torsdag

Jagat runt på stan hela förmiddagen med famlijen. Först var det sista sprutan innan resan. Sedan lämnades syskon i skolan och mor, far och jag for och fotade oss till visum. Blev en lång stund på Engmans fotohandel med ful kort i bagaget och en massa tips om vad jag ska köpa för systemkamera. Hamnade sedan ute på media market och fick in en massa mer information. Så nu har jag lite att överväga.
Övade en massa parkering där med pappa medan mamma handlade. Slutade med att pappa var förbannad och jag lipad. I vanlig ordning allså. Tillslut gav vi upp och gick och satte oss på City Gross cafe. Kan inte det mest mysiga men bättre än mera bilkörning.
Ikväll är det valborg. Hoppas det blir trevligt.

en cykeltur i sommarväder

Jag tog mig upp lagom i tid till skolan idag men kom ändå försent. Hade tusen saker att packa och hittade inte det ena eller det andra. Allting fanns ingenstans. Träffade Angelica på vägen. Hon i min gamla klass. Det var kul att prata lite med henne. Jag har kommit på att jag inte tycker om att cykla själv, inte ens på morgonen. Jag trodde att jag gjorde det men nu när det är skönt att cykla är det också skönt med sällskap. Fast hon cyklade lite långsammare än jag så kom lite senare än planerat. Men det gjorde inget.

vid middagsbordet

"Pappa, vad är bäst om man ska vara med i Robinson? Visst är det att ätit normalt innan och kanske successitvt minskat lite innan och inte äta super mycket innan?"
"Jag skulle säga att inte propsa i sig en massa innan men inte undernärd bara.
Varför undrar du egentligen?"
"Nja, nä inget spciellt. Eller jag tycker det det skulle vara roligt att få pröva vara med. Se hur långt man kan gå."             
"ALDRIG I LIVET!!!!!!
Fast det är klart, skulle du komma med hejar jag ju på dig."
Mamma: "Måste du vilja testa dina gränser i en sådan elak lek?
Fast tänk om du skulle vinna Robinson, wow. Fast då får du aldrig vara ifred, men det får du väl inte ändå bara du kommer med."
Pappa: "Ja, tänk när hon kommer hem och säger att hon är med. Det kanske du redan är men vågar bara inte säga det?"

Oj, vad seriös diskutionen blev helt plötsligt. Var som om de trodde att jag redan var med.
Men ännu en av mina tusen drömmar, eller det kanske inte är en dröm direkt med ändå någonting åt det hållet. Att bara få prova på. Se hur långt man tar sig, både fysiskt och psykologist. Fast kanske ska se hur jag klarar av Tanzania först innan jag fantiserar om att bli övergiven på en ö tillsammans med ett dussin andra idioter som frivilligt ställer upp. 
Jag är i vilket fall ett fan av tv-serien och Nina. Hon är lätt bäst. Hon vet hur man spelar, hur man paktar och är ändå inte feg. Hon vågade tala killpakten till rätta, gillade att hon gnällde lite på Christian. Den värsta på ön. Hon ser dessutom ut att klara det fysiskt ganska bra. I övrigt gillar jag Jarmo, Lucas, Erik Blomman och Anna.

Nina Amjadi. Foto: Daniel Ohlsson/TV4

jag är en detektiv

Börja känna att jag kanske tagit mig vatten över huvudet ( är det så det heter?)  när det gäller historian. Varför valde jag Knutby när det finns tusentals enklare händelser?
Det är skitsvårt att förstå det här med sekter på djupet, varför det blev som det blev och vad man kan säga. Kan ju vara ett känsligt ämne som lätt blir laddat. Mitt levande facit kan inte spciellt mycket om det här heller. Fast det är fortfarande spännade. Ska hyra filmen "Vägen hem" och se om jag får några tips samt låna boken Knutby-koden.
Har även fått en uppgift i texten att vi ska skriva en artikel i grupper om ett radioinslag vår lärare hörde imorse. Det handlar om att det har varit ett asagudmöte på öland. Och det finns ingen fakta mer än att ta kontakt med dem som är med i den här gruppen. Känner mig som en detektiv.
Nu tragglar jag glosor. Imorgon är det "Writing". Gosch.


ge mig sol, ge mig färg, ge mig lov

Igår hade jag en sådan där härlig eftermiddag som man bara önskade att man kunde få fler av just nu.


Matildas dilemma

Matilda har ett alvarligt problem. Det har hon alltid haft. Det stör mig. Något enormt ibland. Idag var det där och gnagde igen. Hennes problem är att hon inte öppnar dörren hos sin pappy. Idag var det värre än vanligt. Dåsig som få efter att haft en riktigt trevlig chillkväll med Scrubs fram till fem på morgonen  knackar jag på hos henne vid ett tiden idag. (Har precis sms:at innan.) Ingen öppnar. Knackar lite mera. Ingen öpnnar. Knackar ännu lite mera. Inget resultat. Sms:ar. Ingen respons. Sitter på hennes bänk och vilar en stund. Ingen kommer. Jag knallar hem. Väl hemma får jag ett sms:
" Nej, du är inte alls här :P "

Suck.
But I like you anyway.

prinskorv

Sitter här med ett prinskorv till pekfinger. Bara att kapa av det så har man lunch. Men det gör ont. Det är dubbelt så stort som mott vänstra pekfinger och jag kan inte röra det. Känner mig fullständigt handikappad. Suck.
Fick nämnligen en blåsa i onsdags tror jag som jag spräckde, of course. Den var dock aldrig redo för det. Nu är fingret stort och det dunkar. Mamma har just pillat med det och öppnat upp det. Jag skrek. Det gjorde äckligt ont.
Så det var storryn om varför jag har värsta fetma fingret.


Nu ska jag iväg och jobba snart. Partaj på Donken är alltid bäst.

Victoria börjar bli vuxen

Läste i tidningen idag att Kronprinsessan har fått sig en bostad. De har tydligen hittat henne ett slott där hon och Daniel ska få en ljus framtid. Idag är det en konferéns lokal så det måste inredas lite innan de kan flytta in. För skattepengar.
När de skrev det kom jag att tänka på den grupp på Facebook som startade och hette: "Vi vill inte betala Victorias bröllop."  Eller någonting liknande. Jag tycker det är urlöjligt att en sådan grupp ens startar. Det är klart vi ska betala. Hon representerar vårt aniskte utåt och kommer aldrig få leva ett vanligt liv. Det handlar dessutom inte om bröllop varje år, inte ens om Carl- Philips och Madeliens bröllp, endast om vår nästa statschef. Och det kanske är en gång var 30- 40 år. Annars kan vi lika gärna lägga ner monarkin om den inte betyder någonting. 
Var bara tvungen att skriva detta eftersom det oftats bara är den negativa sidan som hörs.  

18 år; vad gör man?

Märta försöker övertala mig att vi ska 18års fest, men jag vet inte.
Vill ju göra någontin när det blir stora dagen, men vill jag ha fest?
Tänk om den misslyckas totalt.

B-kändis

Tagit tag i mitt liv idag. Det var tio månader och två dagar sedan jag fyllde 17. Det var precis lika många dagar sedan jag skulle få ett par nya ridstövlar bara jag tog mig till en affär själv. Jag gjorde inte det. Mamma påminde ibland. Jag orkade inte. Idag orkade jag. Idag gjorde jag det. Känner mig stolt. Att när det är två månader och två dagar tills jag fyller 18 då får jag min 17 års present. Yey.

Var förresten i STS tidning för språkresor 2010. Blev lite förvånad när jag såg mitt eget ansiktet på en av de två bilderna som fick representera Brighton för hela Sverige.


så vi möts igen?


Det är konstigt när två personer möts igen. Efter år av uppehåll. Efter ännu fler år av vänskap. Plötsligt står de där igen, tillsammans. Än umgås de inte. Inte som förr i alla fall. Men de möts igen. Pratar om den gamla tiden. Då de umgicks.
Pratar om den nya tiden. Den som kommer.
Det verkar som början på något nytt, eller kanske en fortsättning på det gamla. Det gamla som var bra. Det som fick dem att hålla ihop. Det som var innan det sprack, innan någonting gick fel. Det goda övervinner det onda.
   Hade aldrig i mina dagar trott att vi skulle fika hemma hos dig igen.



Ett skämt till vän sa idag ungefär så här till en lärare;
- Du kan hjälpa henne först för jag behöver mycket hjälp. En riktig långtradare lär det bli med mig.
- Du är nog lite för ung för mig.

hey, noooo lifer

Datorberoende?
Är jag det?
Syndrom?

Har typ fastnat. Farligt värre. Glömmer mina måste.
Dax och vakna.


hurtigrutten

Steg upp tidigt idag. Onödigt tidigt. Kanske klockan åtta. Skulle köra min bror till Öland. Han blev aldrig klar. Kom inte iväg förren ungefär vid tiotiden. Önskade att jag sovit en timma till. På bron blåste det en massa. Var ganska läskigt att köra. Det kändes som om att när som helst skulle vi kastas över räcket eller över på fel körbana. Döden kom krypande allt närmre in på skinnet. Men vi tog oss fram och tillbaka. Hem till trygga huset tillslut. 
Jag kröp ner framför en film. National Treasure, wow liksom. Varför väljer man en sådan film?
Den var inte ens bra. Enda fördelen var att jag tittade på den med engelsk text. Blivit en vana nu. En ganska bra vana tror jag.
Funderar på om jag ska höra av mig till någon. Ganska sugen på att vara social. Men jag orkar inte ringa. Kan ingen ringa mig istället. Då skulle nog inte skallen snurra så pass som den gör. Usch och fy, jag är yr.
Ska väl skrapa av mig skinnet och ta tag i mitt liv, en dusch typ. Är ju trots allt Robinson ikväll, min nya favoritserie.

som en fiskpinne på järnet

Stekdag. Det var faktiskt varmt. Kändes som om det var sommar nästan. Hjälp vad jag längtar till sommarlovet. Idag är det den 17 april vilket betyder mindre än två månader tills jag är i solen. Tills jag är i Afrika. Hjälp. Läskigt värre. Men det betyder ju också mindre än två månader till sommarlov.
Tror faktiskt jag fått lite färg. Kanske inbillar mig, antagligen men just nu ser jag med rätta ögon.
Men kan ni fatta. Två månader går kalasasnabbt. Visst gör de? 

 r

jaha, de pengarna

Det blev som jag trodde. Hamnade i en solstol med snittar hos Tilds istället. Snittar? Vad är det liksom. Men gott var det. Eller små kex med philadelfiaost och blackandewhiteskina.
 

Min lillebror är en buse. Jag frågade honom;
- Har jag fått några pengar av mormor?
( Brukar alltid få det.)
- Nej.
- Säkert?
- Näe, vad skulle det vara för pengar?
(Spänner blicken på honom.)
- Eller jo, vänta nu. De pengarna. Jag glömde dem. Ska bara hämta dem.
 ( Han kom strax tillbaka med en femhundring. Hur lyckas man glömma en femhundring? Den lille ficktjuven.)

spela på tipset

Idag ska jag plugga. Idag måste jag plugga. Idag vill jag inte plugga. Idag skiner solen.

Finns det ett givet resultat över hur det kommer att gå?


(sjukt vad jag längtar till sommaren.)

Leo

Haft en ovanligt mysig nattkompis. Denna lilla krabaten sällskapade mig under täcket och väckte mig med sin lilla tunga. Blöta, intensiva slickningar som renade hela kroppen. Oh,I liked it.
  

weekend i N-köping

Måndag morgon. Jag förbereder mig för en lång färd. Ska köra hela vägen om jag orkar till mina kusiner i Nyköping. Behöver köra det åtminstone för har blivit lite off med körningen. Så nu ska den fräschas upp lite. Stannar där till onsdag, då är jag äntligen back. Hoppas vädret håller i sig.


påskmiddag

Pajerna blev fina. Sällskapet blev fint. Alla åt. Allt tog nästan slut. Clara och Märta sjöng en fin sång för mig som de skrivit själva. Jag blev rörd. Fruktsallad till efterrätt. Den tog också slut. Alla åt som galningar. Spelade lite spel och snackade innan kvällen slutade i kaos. Virrvarr av funderingar grävde sig in.

höga förväntningar

Nu ska jag förbereda en middag. På bordet blir det lite plockmat så som pajer, sallader och annat smått och gott. Hoppas det går hem. Pressen från gästerna som anläder vid sextiden känns. Hoppas min lilla medhjälpare anländer snart.


sommarlov

Känslan av att det kändes prrecis som sommarlov när jag vaknade imorse gjorde mig alldeles alldeles varm. En dåsig Lina tar sig hela vägen från sängen hem till Märta för en mysig frukoststund ute i solen. Varmt, skönt och spontant. Det är precis vad som kännetecknar sommaren. Dock är det bara påsk än, men det är inte fy skam det heller.

påsklov

Finally. Kan det vara mer efterlängatat?
Och solen har hittat hem igen. Är superpep inför en rolig fest på skälbyloge. Goa Gubbs kan inte misslyckas med redan 250 försålda biljetter på bara Kagg.

random pics

describes a random day.


computermorning

Sitter här i en datasal. Klockan är 08.18. Jag skyndade mig som attan för att för en gångs skull komma i tid. Lyckades. Då visade det sig att bara ett fåtal är här. Så nu sitter vi och väntar på de andra innan vi kan börja. Soft men onödigt att komma i tid. Fast skönt att tiden går för grafisk kommunikation suger ändå. Men nu har jag kikat in de sidor jag vill så nu kan vi börja.  

jag blir sjuk

Kom hem vid halv sextiden efter ett par mysiga timmar med sol och gos i stadsparken för att bli bjuden på en god kycklingsoppa gjord av min bror. Efter en stund vid matbordet kommer jag på att jag ska vaccinera mig på onsdagmorgon ( igen ). Blir lite kaos men jag cyklar upp till apoteket för att hämta ut medecinen. Där finns dock inget recept för far min har tydligen bara skrivit för en dos av Gardasil. Cyklar hem. Pappa säger att han följer med mig upp och ska skriva ut där. Misslyckas för om han skriver det där får han ingen rabatt eftersom han inte kommer in i systemet ( något liknande). Står där och tjaffsar med expediten till sex. ( Apotetket stänger sex). Då får han snilleblixten att ringa till jobbet och be någon av sina kollegor skriva ett recept och skicka det. Problemet är bara att ingen svarar och växeln kan inte koppla utan den är trasig för tillfället. Tiden går och pappa ger sig inte utan fortsätter försöka få tag i någon på jobbet. Lyckas tillslut och han skriver ett recept, som aldrig kommer fram. Jag tycker det är super pinsamt eftersom expediten är sur och vill gå hem, och de tvingas hålla öppet för vår skull. Tillslut ger sig pappa och vi får åka till sjukhusets apotek och jag får min Gardasil.


Helgen

Blev Donken även igår. Jobbade i drygt fem timmar, och för en gångs skull var det roligt. Barnen på första kalaset var så där gulliga att benen bara vek sig och man hittade inte fäste. Kalas nummer två var det en liga som varit där x antal gånger. Bortskämda snorvalpar som trodde de kunde göra som de ville. Han som fyllde år var dessutom extremt tjurig. Ingenting passade honom fast än han fick som han ville, hans mor var ju trots allt där.
 Efter mina timmar på jobbet ( jag vill ha fler i april än vad jag ska jobba så jag får pengar till min kamera) så trampade jag iväg till stallet. Var lite smått hungrig. Hade ju inte ätit mer än två äpplen och en apelsin till frukost, och eftersom jag är ekonomisk just nu så blev det ingen Mc Donaldsmat inte när jag inte han fixa någonting på morgonen.
I stallet pysslade jag lite med min bebis och det var allmänt avkopplande. Kände sådan barndomlig vårkänsla. Den går inte riktigt att beskriva men man kan väl säga att endorfinerna släpps lös tror jag. Välbehag infinner sig.
Eftersom jag inte fick följa med Nanna på fest pga för mycket folk redan så hamnade jag i soffan hos Maria framför Robinson. Oh, I like it. Måste säga att nya Robinsson håller rakt igenom. Efter det blev det filmen Vid din sida, samt kex, ost och te. Kände mig sjukt mogen och filmen kan jag dessutom starkt rekomendera. En riktigt fin snyftarunderhållning. Sen pratade vi långt in på småtimmarna innan jag tog mig hem. ( Okej, där ljög jag. Var väl hemma vid två kanske då det blev glass och Svensson Svesson.)

Imorse vaknade jag och trodde jag försovit mig. Fick lagom mycket panik och flög upp. Det hade jag dock inte upptäkte jag sedan och kunde ta det hela med ro. Hamnade i stallet vid niotiden. Drullade runt lite. Förberedde mig metalt för tävlingen. Det lyckades jag dock inte med. För när jag väl började rida gick hon superfint, till och med på banan. Fick känslan av att jag skulle fixa det hör men så blåser hon i startsignalen. Nerverna är plötsligt back och programmet går uselt. Surt läge. Men det gjorde inget för jag var glad ändå.
I eftermiddag har jag suttit i stadsparken och haft picknick med NVgänget. Blev supertrevligt även om solen gick i moln. Länge sedan jag skrattat så mycket.  Kanske var aningen trött också så humorn var låg- eller på topp om jag får säga det själv.
Avslutade dagen med att hamna bakom Nannas TV en stund innan jag och Tilds cyklade hem. Det är bra att Nanna bor där hon bor. Då kan man lätt hämta upp Tilds på vägen och få sällskap. Det var också roligt, och roligast var när jag kom dit och var på allmänt rethumör. Skymde TVn och nöjt.

Nu ska jag försöka plugga lite. Good luck liksom. Sen blir det mys framför Sex and the city som jag lånat. Whippi!



lucky you

Avundsjuk.Det är fint väder ute. Jag vill gå ut och njuta av vädret, men jag ska jobba. Det är skit- ända tills pengarna trillar in.
Gårdagskvällen blev trots allt bra fast mina förväntningar. En mysig tur till Borgholm med trevliga män.



I'm back

Finally. Nu är jag kontaktbar igen. Det var en efterlängtad känsla av lycka när det första sms:et pep till. Det var från Nanna. Cred till henne.

När jag kom hem efter en mysig fika på stan med Sara så skriker bror att moder har ringt. Jag ringer upp och fråga vad det är. Hon undrar om det funkar?
Vadå funkar liksom tänkte jag, men när hon förstod att jag inte fattat så sa hon bara:
"Kika i ditt rum."
Tog mig en riktig genomkörare och fann tillslut det jag letade efter. En ny mobil. Yey!
Den är inte lika mycket kärlek som den andra men helt okej. Jag är bara glad att mor köpte en ny åt mig utan att jag behövde bidra när det var jag som var klumpig och hade bort favoriten med hela ett år kvar. Tack mammy! 

(Och ps, den är röd igen. En G502:a så efterskänk era nummer då nytt simkort anlänt och jag är nummerlös. Dock äger jag fortfarande samma nummer. )

 

extra insatt inlägg

Nu har första april passerat. Blev inte lurad en enda gång, lyckades inte heller lura någon. Jag som verkligen tänkt grundlura någon igår, men icke sa nicke. Det blev inget.
   Nu ska jag väl krypa till kojs snart antar jag. Skola imorgon trots allt. Kanske skippar matten om Mevik ändå inte är där. Precis kikat in min dexter. Hade trots allt bara 4,5 h frånvaro där 2,5 av dem var giltig. Så jag är en duktig elev. Närvara nästan alltid. Yey.
  Egentligen skulle ägnat kvällen åt min textuppgift som ska vara inne imorgonnatt, men jag har knappt börjat. Läst lite fakta. Det är allt. Det är illa. Fast jag orkar inte bry mig. Känns väldigt ovesentligt. Istället har jag klickat runt på blocket, tradera, mm i utkik efter en ny mobil. Vet inte om jag vågar beställa därifrån men eftersom mamma vägrar att betala en allt för dyr telefon nu så får jag kanske en bättre om den inte är allt för sliten om jag klickar hem därifrån. Men suck vad jobbigt det här är, och försäkringsbolaget gav oss bara 700:- efter självrisken. Det sög.
Nej, nu ska jag sluta tjata om mobilen. Värdsligt beskymmer som börjar bli aningen utdraget. God natt.


I'll be right beside you, dear

Vi är rätt lika du och jag. Båda rädda. Båda fega. Båda ensamma. Båda utlämnade- åt inget.
När ska tid och rum byta plats så vi förstår?
du förstår. Att styrka inte existerar i andras svaghet.

Varmt för första gången i år. Nu är det äntligen vår. Det sprattlar ändå ut i fingrarna. Dansade omkring och skrattade hela dagen idag. Lyckades även med att utbringa ett litet glädjeskutt- var av jag landade på okända fötter.
Önskar att jag avslutat kvällen med Kenny Starfighter. Blev dock inte det sista jag gjorde, men en mysig stund med gemenskap.

RSS 2.0