I'm only a shadow even if I really try to be a human

Vi står alla inför den realitet att vi en dag ska utse vår framtid. För vissa går det på ett kick. En illustration av hur tillvaron kommer att se ut finns redan uppmålad, det är bara att ta klivet in i tavlan. Det går så raskt att ingen egentligen hinner reagera, eller förmår man bara inte bry sig. För andra är framtiden mera difus. Målningen är kladdig och färgerna grumliga. Kvar är bara mörkret. Man aktar sig för ingen vill väl bli skitig om fötterna?
   Min verkliga framtid har inte börjat skulle nog många anse. De som antar det har antagligen rätt. För som precis i en målning så måste man måla ett grundlager innan den täckande färgen kan strykas på. Det är grundlagret som påverkar hur resten av bilden kommer att bli. Mitt grundlager har under många år bestått av en ständigt återkommande fråga. En som aldrig riktigt verkar vilja försvinna utan ligger där och gnager precis likt ett skavsår. Ibland har jag trott att plåstret jag klistrade fast hjälpt men så plötsligt är det bortnött, och man blöder igen. Där står man på ruta ett igen bara för att man aldrig väntat ut tiden tillräckligt och låtit såret läka. Frågan om kyrkan har ständigt rivit hos mig.  
  Kyrkan har alltid varit en del av mitt liv, vare sig jag velat eller inte. I vissa perioder har försökt förtränga min bakgrund eftersom den ansetts att inte passa in. Idag bryr jag mig inte. Idag är kyrkan en viktig del av mitt liv. Men frågan är om det är kyrkans budskap som jag tycker om eller om det är gemenskapen av alla fina vänner och bekanta.
Det har varierat i stora drag. Stegen på spelplanen har gått både framåt och bakåt. Efter denna helgen är jag mer osäker än jag varit på länge.




can't keep my eyes frooom youuuu

Innan brydde jag mig inte om läsarantalet,
nu tycker jag det är halvkul.



Då har det dalat.

anfall typ

seriöst, fick värsta dampet på meviks student idag. länge sedan jag var så irriterad på en person att jag bara skrek när lektionen var över. var så irriterad och less, av den  enkla anledningen att han är självgod, bessvisser samt en skvallerbytta. gasch

jag hatar tårsdagar

Nackdelar med denna dag:
- börjar tidigt ( 8.10)
- slutar sent (16.40)
- ständigt håltimmar
- förutom engelska bara fyisk/mattelektioner
- annikasyndromen sprider sig mer än vanligt pga antalet timmar som spenderas med källan
- ärtsoppa
- luktar fis i korridoren utanför biblan
- fysiklabb
- trött
- stört ihjäl mig på x antalpersoner, vissa mer än andra

Fördelar:
+ det är nästan helg
+ man blir flum när man är trött
+ hinner göra läxorna

sammanfattningsvis: värsta dagen på veckan. hata tårsdagar!



till dig min vän

Vi ser dig. Jag ser dig. Släpp in oss. Jag bönfaller dig, riv dina murar och öppna porten till ditt liv, ditt hjärta. Jag har befunnit mig i samma situation. Jag vet hur mödosamt det är att släppa in människor, men jag ber dig än en gång; försök. Om inte för vår skull utan för din egen. Du mister så mycket på att regla dörren. Låt oss lära känna dig- på djupet. Vi vill lyssna. Jag vill lyssna, bara för att jag älskar dig.



All I want is you. Det är svårt.


du gjorde ett fint försök, förlåt att jag inte kan ta dig seriöst

Efter textlektionen igår när vi pratade om bloggar så sa jag ett citat av Blondinbellas blogg som min lärare verkligen gillade. Det gjorde mig stolt eftersom jag låtsades att jag kommit på det själv. Citatet var:
"Bloggen ska vara personlig men inte privat."
Det fick mig att tänka till lite. Jag kanske inte borde namnge alla i min blogg. Det blir för privat. Men det jag skulle berätta idag var i vilket fall:

Vi har haft en lärarstudent sedan några veckor innan jul. ( Säger inte hans namn.) Han är medellång, lite knubbig, och springer runt med byxorna över naveln. Hans engelska accent är ingenting man tänder på trots att han har den typiska orangea hyn och är någonstans mellan tjugofem och trettio år.

Idag på fysiken var jag lite drömmande, på en annan planet men med glada läppar efter genomgången. Bara av det skälet att jag avskyr fysik. Då kommer killen fram, böjer sig lite diskret över mig och halvviskar:

"Du verkar lite okoncentrerad tycker jag. "

"Jaha."

"Är det någoting du vill berätta?"

"Ehe, "

"För du kan berätta för mig."

Hahahahahahaha, dagens skämt allså. Men fint att han erbjöd sig att lyssna på mina djupa historier. Not. Efteråt kom jag på att jag borde ljugit ihop en historia om min tragiska liv där mamma hånade mig och pappa slog mig. Skulle gilla att ha sett hans min.


man vill helst bara blunda

Endast en liten tid av min nya existens har förflutit. Men det är redan utnött. Avskalad, och jag vet inte hur jag ska orkar fylla ut det igen. Mina krafter är slut och jag spanar efter någonstans att där jag ska kunna förse mig med ammuniton. Funderingarna kring att jag kommer försumma min framtid om jag inte avslutar det jag påbörjat; arbetet, väcktes idag. Jag har blundat inför dem och inte velat se dem av en enda anledning- jag är girig. Det är en sanning man helst smusslar undan både för sig själv och sitt umgänge. Men att komma till insikt om sina brister är en bit på vägen brukar man väl säga. Frågan är bara vad konsekvenserna blir för den som är medveten om dem. För rikedomar spelar allt för viktig roll i min vardag. Detta beständiga kravet på förnyelse gör detta till en nödvändighet. Så jag skulle kunna skylla ifrån mig allt på samhället, men det är fegt. Frågan är bara vad som ändå är viktigast?
Nuet eller framtiden?
Men hur ska jag kunna upphöra att konsumera när omgivningen aldrig kommer att göra det. 


längre bort än vad jag kan förstå

Jag trodde väl aldrigt riktigt att det skulle ske. Att det verkligen skulle bli av. Då var det en illusion av någonting jag längtade efter. Nu har drömmen klarnat och går inte att sudda ut längre. Ingen återvändo. Det gör mig skrämd.

Biljetterna till Tanzania är bokade.

Vampyrfest

Det blev som sagt Dinas och Paulins 18-års fest igår. Jag var väldigt nervös innan. Nästan lite skakig. Matilda var ûbersöt och kom förbi mig efter hennes träning för att leka min stilelist. Hon var duktig och gjorde allt från att spraya håret och sminka till att finslipa outfiten.
 Fram emot halv åtta tiden träffade jag Elin och Jakob. Vi cyklade hem till Sofie för lite förfest. Jakob var inbjuden men hade besparat att tala om den lilla parantesen att jag och Elin bjöd in oss själva. Men det var ju inga problem för Sofie är trevlig, trots att vi  var först. Haha. 
 Men blev en trevlig förfest. Typ media och NV(kagg) blandning och Elin från Jenny, haha. Chillade och sjöng singstar. Var sjukt dålig var jag. Sjöng två gånger. Båda gångerna blev jag utklassad. Men andra gången lyckades jag med att få kommentaren "tufft" en gång. Annars var det högsta "ok". Min sångröst har nog aldrig varit något att skryta med om man säger så. Ganska totalt tondöv. '
 Efter nio någon gång drog vi till deras fest i bergalokalen. Blev en heltrevlig kväll, och var helt klart glad att jag gick.

När jag kom efter tvåtiden så hoppade jag in i duschen för kände mig så sjukt äcklig av färgen. Håret gick inte röra och jag var svart på hela övre delen av ryggen. Duschade nästan i en halvtimma. Var så himla varmt och skönt. Verkligen en av de skönaste duschar jag haft på länge. Sedan somnade jag direkt. Utmattad efter att först jagat runt på stan efter delar till outfiten, sedan jobbat och sedan ganska halvsent. Skulle dessutom börja jobba vid halv tio på morgonen.

Kände mig som en död sill idag. Ögonen gick knappt och hålla upp, och när det strulade med betalningen idag igen trodde jag att jag skulle bryta ihop. Annars gick det bra. Alla barnen var snälla på båda kalasen och tiden gick relativt snabbt.


   
de två sista bilderna är lånade av carro.


Vem vill inte vara en vampyr?

Nu börjar paniken ta an. Varit nervös för den här festen sedan inbjudningslappen hamnade i min ficka. Men det är blandad förtjusning. Det är ändå så jag tycker det är kul att jag blivit bjuden till Dina, och ser fram emot det.
Men nu har det slagit mig att verkligheten är närmre än man tror. Jag måste fixa en dräkt för det är Vampyr-tema. Så nu sitter jag här och söker på googel i hopp om insperation. Den är lite sådär. Inga direkta så-kan-du-se-ut-knep. Typiskt.

Lite bilder från googel. Inga direkta klick, eller vad säger ni ?
     

Det blir nog stan en sväng. Ska se om de kan hjälpa mig !


låt en låga brinna

det var minnesstund för flickan som tog livet av sig. alla var välkomna. många kom. jag gick. trycket var påtagligt. fällde en tår när de läste en dikt. bad en bön för henne och tände ett ljus för henne och alla andra som mår dåligt. ville att min låga skulle få tändas åt dem likt hoppet.

rengöring

Här ser ni resultaten av Sofies, respektive mitt skåp när vi städat dem.

s.   l.

var på en föreläsning idag om ungföretagstjoffs. var mest för att slippa undan mevik / fysiken. men den var spännande och det kändes som ett roligt förslag till projektarbete. får ju ångest bara man tänker på sådant. suttit och tittat på listan över individuella val till trean. om jag skar ner det blev det 650 poäng. ungefär 450 mer än vad jag ska läsa och då var jag hård.

softis

En helt soft dag idag trots att den var megasuperbautaäckligtlång. Var mörkt när jag anlände på fysiken. Tack o lov skulle Gamla Bettan till sin skönhetssalong och putsas upp en grad så jag slapp trampa på min megahetamoutainbike. Glad över det eftersom det var lite "Bambi-på-hal-is-väder" på morgonen.
Istället blev det Jenny igen. Börjar känna mig riktigt hemma där efter hela två lektioner. I gillar varitionen med nya lärare, lokaler och klass. Även om vissa flaxar lite för mycket med armarna, eller så kanske de är så lyckliga att de tror att de kommer hamna på rosa moln och flya runt som en svala i skyn bara man vevar tillräckligt. Andra ifrågasätter och säger emot sig själva. Personer som jag med mina fina fördomar trodde var utan stämband, eller så är man helt enkelt bara dum i huvudet. Citat:
Person 1 ( Jag) : "Jenny har verkligen iget system alls. Aldrig att man skulle kunna hitta här utan hjälp."
Person 2 (Nina) : "Nej, precis. Det är inte som hos oss där vi har husen uppdelade i A,B,C,D osv. och våningsplanen 100,200,300. Det fattar man åtminstone."
Person 3 (Kille från teknik 07 ): " Men så har vi det också på Kagg. Oj, vad coolt att vi har lika. "
( Pucko. Vi går på samma skola. )
Bra start för mig som skulle sluta baktla folk.
Dagen förflöt. Vi gick igenom, engelska, matte.
Jo, där hände en rolig sak. Johanna berättar att hon drömt om mig. Att jag hängde med Mandelflarnet. Great. Ehe. Men det roliga eller kanske läskiga var att då säger Mevik:
"Lina, jag tänkte också på dig igår innan jag somnade."
Flusch, blush, typ rodnar. Kanske inte men ändå.
"Ja, dina skuggfigurer på fysiken var så roliga. "
Snacka om lätt underhålld. Haha !
Historian var soft. Idrotten blev ultimate. Sjukt roligt, men nöt jag hade glömt mina skor så nu kan jag knappt gå för jag har blåsor stora som ballonger elle som blåa blåbär på fötterna. Inte för att blåbär inte brukar vara blå men det gör bajsigt ont ändå.
Första lektionen i svenska B. Åh, vad jag älskar de lektionerna. Lisa är så himla go men störd. De består alltid av att alla skrattar, käftar, fjäskar och flörtar. ( Mellan fröken och eleverna. )
Flörten var något nytt men det kändes nästan som om hon stötte lite på en person. Hon tänder väl stenhårt på fjäsk. Men vi fick göra en övning som hette Nyårsdagen. Man skulle skriva upp fem saker som man ville ändra på sitt utseende, fem egenskaper och fem drömmar. Sedan fick några läsa upp. Bla jag. Sa ex att jag ville ha lite mera mörkpigment. Bli brun lätt allså och kände bara nu att jag verkligen vill vara brun. Man känner sig som en precis nyutkommen limpa som blvit perfekt bakad. Verkligen fräsch. Och jag vill vara fräsch. För se bara skillnaden på bilderna. :(  

Måste bara tipsa om min favortiskiva just nu som jag lyssnat på en hel del sedan vår tur till Malmö:
Amanda Jenssen - Killing my darlings.
De flesta låtarna på skivan är bra. Det är bra. Typ bra. Och inte Idoligt heller - bra.
oh, vad jag vill ha lite färg.  
skippar gärna de röda pigmenten tack !


sofies tidsuppfattning

dagens citat på psykologin.
när läraren ropar upp elverna säger jag att sofie nog dyker upp men att hennes tidsuppfattning är lite sisådär.
läraren: den är allså störd.

när sofie kommer in i klassrummet:
läraren: här kommer sofie med störd tidsuppfattningen.

och det som också var roligt var att så var bänkarna slut så hon skämdes asmycket när hon fick stå där och flina medan hon vätade på en liten parantes: bänken.
internskämt kanske men sjukt kul var det.

Ett nytt hopp för de svarta i USA

Idag tillträder Obama. Förväntingarna är höga.  Låt tiden utvisa om han klarar pressen men jag tror på honom.


smile

matilda är en bajs. hon kittlar mig så jag nästan kissar på mig. det är otäckt.

Himmel nr 7

Första bragden idag var att jag var lika snabb på morgonen när som en raket smälls. Frukosten gled ner på ynkliga tio minuter, outfiten funderade jag inte ens över och sminket låg där som om det alltid funnits på mitt ansikte. Jag var nöjd. Stolt som en tupp. Var nästan påväg att skicka iväg ett "Linaglänser-sms" till min vännina eller drottning kanske hon borde heta. Nina av ätten Sverker som regerade på, vad kan det ha varit? 1300-talet kanske. Det är inte illa att vara av adligt blod. Men jag gjorde aldrig det. Sms:et hamnade i utkorgen och jag valde mitt förnäma färdmedel till skolan istället. Tack vare denna blåa skönhet är infrakstrukturen i Kalmar på topp. Tur att man har sådan snabb hjälp. Den hjälpte mig fram så jag var på utbildningsväsendet efter att tuppen golt. Närmare åtta var den kanske i modern tidsuppfattning. Mötte upp adelsflickan och getingdrottningen. De är fina damer det. De log. Jag log. Vi hälsade och hela fortsatta morgonproceduren tog sin tid innan vi sprang likt reklamkillar bort mot lärarfacken. Han klämma in att häfta ihop mitt arbete innan vi nådde dessa plastikoperade lådor som njuter varje gång ett papper läggs där för att de får känna att de är snäppet populärare än sin granne.
Nina- tha adelskvinna och jag ( berget, hm ? ) dissade getingen Kristin för hennes dagliga musikstund. Istället hamnade vi på fika hos Jenny Nyström. Hur kom det sig. Eller inte riktigt. Kom bara in i Jennys hall och stod där som fånar. Hade ingen aning om vart vi skulle ta vägen. Utan varken karta eller GPS blir man ganska nollställd om man ska hitta i ett nytt område totalt utan system. Det enda jag visste var P1.  Nina var snäppet bättre- Pedagogikgränd 1. ( Höjt ögonbryn på den du. ) Spanade ut i hallen. Vände mig om och där stod vår räddning och glänste i sin skinande rustning. Men den skulle nog behövt putsas på lite för Erik verkade inte ha en aning om var P1 var. Som tur var verkade hans kompis vara nypolerad. Han berskrev enkelt vägen. Fast så simpelt var de inte för jag fattade aldrig. Men Nina förstod tror jag. Jag lämnade brödsmulor hela vägen för att Sofie skulle hitta till vår kommande bostad under den närmsta tiden. Hon måste hittat dem för hon dök upp bara endast en liten stund efter utsatt tid. Det imponerade på mig. Och då fick hon för första gången utstå samma blick som vi fick när vi steg in i det kala klassrummet. Surare kärring har jag nog aldrig sätt. Hennes högt plockade ögonbryn fick laserblicken att inte bara klä av en utan även stråla sig genom kött, ben och märg. Jag ilade. Tror jag. Buttra Britt-Marie var min första tanke. Inte konstigt att hon har Psykokurs A. Men antagligen släppte många ut stora andelar koldioxid där inne för hon verkade smälta. Tina upp en gnutta. Kan erkänna att hon till och med verkade trevlig. Då har man gjort intryck kan jag säga. Men inte särskildt stort. Hon delade ut litteratur och munnen stod på autopilot. Den gick av sig själv. Ut kom en lista matad med informativ sändning. Tror inte att jag tog upp så mycket mer en vissa delar som "krävande kurs, plugga ordentligt, en hel del hemma." Det räckte för att jag skulle ringa pappa och be han skriva ut antidepressiva tabletter.  Dock behövdes detta dock aldrig för jag fick mitt botemedel efter att vi hängt hos bokmalen en sväng. För inne i klassrummet så lystes detta upp av ett makalöst sken. Han bara strålade. Bländade. Tror nästan jag fick en uppenbarelse. Med sina bruna ögon, de buskiga ögonbrynen och det lurviga matt bruna håret var han det snyggaste jag sätt på länge. Noterade hans namnskyllt. Philip. Smakade på namnet. Log. Satte mig på min plats igen och väckdes upp från himmel nr 7 av att adelskvinnan viskar i mitt öra. "Ser du vilken goding som sitter där borta." Jojo. Såklart. Men där kom vår motivation till Pysko A. Vi blev som Glader i Snövit, lika glada och fåniga. 
Det visade att jag skulle få en närmare anblick av honom när vi skulle låtsas att vi var på en stor galapermiär och mingla runt för att hitta nya bekantskaper. Se vad man hade gemensamt med alla i klassen. Sofie och jag tog tidsuppfattningen 0,001. (Första seriösa idag.) Nina och jag Greveholm. ( Kärlek. ) Snyggingen och jag grått. ( Hur fånigt är inte det på en skala mellan 1 - 10000. Men han hade en läcker gråstil och jag hade en tråkig grå klädsmak idag. Någoting in common kanske. ) Resten av tiden som återstod bestod av att man skulle typ låtsas att man var någon shaman med god människokännedom och lista ut vad bittra-men-upptinade-pga-globala-uppvärminen Britt var för en person. Nina och jag knåpade ihop hela sex av tio rätt. Mer än 50 % betyder G. Klart godkänt. 
När vi hamnade i vårt trygga rävgryte igen. Lars love Kagg så blev det ett naturämne. Inget där man tittar på blommor eller luktar på bin utan det som består av cosinussatsen. Hej-jag-fladdrar-som-en-fladdermusvingar-med-blicken-i-skyn-och-mitt-IQ-är-på-zero släppte flinande in oss i ett halvklassklassrum. Trångt men mysigt. Som man brukar säga. Finns det hjärterum finns det stjärterum. Men det här var på marginalen. Men det gick. Tiden gick. Urets långa visare flyttade sig i makligt tempo framåt. Kanske skulle han ändå träna snabbhet. Skulle inte klaga i så fall. Men frökenur gör som hon vill. 
Efter att haft dagens uppebarelse kom dagens crash. Bomnedslaget gav oss en krater så djup att det var näst intill omöjligt att klättra upp. Vi försökte och försökte. Men trots våra ansträgningar bara föll vi allt djupare. Vi föll från 11.30 till 13.30. Hela världens sorger samlades i mitt bröst under de sekund som bomben slog ner. Textkommunikation. Måndag eftermiddag. Den enda dagen på schemat som varit min räddning, min undanflykt från helvetet. Nu var den drömmen sprucken. Jag grät. Men så kom han och torkade mina tårar. Lennart. Vår nya lärare. I grunden journalist som jobbat på allt från kvällspostens skvallerblaskor till att vara chef för ridsport. Han stod där och sa den ena klockrena kommentaren efter varandra. Alla garvade. Länge sedan man hade en så härlig person som skulle undervisa vid Lars Love Kagg. Han kan nog plocka fram det bästa ur kursen. Verkar spontan och toppen. Fast mera TOPPEN. Lyckorus på den. Då kanske man överlever även måndagen på schemat som annars kan beskrivas som tredje världskriget. Så det kändes ganska bra. Även om man inte ska lita allt för mycket på sina känslor. Men en känsla som jag var säker på och litade på 100 % till var att jag skulle ta min blå motorcykel och bege mig hem. Fick sällskap av Kristin av Getingen som har en silvrig goding som blänker i det grå vädret. Men min blå är bra. Den tog mig hela vägen hem där jag dök ner i min varma pol. Täppte till på alla håll och kanter och sjönk ner i en fantasifull skönhetsömn som varade alldeles för länge. Så som min text gjort nu. Den var över två timmar. Jag har skrivit i nästan häften så som det. Så jag nog avsluta denna lilla berättelsen nu om första dagen på vårterminen.
Tack för mig, för att ni lyssnade och förstod min överdrift. Fint av er. :*


sweet dreams

massa inlägg idag för att komma undan verkligheten.
så passa på och njut, det är inte alltid det händer. ( och fötter )
min historia är finally done. I'm happy och ska sova nu för nu är min axlar tunga och fingrarna hittar bara fel tangenter.

sofie i ett nötskal

ina säger (20:16):

oj

ssofie '. säger (20:16):

ska du cykla till jenny även fast du har vatt påkagg först?

lina säger (20:17):

näe

lina säger (20:17):

tror jag inte

lina säger (20:17):

haha

ssofie '. säger (20:17):

så du går ?

lina säger (20:17):

jag vet inte

lina säger (20:17):

inte planerat det så

ssofie '. säger (20:17):

för lite jobbig om ingen anna har cykle


(obs att det är kanske 100 meter mellan kagg o jenny )


en undanflykt





snälla ta mig här ifrån.
jag är så äckligt less på skolböckerna.
sepe, jag vill bara se dig.

lönebesked

mitt jobb suger verkligen. jag typ ganska ogillar det, mycket.
fick mitt lönebesked för år 2008 idag. från maj hade jag skrapat ihop dryga 11 000 kronor. bevisar hur lite jag jobbar / hur dålig lön jag har med tanke på att det är typ vad folk får ihop under ca tre veckor ( tror jag ) på sommaren. it sucks. och det som suger ännu mer är att de drog skatt. men man får väl tillbaka den antar jag. hoppas jag. okej, bara  drygt 700 :- men inga pengar jag vill skänka til donken. precis. och för mig är det mycket pengar.
barnen idag var snälla om än lite höga i tonerna även om tonerna inte gick helt rätt till måste jag medge. skar sig kanske en del.

sedan måste jag tacka amanda för en trevlig födelsedagskväll igår. Och vi vann med andra ord- min stolthet. ehe, skämt och sido. kanske inte så roligt skämt ändå.

födelsedagsbarnet 


ska nog börja fota ännu mera. fundera fundera.
nu är det 100 % tills historian är klar.


lördag em

jag och mammy var precis på city gross. jag hittade min egna lilla fanclub av tre utländska killar, eller de hittade mig.  kanske något äldre än mig. förföljde mig vart jag än gick. men så tog det stop för vi var sista innan skylten om "nästa kassa, tack" kom upp. ehe. skönt för mig. men var lite roligt för de fick lite panik. visste inte vart de skulle ta vägen utan började vackla med blicken och darra.
åkte till en mattaffär och tittade på sådana handvävdairanmattor som mamma vill ha. försäljaren kunde minsan det med försäljning, nästan. lyckades inte lura på oss någon matta men han lyckades hålla kvar oss- alldeles för länge. 

nu ska jag återgå till min historia uppgift som är på tok för stor/jobbig/bajsig för att kunna ligga i historia A. känns som om man skulle behövt doktorera i historia för att klara den. kutt linda.se lovar jag att göra för att hon är så jobbig eller har så jobbiga uppgifter.  

spotify

oh, me like a lot.



enda dåliga: att man inte kan lägga över musiken på typ mobilen.

enjoy



bara för att jag vill sudda bort alla jobbiga måsten.


farmors recept

måste ge er ett hett tips för ett bra mellanmål, frukosttillägg eller bara en god kvällsefterrätt.
den är nyttig också - så den passar ju alla er som bantar.

1 normalstor banan
1 normalstor apelsin
man kan såklart ta fler men det är vad jag brukar använda. sedan pressar ni apelsinen så all saften rinner ur den och mosar banan i en tallrik. sedan är det bara blanda, frossa och njuta. det är mumma. mycket mer än vad man kan tro. och låt er inte skrämmas av att det kommer se ut som mat från barnmatsburkar- testa först.  

utanför faller snön vit

mamma kollar på bridget och jag kollar på snön.
egentligen borde jag plugga inför provet imorgon. jag ska när det slutat snöa eller när jag skrivit lappen om UZårsmöte som jag måste pallra mig ner till stallet med för att sätta upp. suckelikuckeli.
jag har funderat på varför jag börjat sluta med stora bokstäver nu för tiden. tycker det ser både slarvigt och oansvarigt ut men jag orkar bara inte ändra. kanske är det ändå inte mer än bokstäver.

scarry

nu har pappy hjälpt mig med historian länge. det enda läskiga var att han var bättre än mig på att ta fram fakta från nätet. kändes lite halvt dant.

nu väntar hallon&mangosorbet i köket. min favorit. absolut.

morgontur

nu har jag bråttom. ska kila iväg till skolan. åh, vad jag älskar det schemat jag haft. ska kutta mitt nya. ingen sovmorgon. gasch, hur ska jag överleva?
uppe tidigt idag. var tvungen att köra en bil till  verkstaden nu när pappys fot ännu inte är frisk. jobbigt jobbigt. blä på det. 
nu väntar en lång dag så bäst att göra sig lite halvredo iaf.  

måndag

min miniräknare har gått sönder. det betyder katastorf om man är i min situation. fick lämna in den till mevik. hon tog den med lite murr. kom på i sista minuten när hon gick iväg för att hämta en annan att jag hade kladdat i fodralet på den. tog snabbt tillbaka den och ett suddie ur hennes penfodral. hon kom tillbaka. jag smilade och nämde något om att jag kladdat mitt namn i den. vet inte om hon genomskådade. hon är ganska inkompetent men vet inte om jag fick bort allt. hoppas inte jag åker dit för fusk. då är jag dead mus.

idrotten var äckligt jobbig idag. visste inte vart jag skulle ta vägen. hinderbana och man skulle vara två och två. där den enda sprang, den andra vilade. jakob tävlade mot de som sprang samtidigt som honom så det var tempo och jag fick aldrig vila. blev ganska trött. kände av att jag varit sjuk men bet mig i läppen och fuskade lite istället. tror inte per noterade det. hoppas inte ialla fall.

fikade med tildsundtkirk efter skolan. hann egentligen inte. klämde in det iaf. ville gärna träffa dem och det var mysigt. glad glad. satt på nilssons och dinglade med benen samtdigt som jag klämde ner "dagens macka" vilken inte var det minsta liten. det borde den ju inte vara heller med tanke på priserna där. lite exklusivt allt.

en sak till som stod i barometern. ingressen inleddes så här:
"vill du ha högst betyg, gå natur på åkrahell?"
behöver inte skriva särskildt mycket utan det säger ju sig självt. skolorna har en väldig makt och är det okej?


hurtigt upp

jag gjorde mitt bästa för att stiga upp vid sju, när klockan tjöt eller snarare mobilen spelade en lugn morgontrudelutt som bara spelas högre och högre och så får man panik för att man inte finner mobilen och inser snart att man kommer bli galen på ljudet. halv åtta lyckades jag dock med. yoghurten smakade blä och jag ville spy. inte ordagrant men nästan. fast bättre än ligongrova. jag avskyr ligongrova.
nu ska jag lägga upp mitt arbete i hemkatalogen och sedan ta mig till skolan för att använda lite av deras hemliga hemsidor. bajs på dem att de är så snåla och inte kan dela med sig av dem till våra datorer hemma. morgonens morr.

kvällen igår var trevlig men inte mer. kul att träffa samuel igen och även de andra som jag dock inte pratat så mycket med innan. dock var det lite för mycket incestsnack med redan-innan-tighta-vänner för att kvällen skulle bli mer än trevlig, men gröt var det och krov/skinka/köttbullar till det så det var en grötmiddag. missade dock att slänga ut granen. det gjorde vi förra året. men det gjorde inget. jag klarade mig, och som jag sa i förra inlägget fick jag reda på vad han/hon var; det var en supergullig kille som kanske var kring sju år just nu.

typ familjehelg

asså jag tänker typ så här att jag känner mig väldigt familjesocial denna helgen. igår hade vi middagsbjudning. det är konstigt vilken stämning det blir på det trots att man är van vid personerna. men det är skönt att det släpper efter ett tag. graafs och bobecks anlände. trevliga människor. pappa bjöd på lax som jag fångat. åtminstone upp ur frysen. den var god. tobias försökte trycka i mig alldeles för mycket av det goda. till det var det romsås. jens ogillade. men han skippade scenen. han fick ju trots allt en gryta ris. han är lite som håkan - fast ris istället. säger sig självt.
mamma hade gjort sallad. hon skippade fetaosten för att hon inte tyckte det passade. jag tyckte. det blev en skål brevid. blev okej men godare om den smälter in i allt. det var trevligt och vuxet. barnen som inkluderar jens och benjamin( visst, är det ett underbart namn? är ett hett alternativ på namntoppen för kommande barn hos mig. ) spelade xbox. jag dör så tråkigt. de eh gillade det. vi andra "vuxna" körde på de traditionella spelen. jag gillar att spela spel. förut tyckte jag det var töntigt då jag var i den tråkiga-allting-är-töntigt-högstadie-åldern-som-jag-hatar-just-nu men har tackolov kommit förbi det stadiet. vi spelade iaf pappas julklapp som han inte mindes excisterade men dock väldigt stolt över. absolut överrens. ett ganska roligt spel, dock lite långt kanske. jag och gabbe vann. måste erkänna att vi var ett ultimat team även om segern länge svackade eftersom mirjam och tomas var ett hett team, de som var sämst var johan och tobbe. de hamnade till och med bakom start hur man nu lyckas med det.
men nog om familjekvällen. den var trevlig. jag var trevlig. alla var trevliga.
idag är det ännu mera familysocialstuffs på gång. ska hem till göransson på slänga-ut-julen-middag. kanske lite udda namn med det är ju roligt att man kan hitta på sådant även när julen tar slut. vi var där förra året. det var fint. jakob och jag skaffade dock oss ett fett dilemma. vi såg ett barn som vi ägnade hela kvällen åt att ta reda på om det var en tjej eller kille. minns inte svaret så får väl se om han/hon är där ikväll. då kanske vi får svar på vår fråga. nej, men det blir säkert fint. men vad jag skulle komma fram till var att - väldigt med familjemiddagar det var denna helgen. och jag som aldrig brukade följa med måste stolt erkänna att min frånvaro är lika med zero i år. mjau

en sak till jag måste säga var att i morse när jag körde in till stan upptäcker jag en röd volvo bakom mig. den är sur, vill köra om men jag - the power of the women retas med den och vill inte släppa förbi den utan accelerar och sedan lite långsammare. dock körde jag för fort vill jag tillägga. det roliga var bara att jag tillslut upptäckte att det var matildas far. hoppas han aldrig fattde det. men det kan man ju dra på smilebande åt lite. det gjorde jag i vilket fall.  

unfair

det är så orättvist. nu är jag sjuk igen. eller igår var jag det. nu mår jag bättre igen. får se hur det blir framemot kvällen. hoppas det håller i sig men nu är jag efter i skolan igen. kommer aldrig hinna med. fin start liksom.

näst intill rakad skalle

första skoldagen idag
jubla?
inte precis. enda man kunde jubla över var att mevik var sjuk. matten blev slapp ända tills den andra gruppens lärare kom in och medelade att det var läxa på den sidan. då gick det undan. försökte sätta mig in i cos, sin och tan. det sög som alltid. men det var skönt att komma tillbaka till ett slappt schema där halva dagen bestod av håltimma som spenderades en stund på maxi. köpte sådana nötter som har blvit nya trenden. änganden en lång stund åt att sitta på huk och pilla ur en sorts nöt ur de här färdiga blandningarna som finns innan jag fyllde resten av påsen med yoghurtdoppadecashewnötter. sjukligt goda.

på engelskan fick vi hålla på en massa kommaihåglekar. de var inte helt roliga men allt kändes verkligen som vanligt förtsta dagen. kanske lite negativt. kanske var det bara en önsketanke på förändring. samma blickar, samma tankar, samma ord. allt i sin ordning.

nina och jag joinade varandra på stan en sväng, eller rätt länge. jag införskaffade lite smink och en stickad tröja innan jag bokade klipptid. fick tid bara en timma senare på cam & co. kom ut med från en trevlig frisör med gott och fräscht hår men näst intill någoting kvar. otroligt kort. tyvärr. gråtaikväll.se kanske. fick träffa matilda iaf som också klippt sig, snyggt blev det.  kul för henne. me like it.

men nu ska jag plugga, fokuserat. observera ordet fokuserat. -.-

nyårslöftena gick lika fort som de kom

asså jag tror nästan pappa skulle behöva stänga av internet så jag kan fokusera på mina uppgifter ordentligt. jag som tyckte jag hade två bra nyårslöften
1. inte skjuta upp saker
2. se på nyheterna

svar 1. sket sig direkt. haft all tid i världen, inte gjort någon nytta. ska verkligen ta nya tag nu när skolan börjar, ehe
svar 2. (löftet är taget av elin, tyckte det var bra) men det har hållt tycker jag allt. läser hela tidningen på morgonen, inte bara rubrikerna samt kikat på en nyhetsänning om dan. börjar få lite grunder om vad som händer i världen för det sjukt vad lite jag vet, rätt hemskt

och för er som vill ha lite kul, kika in  rebar1993 på  bilddagboken 
han är typ skön  

jag tror inte jag orkar eller så går det bara inte

Jag har totalt kört fast med mina skoluppgifter. Det enda jag skulle göra var att komma ikapp mig själv.

Snart betalar jag någon för att göra det.

Låt bilderna tala om tjugohundraåtta.

Antar att man ska börja från början. Så låt oss göra det. Här kommer 2008:

Januari. Har inget större minne av januari. Var så länge sedan att jag förtränget det.  Tror inte jag vill minnas.
 
Men jag fick mitt körkortstillstånd.


Februari. Det var snö tror jag. Det har jag alltid gillat.
 
Jag åkte till åre för en vecka med skidåkning. Men i år blir det inget. Ledsen min.

jossan undt me

Mars.  Vad gjorde jag då? Ingenting. Mars var ingenting.

Det enda jag hittar från bdb är att Matilda välte denna vattenpipa över min rygg,



eller kom just på att jag fick min mobil då,



och ju mer man tänker, desto mer minns man. Jag fick äran att rida för Fredrik Böhling. Tränare för svenskaponnylandslaget i dressyr men Rhona blev halt så fort vi kom in i ridhuset. Det var depparnas dag.



April.  Månaden då våren anlände och man ville springa barfota utan jacka.

Vi fick äntligen använda kameran för vår wannabeöstermalmbo till lärare,



och min farmor och farfar bjöd släkten på släktkalas med resturang och allt i göteborg,



och så åkte vi med stallet till göteborghorseshow.





Maj. Försmak på sommaren. Kan det bli bättre?

Det var springbreak på listan.



Juni. Jag gick ut ettan. Var stolt, men missnöjd över betygen.
 
Det var sommarens typ enda soliga dagar. Nästan.



Och matilda och jag åkte till turkland. Vi blev uppvaktade av turkar och jag fyllde den betydelselösa åldern 17.

turkey -08

Juli. Det var regnit och surt. Alla ville utomlands men vi blev kvar i Kalmar trotsallt.
 
En liten campingtur på böda med kristin och tilds blev det ändå.



Hade även en åtträff med brudarna från england. En del iaf.



Och sedan kom solen ett par dagar. Då åkte jag, kristin, nina och sofie på vår skärgårdssemster i fiskebäckskil på västkusten.
Vi fick uppleva sommarens bästa dagar och där blev jag mest brun under hela sommaren.



Augusti. Sommarvädret försvann och skolan började.
 
Började månaden med Sara&Andreas bröllop



sedan var jag hos mormor och morfar i norrland ett par dagar med familjen



innan vi bilade hem genom hela Sverige, där vi stannade hos en massa vänner till mina päron och även hos min moster och min kusins nya valp Leo.



September. Min mamma och min bror fyllde år, det var sju år sedan attentatet på tvillingtornen och det var en allmänt glad månad tror jag.


Det blev inspark av de nya ettorna ( ingen bild) men vi var på utflykt till norra öland med NV07, yes.



Oktober. Mycket plugg och allmänt tuff månad, men slit gav resultat. Denna månad innehöll höstlov.

Hängde i sthlm med tilds ett par dagar.



November. En månad man bara längtade till jullovet och skolan skulle ta slut. Fylld med slitsamt plugg.

Den första snön kom iaf




och jag, nina, sofie o kirk åkte till ullared för att julshoppa.



December.  Sjukt efterlängtad månad med ledigheten som lockade. Klarade av ytterligare ett halvår i skolan som gav hyfsade resultat. Rätt nöjd.

Annars innebar den jul i malmö och nyår i kungälv.


Kan sammanfatta detta som ett mycket bra år mot slutet.


min fina dag

jag är ändå glad idag för jag är mycket piggare än jag varit på sistone. detta är min feberfria dag. jag har orkat chilla framför datorn. hela dagen. whiie. nu ska det vara någoting på mtv om några femtonåriga tjejer som planerar fester. ska bli rätt kul att kika på hoppas jag. har höga förväntningar. jag som aldrig brukar ha tid att kolla på tv har spenderat hela dagen med att zappa runt. fint asså. jag har även skriit typ hela min biologiuppsats. bra lina. cred till dig. även om det tod tid.

snörvel

Just nu är livet bara allmänt piss of.
Jag sitter inspärrad. Känner mig precis som en fånge, bortset från kläderna. De är inte svarta och vita. Inte heller randiga. Utan bara äckliga. Indräkt i mitt egna äckel. Ute har snön fallit. Min familj tog precis bilen för en tur till Svartbäcksmåla. De ska åka pulka. Jag är fast. Lovet är snart slut. Dagarna har gått sjukt fort. Speciellt med tanke på att jag nu den senaste tiden har ägnat mig åt:
- se massa massa massa film och boxar
- sugit på halstabletter
- druckit hostmedecin
- druckit te
- druckit honungsvatten
- ätit ipren, ibrufen, panodil
- druckit vatten
- svettats
- frusit
- tagit tempen och hoppats på en normal tempratur
- blivit besviken när tempen visat fel siffror
- känts som om jag gått ner i vikt. ( lite bra )
- spytt
- svimmat
-sovit
- blivit uppassad

ungefär vad mina dagar bestått av. härlig blandning. mycket variation. yes. idag är jag nästan utan feber. pappa har iaf konstaterat att det var inte lunginflamation ( igen ) som han först trodde. skönt. imorgon har pappa sagt att jag kan få gå ut en liten stund. danke daddy. verkligen. jag orkar inte sitta här innen längre. totalt of från omvärlden. jag vill träffa mina fina vänner. bara krama dem. le. och inte inse att jag blivit dissad.

RSS 2.0