystnad. Jag gillar det ändå i lagom mängd.
Sedan blev det en tur med bilen i granntrakten och tilsut hamnade vi i Kalix älv. Fiskarnas centrum. Det var världens uppståndelse där då för i laxtrappan hade den största lax som nästan någonsin excisterat passerat. Nästan 40 kg. Tv och tidningar från alla håll i norra svergie men även från andra länder hade anlänt till campingen som var där.
På torsdagen åkte vi till Gällivare. Där följde jag med ut och gick på Dundret två dagar. En kväll och en dag. Kvällen gick pappa och jag en kort sväng upp på toppen. Var max 3 kilometer. Fick en underbar solnedgång som sedan av slutades med våffla i toppstugan. Mysigt var det.
Dag två gick jag, mamma, tomas och pappy på Dundret igen. Denna dag närmade sig promenade nog en mil. Kände mig ganska stolt efter.
Lördag begav vi oss från Gällivare. Var mycket skönt för då var jag less. Stannade hos några som bott i Kalmar men som nu bor i Luleå på brunch. Avslutade dagen med att åka till Pitehavsbads stora äventyrsbad. Ganska kul. Men gick för att bubbla en stund och mitt emot mig sitter en man samt en tjej. Han var i lagom ålder att kunna vara hennes pappa ända tills de börjar strula mitt framför ögonen på mig.  Det var ganska äckligt. När hon sedan lämnar bubblet flyttar han otäckt nära mig så jag ville inte heller bubbla mera.
På kvällen kom vi frma till Umeå. Pojkarna gick och la sig och vi fick fika hos pappas vän. Sedan somnade jag trött.
Idag har vi bara åkt runt i Umeå. Det har regnat och jag är himla less. Gick ut och åt men det var inget vidare. Nu så är vi hos mammas o pappas vänner och ska vara här till jag vet inte när. Vill bara åka hem. NU NU NU !
Enda pluset var att de hade gått om datorer men de har en dotter som är ett år yngre än mig. Ska väl våga mig ut och hälsa på henne. Hon kan ju vara snäll trots allt. Hoppas.
Ni får gärna smsa o ringa om ni vill. Varje kontakt från omvärlden gör mig glad för här är allt tråkigt med att bara vara med familj och jag missar allt kul. Stadsfesten och nu ska Nina och Gustav ha grillkväll som jag hade sett framemot att gå på. Hade liksom varit kul att träffa Gustavs kompisar men nej jag kan inte för jag kommer vara hos ännu en av mina pärons vänner. Dö.
Fast jag fick precis veta att stadsfetsen varit trist. Det gläder mig. Ehe.

Arlanda

Pallrade mig upp tidigt idag. Kvart i sex. Hade bokat en taxi till halv sju. Eller nu ljög jag. Märta bokade taxin och jag steg upp vid sex. Taxin anlände och jag vet inte om jag var seg men när jag sätter mig hade redan 50 kronor tickat iväg. Jag som tyckte jag stod bered i dörren för att bara kasta mig genom regent ut i bilen och sätta mig. Måste varit en inbillning då. Han satt säkert där ute i regnet och njöt av att tjäna in några extra stålar. Men jag blev arg. Även om pappa betalar var det dyrt att åka taxi till flygplatsern. Något över förväntan. Någonstans mellan 120- 150 var väl beräknat. Men nej, det blev mer. En hel del mer. Under hela resan satt jag och kastade ängsliga blickar på taxametern att jag inte skulle ha tillräckligt med kontater på mig. Räknade ju inte med att någon bankomat skulle infinna sig på flyplatsen. Men jag klarade mig, till och med 20 kronors marginal. Fint. Flygresan gick bra även om den var lite blöt i början. Lyckades med att bli dygnsur på de knappa hundra meterna mellan flyget och flygplatsen. Vilket oväder som flyttat in i Svergie. Fick en trevlig kompis brevid mig, inte. Han bara blängde på mig hela tiden. Tyckte antagligen att jag var äcklig men jag bryr mig inte. Han hjälpte mig ner med väskan sedan iaf.  Man fick även frukost som var bra eftersom jag skippat det och tänkt köpa något på Arlanda. Men då besparades de pengarna av SAS. Tack, snelt av er. Den var rätt god, en fralla som var mjuk men helt ätbar och en yoghurt med annanas och hallonsmak. Den smakade inget av det men den var god. Eller god var att ta i men med musli till så blev den god. Juicen var faktiskt riktigt fin. ´Väl på Arlanda irrade jag runt efter en toalett ända tills jag hittade en. Den var fräsch. Nystädad och fin. Stod där en stund och bara stirrade på mig själv. Visste inte vart jag skulle ta vägen de tre timmar jag skulle ägna här i Stockholms förort. Hittade hit. Hit till datorn. Bra bra bra. När jag såg datorerna stå uppställda tvekade jag inte en sekund- jag ska ha en dator. Och jag fick en. Även om jag först inte fattade hur jag skulle köpa koden osv. Klippsk som jag är kom jag dock på det. En automat stod brevid datorerna. Jag är trög. Så nu sitter jag här och klickar runt. Klickat klickat och klickat. Hittar inget intressant. Så blir ett inlägg. Ett ganska långt för att få tiden att gå. Ingen är inne på MSN så här dags. Känns bajs fast nu loggade Matilda in och hon säger hej. Trevligt. Jag blev lite gladare men nu ska hon städa så nu blev jag ledsen. Snart tar även tiden slut. Fan. Vad ska jag köra då. Har inga fler småpengar och känns inte som om jag vill ta ut pengar och spräcka en hundralapp för detta. Nej , det ska jag inte göra. Får väl börja med min nya bok. Whiiie. Den handlar om nynazism i Malmö. Lite kul eftersom jag känner igen platserna och jag tycker det är ett ganska intressant ämne. Förstår mig liksom inte på de människorna till fullo. Hur kan man låtsas som om förintelsen inte funnits eller dömma människor bara för att de inte ser ut som vi. Okej , att säga "vi" var inte rätt. Utan mer att de inte ser ut som svenskar. Jag får lust att gråta när jag tänker på att de hamnat så fel i livet. Jag tror inte de vet vad de gör egetnligen. Så jag tycker mest synd om dem. Det är bara ett tankesätt som hamnat fel för de är nog fina människor under deras politik och hårda yta. Ingen är trots allt perfekt även om vissa paserat gränsen lite för mycket. Tur att man kan ändra sig. Alla borde få en andra chans att verkligen få förändra sig om man vill. Okej, det gör ont att bli sårad men man har själv sårat någon någon gång och fått förlåtelse. Att man förlåter betyder inte att man måste glömma det som hänt och få det att sluta göra ont utan att man låter det gå vidare. Jag önskar att jag alltid kommer kunna förlåta om någon menar det. Vad det än är. Jag vill det. Jag vill inte heller vara en sådan som dömmer människor innan jag lärt känna dem. Jag gör det alldeles för enkelt men jag vill ändra mig. Brukar tänka att nu ska jag förändra mig för jag vill inte leva såhär. Jag vill verkligen sätta andra före mig själv men sedan glömmer man och faller tillbaka. Men det som är skönt är att man kan alltid börja om. Försöka igen och för värje gång man gör något bra kommer man allt närmre sitt mål. Och mitt mål var som sagt att sätta andra före mig själv. Inte bli uttnyttjad utan för att jag vill hjälpa andra att må bra. Tänk om alla tänkte så och efterlevde det. Vilken värld vi skulle leva i då. En ganska fin värld. Så skulle jag vilja ha det.

När jag kommer till Luleå ska jag gå och äta med Isabell. Kul kul kul. Längtar en del.
Vill även ut och resa. Ska kika lite på vad det kostar att flyga till Milano och ifall Aurora skulle kunna ta emot mig på höstlovet. Skulle vara riktigt roligt.

Norrland

Nu åker jag till norrland. Ska bli urmysigt, eller inte. Tänk att sitta i mormor och morfars sommarstuga och meta. Det enda som funkar är att meta men inte ens det går an eftersom myggen är runt omkringen hela tiden. Kommer besitta flera tusen bett när jag kommer hem. Känns ganska fint. Men ha det så trevligt här nere i söder. Fast på att sätt kommer det bli ganska bra att komma iväg. Jag behöver tid för mig själv. Att tänka och reda ut saker i min hjärna som bara blir fel hur jag än vänder på det. Jag passar liksom inte in. Det blir bara knas. Så lär väl bli en funderartur kan man väl enkelt uttrycka.

Jag är hungrig. Massa massa hungrig och vill bara ha mat.

HEHE vi ska käka bajs nu:)

Bröllop

I helgen var jag på mitt första bröllop någonsin. Jag vet inte om jag hade några egentliga förväntningar så det blev rätt lyckat tycker jag. Sara var underbart vacker när hon steg in i kyrkan i sin skrud och tillsammans så de så lyckliga ut när det steg ut ur kyrkan ett tag senare. Jag är väldigt glad för eran skull och hoppas ni får ett lyckligt liv.
Festen på kvällen var trevlig. Det var en massa god mat med underbara tårtor och kakor till efterrätt. En hel del spex och tal där det drevs och skojades med brudparet så man lyckades få till ett antal skratt under kvällen. Det var en sådan kväll som man bara njöt av att leva. Jag blev så sugen på att själv en dag gifta sig, känns som om det inte finns något finare än att få lova att få vara tillsammans med den man älskar resten av livet.

Nu är jag hemma hos Matilda. Försöker hitta bussar att ta när jag kommer till Luleå. Går inte så himla bright. MItt internet hemma är trasigt och jag är arg men ska återgå till det scociala. Hörs om några veckor antar jag.

P.s Jag glömde kameran till bröllopet. Ledsen min.

RSS 2.0