Nötte OC igår.

Det var mysigt. Vi bakade pizza. Den blev precis lagom tjock och god. Alldeles så där fluffig som en hemma pizza bara måste vara. Det åt vi framför OC. Började på säsong tre. Ben Kunde inte längre, han hade gömt sig. Vi blev besvikna. Serien känns inte lika bra längre. Jag blev mest arg men så är det ju hela tiden. De bara sabbar det för sig själv hela tiden. Åtta avsnitt han vi med innan det blev hemfärd. Stormen hade lagt sig så jag cyklade, kom hem och somnade i tid vid tolvtiden. Kändes skönt att vi inte stannade till två , tre. Hade nog aldrig orkat.

Nu ska jag skriva min engelska redovisning. Den ska handla om en upptäckt eller en uppfinning. Kan man hitta någoting tråkigare, tycker bara att vi redan har så mycket sådant så måste det läggas in på engelskan också? Funderar på att prata om den nya medecinen mot HIV men får se. Finns säkert inte så mycket fakta om det.

Alla världens sorgers dag.

Idag regnar det. Det duggar inte lite bara, det är inga korta skurar utan det regnar verkligen. Kanske ingeting jag behöver informera om utan det ser ju alla själva utom de som är blinda men de kan ju inte heller läsa min blogg.
Det känns som om hela världen har samlats för att deppa idag. Att alla med sorger och börder vågar släppa ut dem idag. Ganska fint faktiskt.
Idag har jag kört med pappa. Långt. Skulle först lämna in en trasig ruta. Första stoppet var glasmästeriet vid danskan. Skulle prova fickparkera för första gången. Gick inte så himla bra. Pappa fick fixa. Kom ut mellan de båda bilarna sedan i alla fall själv. Hamnade nere vid Sandra istället. Börjat bli riktigt bra på att parkera i vanlig parkering nu. Kände mig stolt. Lämnade in rutan. Körde vidare. Skulle ut i korsningen alldeles vid Sandra. Då fick jag panik. Bilar från alla håll och kanter. Och fort körde de också. Jag ville vända och ta en annan utväg. Pappa skulle promt ha ut mig där trots att det var en svår korsning. At least. Jag fixade det. Körde till Maxi och hämtade min mobil. Hel och fin nu. Glad att ha min lilla vän back i fickan. Brummade en sväng till, lämnade återvinning och hem igen. Behöver börja köra mer än en gång i veckan om jag ska få mitt körkort tills jag är 18. Men jag är på gång och det ska bli fett kul att kunna ta det. Jag längtar rumpan av mig för köra bil är sjukt kul. Höjdpunkten är ändå att köra på motorväg. Jag bara älskar det.
Näe, nu ska jag plugga och laga gravlaxpasta. Ett recept från nätet. Får se om det är gott. Sen ska träffa girlsen och digga OC sänsong 3 hela kvällen. Fett najs och utmärkt väder för det.
 

Photos

koftan från zara jag adlrig fick   blev bara denna från zara för 249:-   jeans från cheap monday 400 :-

okej , jag lekte störd på tunnelbana 

café med vatten oboy :(   min nya fina väska för 499 :-  men 10 % rabatt så 449:-

tilds

En glimt av huvudstaden.

Ska bara berätta först att det blev klubbhoppning för mig i söndags innan vi åkte och det gick fett bra. Rhona hoppade fantastiskt och på framridningen gick hon som på räls. Så jag var grymt glad efter det.

Vid halv tre tiden fiskade Tildis och hennes moster Beriut upp mig utanför mitt hus. Jag var glad och pep på ett par härliga dagar. Efter dryga fyra timmar i bilen körde vi in på en av Sthmls broar och man kunde inte annat än le när man såg hela stan upplyst och Globen  på sin högra sida.
Innan vi kom hem till Berit passade vi på att handla det viktigaste till Tacos på Hemköp. Alla var vi hungriga så maten fick vi sedan snabbt i ordning. Blev lite slapp framför TV:n innan vi la oss tidigt. Somnade inte särskildt fort men till slut somnade jag. Vaknade en gång av att Matilda låg över mig. ( Vi hade Berits dubbelsäng.) Och en annan gång av att hon slog mig ashårt i magen för att jag pratade i sömnen. Hon var verkligen piss of på mig, och morgonen därpå fick jag reda på att det var för att jag garvat och pratat som bara den i sömnen.
Vi kom upp tidigt. Åt frukost, såg på tv och fixade oss. Vid elva tog vi tunnelbanan in till centrum. Där gick vi och tittade, och tittade och tittade. Ingenting fanns som vi ville ha. Båda var deppade av den dåliga shoppingen. Dock införskaffade jag en t-shirt från Bikbok och en stickade kofta från Zara. Kändes lite tomt efter att sett fram emot att bara slösa.

På kvällen åt vi indisk mat från en resturang nedanför Berits lägenhet. Jag gillade det även om den starka såsen fick det att brinna i munnen. Det var som en eldsvåda som aldrig ricktigt slocknade. Senare skjutsade hon in oss till en biograf. Vi gick och kikade på "High School Musical 3". Okej, nördigt jag vet men lite kul. Jag tycker varken den var bra eller dålig. Fast om den får 3 / 5 så är trean svag. Det var vi , två fjortisar och två äldre män i salongen. En söt liten salong. Haha. Väl hemma slocknade vi snabbt.

Tisdag morgon blev sovmorgon. Klockan var nog närmare två innan vi var inne i centrum. Denna dag åkte vi till Medborgarplatsen och skulle leta oss ner efter secondhand buktikerna på Söder. Gick verkligen urdpligt. Fast vi fått tydligt utmarkerat var de skulle ligga hittade vi inget. Det sög. Måste tagit fel kvater. Strosade Götgatan upp till Gamla stan och sedan in i centrum. Längs Götgatan köpte jag äntligen ett par nya svarta stuprörs jeans från Cheap Monday. Provat x antal jeans dagen innan men inga hade passat. Blev även en brun fin väska från jag vet inte vad. Men jag gillar den skrapt. Bästa köpet. Ett grått linne från HM och en mysig Oboy fixades under den gatan. Gillade att gå när vi kom in till Gamla stan och där när det började mörkna och lamporna tändes upp, mysigt värre.
Inne i stan köpte jag ett par svarat stövlar. Jag som aldrig använder sådana skor. Men kan väl vara bra kanske. Upptäckte dock när jag kom hem att de var lite små. Raggsockar kommer aldrig rymmas. Suck.

PÅ kvällen lagade vi wook. Den blev sådär enligt min smak. Hällde i en kryddpåse med limesmak. Blev lite för mycket limesmak för min stil men räkorna i var mumms. Njöt av Uggly Betty och Desperate även om detta avsnittet av Despreate mest gjorde mig arg. Sjukt dåligt.

Onsdag morgon. Berit skulle ha visning av lägenheten. Vi blev uppkörda och bortkörda till  Berit kompis. Där åt vi frukost. Hemskt. Kände mig såååå äcklig. De hade en tjej på kanske 2 år. Sjukt söt , glad och väldigt väldigt energisk. Verkade som en flicka som aldrig kunde sitta stilla. Väl hemma hos Berit igen fick vi duscha och packa. Sedan brumma vi in till stan. Jag skulle köpa en kofta från Zara som jag sett i måndags men inte köpt då. När vi var i stan var den slut. Jag blev ledsen. Blev lite shopping på Hemköp till resan istället. Bra det med men inte lika bra som tröjan. Sug.

Resan hem var lång. Oerhört lång. Trots en god pastasallad och fint sällskap tog den aldrig slut. Närmare sju timmar tog det nog med buss. Uscha. Träffade Signe och Carro, de skulle också hem. De hamnade dock inte på lika bra platser som vi. Vi hade nämligen lyckats ta oss in först men vi hade också väntat i 45 min. Men det var värt det. Martin i min klass åkte också med. Häsade tillslut på honom även om vi inte har så mycket gemensamt. Tror inte ens han kände igen mig. Lite komiskt. Haha. 

Nu är jag äntligen hemma och har datorapstinens. Utförlig berättelse va. Ehe. Var bara tvungn att få skriva lite. 


Cause nobody wants.

Lördag förmiddag. Jag cyklade in till stan. Solen stod lågt. Kunde inte se åt något håll. Höll på att bli påkörd när jag skulle över en väg, divergenta strålar dök in i mina ögon. Musiken gjorde mig döv. Bilen swischade förbi med en marginal på en meter max. Jag svajade chockat. Tänk att jag kunde köra rakt ut.
Inne i stan lämnade jag tillbaka en tröja från Daily. Den satt inte så bra. Fattade aldrig varför jag la upp den på disken och räckte fram mitt kort här om dagen. Gav igen biljetterna till Sthlm. De tog extra för det. Det sög bara för att kommunikationen inte fungerade. Åker ändå imorgon men med bil så sparar en del. Det är fint. Jag kommer bli glad av att gå och shoppa och fika i Sthlm med en av Svergies finaste tjej.
Köpte en sjal till Emelie som fyller åt. Hon bjuder på middag ikväll. Det blir chill och sjalen var fin. VIlle nästan ta den själv. På Bibok firade de tre år. Jag provade en tröja och drack ur deras champang glas av plast. Ställde tillbaka det på en bricka, och lyckades riva ner alla andra glas. Åtminstone en fem sex styckna. Tur att de ville vara billiga och ha plast glas.
Jobbade nu några timmar. Bara ett kalas. Det andra var inställt. SKönt men ondöigt. Hade behövt pengarna mer än väl. Spanade på snyggis när jag inte klängde på barnen i kalasrummet. De minusterna jag stod och studerade honom gick snabba.
Efter jobbet kikade jag in nya sisters. Sprang in på Maxi för att köpa en mascara. Blev ingen men ett par mjukisar för femtilappen lite drygt. Onödigt men kände bara för att inhandla någonting när inte målarfärgen för mina ögon fanns i rätt nyans.

Och bara så ni vet så tycker jag Nickelbacks nya är ganska bra fast jag lär nog trötta ut den ganska snabbt som med allting annat. Gotta be somebody

Märtas dryck, uscha.

Jag har inte haft något festhumör alls på sistone. Nästan lagt av. Inte festat sedan insparken för att min lust har var på minus sidan. Men så kom det upp att det skulle bli Bistrobar. Alla skulle dit. Alla skulle ut. Jag bestämde mig trots allt att följa med utan större sug. Fixade någon blillig skit att dricka av Märta. Någon grön smörja. Kiwivin kallade hon det. Drick aldrig det. Skit var precis vad det smakade. Hon hade förvanat mig men efter en fin doft trodde jag inte på henne förren jag själv hade smakat.
Det blev torsdag. Humöret ändrades. Jag blev sjukt pep på en helkul kväll. Skickade ut pepsms till de andra och satt i sängen och bara längtade efter att klockan skulle bli tillräckligt för att jag skulle kunna göra mig iordning.
Hamnade hos Matilda innan. Hade betsämt en liten mysig-tjej-prat-förfest-kväll. Jag klarade inte det. Jag var så himla speedad så alla trodde väl jag var dragen innan jag ens smuttat på min första drink bara för att jag även betedde mig urlöjligt. Men jag bjöd bara på mig själv och hade det man ska ha innan en fest: kul med feta bokstäver.
På med hög musik och närmaste vännerna samlade till ölspel och skratt och stoj. Det blev sjukt kul. Helt klart över förväntan på förfesten. Nina visade sina skills på snake medan som Sofie inte skulle vara sämre och stolt gjorde spinnen inför publik. Nina var något bättre än Sofie måste jag erkänna.
Kortleken körde vi även när man skulle flytta kortet mellan munnar. Det var svårt, eller mer än svårt. Jag sög. Kunde verkligen inte.
Fram emot tiotiden cyklade vi in mot stan. Men Nina därbak gick det lite halvvingligt. Men jag kan skjutsa. Jag är bra på det. Nanna var värre. Hon höll på att tränga upp oss mot en bil. Otäckt på riktigt.
Väl framme var kön lång. Ryktet om alkotest på alla spred sig som en löpeld. Jag blev nervös. Men så ser jag Nina och Sofie snabbt klättra över staketet. Jag härmar. Lite klumpig men mer än enkelt. Bara plankat in en gång innan och det var på Corehouse en gång. Sofie och jag lyckades rita en liknande stämpel och blev insläppta. Nu var det bara att klättra över det låga staketet till altanen fint. Och efter en flört med snällajens i garderoben fick Nina och jag dela galge. Plötsligt hade jag fått min utgång för endast tio kronor. Great.
Väl inne slog Märtas äckliga dryck emot mig. Brukar aldrig spy och bli bakis. Detta var hemskt. Idag mådde jag illa precis som igår. Gjorde nog bort mig en del. Jag tror seriöst det var något fel på drycken för jag var inte överdrivet dragen men jag mådde illa som ett as och jag brukar verkligen aldrig må illa, inte ens när jag hällt i mig så jag inte kunnat stå på benen. Skäms. Förlåt tjejer om jag sabbade för er endel.
Tillslut kom top-notchen. Jag bglev utslängd. Fattar inte. Uscha. Sedan var Corner stängt också. Blev ingen avslutande pommestallrik. Röv. Ni hör vilken fantastisk kväll.  Blev doch att cykla hem istället med Kirk , Nanna och Tilds. Äta en macka i kylen och sedan somna för att vakna vid halv tio. Duscha i en halvtimma och fräscha upp sig för skolan. Dock en kort dag. Bra. Bra. Bra.

Så det kan gå. Undrar vad som är bäst. När man planerar eller det blir spontant. Blir så trött på att man aldrig kan planera. Suck.

värdinnan själv   gillar sofies uppdyk i bakgrunden
nanna matilda   och eh , ett kort 

Nervös

Redovisning i engelskan idag. Det suger, jag suger och jag kommer skita ner mig.
Håll tummarna.

Glad

Måste bara berätta att jag hoppade ju som sagt i hoppgruppen igår och red på Rhona. Hon var så himla fin. Var länge sedan hon var så underbar i hoppningen som igår. Det var så himla roligt och jag ville aldrig sitta av.


En riktigt duktig dag.

Att stiga upp ur sängen idag var inte roligt. Ute smattrade regnet mot förnstret och det var en sådan hurven morgon när man bara ville linda täcket ännu hårdare runt kroppen för att sedan somna om. Men så blev inte fallet. Upp ur sängen för att ta sig till mattelktionen. Kom inramlande lite sent. Måste bara säga det att jag knappt varit sen till en enda lektion medan jag i ettan var sen till nästan alla morgonlektioner. Lite stolt.
Matten gick bra. Men trötta jag som är torr på motivation kan inte förstå vad jag ska med e^kx eller log ^3 till. Känns ganska ovesentligt. Jobbade ändå tappert på. Efter matten var det hål timma. Lika tappert fortsatte jag med matten på rurren i över en timma innan dags för lunch. Var sjukt god mat idag, fiskpanetter med spenat / en annan sås som var någoting ut över det vanliga så jag åt mig mätt i skolan idag. Var ett tag sedan.
Min mobil gick sönder igen. Den gick inte att skjuta upp och ner. Mamma skulle in med Jens mobil. Jag passade på att springa över till Telenor medan hon fixade med Jens simkort eftersom hans mobil blev stulen men sedan hittades i en buske med ett kontatkort i istället för hans med abbonemang. Kändes lagom kul att få en ful lila igen.
På engelskan gjorde jag ett gramatiktest med 80 frågor. Kände mig rätt nöjd när jag fick 75 rätt. 

Nu kommer det duktiga. Förutom att jag redan räknat närmare tre timmar  matte idag så har jag efter skolan hängt på rurren för att först göra några fysikuppgifter och sedan räknat ännu mera matte. Minst två timmar till så jag var inte hemma förren efter fem. Nu har jag försökt mig på en historialäxa. Fattar nada. Svenskan är allt annat än dagens slang så jag skiter i den och ska försöka peppa mig inför min engelska redovisning imorgon istället. 

Ska iväg och hoppa i hoppgruppen sedan. Ska bli riktigt avkopplande att få göra någonting annat, någoting fysiskt. Jag ser fram emot det och tänker inte ens på hur sent det är, annars brukar det vara mitt probelm. 

Farmor och farfar har kommit. De är söta och farmor står i köket och lagar god riktig mat. Längtar, speciellt nu när oset letar sig in i alla våra rum.

Intressant blogg för övrigt, eller inte. Haha.  


Till Lina

Nycklarna är återfunna. Jag är glad och lättad. Alla tillhörgiheter fanns kvar i mitt skåp och jag slipper köpa nya nycklar/ lås över allt. Fantastikst. 
De låg hos vakmästaren. En post-it-lapp satt på där det med snirkliga bokstäver stod: till Lina. Ganska fint tycker jag. Kändes mer än bra. 
Lång dag i dag annars med äcklig mat. De andra ville käka på donkan. Inte jag för jag skäms över att äta där. Följde dock med ändå och gömde mig bakom min jacke och travar med brickor, människor och mat. Vi åt- snabbt. Hamnade sedan på kontoret med tha biggest boss. Kändes läskigt. Skulle titta över några kalas. Han informerade mig om att det fanns tider i matsalen. Fredag och torsdag kväll nu ett par veckor fram över. Suck. Lovade att kika i kalendern. Fattde dock inte först att det var där utan trodde det var kalas. Sedan klickade det:
- Jaha , ni vill att jag ska städa? Det kopplade inte riktigt. Trodde det var kalas.
Alla där inne:
- Inte städa, vara värdinna.
Jobbet blir väl finare då antar jag. Med finare namn liksom. Fick även förklarat för mig att jag inte fick ha vanliga kläder när jag var där ute. Hm, har jag någonsin haft det och skulle jag vilja det ?
Kändes som om han tyckte jag var blond.
Pratade även som vanligt framför fel öron. Inget bra.

Gick till tjugo i fem idag. Första gånge på fyra veckor tror jag. Sista labben fick vi bygga fåglar och se hur långt de flög. För varje fågel man byggde fick man sedan slå med en tärning för att få veta vad på kommande generation av fågeln man skulle ändra på. Det skulle påvisa evolutionen. Sure. Tror inte på det. I alla fall inte allt. Men det var en rolig lektion. Inte flummat bort en lektion på länge som vi gjorde idag. Alla var urtrötta och allt var kul. Till och med Asken skrattade en del idag.

Jag saknar dem.

Mina nycklar är borta och denna gången är det verklighet. De är verkligen borta. Ingenstans här, ingenstans där. Brukar ofta "tappa bort" dem för fem minuter, få panik och sedan hitta dem. Idag var detta bara ett stenkast.
Jag bytte böcker i skåpet. Låste. Gick där i från.
Alternativ:
1. Jag lämnade nycklarna i låste på skåpet. Värsta scenariumet eftersom någon vandalist kan ha tagit dem och länsat mitt skåp på böcker, jacka och väska. Jag ber för att det inte ska vara så.
2. Jag hade de i handen och tappade de på vägen till / från kafeterian och någon vänlig själ har plockat upp dem men inte hunnit lämna in dem på expiditionen än. Chansen att någon skall ha länsat skåpet på värdeprylar minskar i alla fall om jag tappat dem här och inte lämnat dem i skåpet.

Varför ska detta hända mig. Nu behöver jag hjälp att hitta dem. Ledsen Lina.

Uggly maggan undt me.


Visst är hon fin?
tack babes <3

foto : nina sverkersson

Rugby på idrotten.

Hade matte. Gick okej. Fick massa beröm för hon trodde jag var snabb. Jag bara började bakifrån. Men Annika var hel nöjd. Till lunch var det korv med påklädda (stuvade) eller nakna ( ingen stuvningen) makaroner. Jag åt för många med kläder. Förmånga för att orkar med gympan.
På idrotten spelade vi rugby. Skjut kul är att bara få tackla på men det ar jobbigare än jag föreställt mig. Inte så konstigt kanske. Men kände mig nöjd och glad efter bortsett från min hand som jag inte vet hur den flög ut hamnade i Sofies ansikte. I apologize to you my dear friend.

Kom hem. Märkte att jag glömt låsa dörren. Inget bra. Det var strulet med nycklarna på morgonen som gjorde det. Kände hur mycket jag inte ville duscha så jag tog mig ett långt härligt bad nu med god luktblomma och lutstenar tillsammans med boken " A thousand splendid suns" . Har precis börjat men introduktionen är bra, så jag hoppas det samma om fortsättningen men känns ju lovande eftersom när jag lånade så blev alla vuxna jag mötte i exstas.
Nu ska jag se på andra avenyn. Jag längtar efter att den och gossip girl kommer ut på box. <3




Il ristorante di Athena

Min italienska har dalat. Minns inte om det rätt artikelmässigt gramatiskt blablabla.

Igår gick vi på Athena. Mina inställning var bajs. Jag var inte sugen på typ souvlaki eller mossuka mende hade ju annat. Efter en lång stunds funderare kommer servetrisen fram. Hon ler, frågar vad vi ska ha och går. Vanliga visan. Jag ska självklart tjorva till det. För bakom mig sitter en kvinna. Det hon åt såg gott ut. Jag visste inte vad det var men jag beställde det. Maten var plankstek. Köttet var mummigt och jag som inte brukar gilla sådant, jag åt beanisesås och gillade det. Aldrig hänt innan. De varma grönsakerna och potatismoset som legat i ugnen var fantastiskt. Sofie åt en pasta. Den gick hem hos mig. Nina åt kycklingspett. Såg delicious ut förutom rödvinsåsen- inte min smak. Även kirks kött så fint ut men ävend där sabbade såsen. Jag tycker sådan sås är så rinnig, jag vill ha krämig sås. Okej, det är fetare men det är godare.

När vi möttes upp på larmtorget innan kommer Krik och Nina cyklandes. Båda utropar:
"Grattis på födelsedagen" ( Big smile)
"Jag fyller inte år idag."
" Men grattis i alla fall."
Då ser jag. Där står en skitfin rödgul cykel som är kallad uggly maggan, hm ? Haha. Vad glad jag blev. Ska bara skruva dit en skruv så inte stänkskärmen låter så så är den perfekt. Sååååå fin. Tack tjejer. ( Bild kommer inom kort)
( Big hugs )

Hemma hos kirk senare säger sofie ett roligt citat. Skulle citera henne men minns det. Fin kväll var det i alla fall.

Syslöjd: nej tack !

Jag sömmerska?
Skratta- det kan ni gott göra för det gör jag. Skulle gärna kunna sy. Kunna styla mina egna kläder, skulle inte vara helt fel men sådan är inte jag. Vill gärna förska och tro att jag är duktig. Planera ut hur det ska bli och sedan se resultatet. Det blir alltid samma reaktion: oj, wow - vad fult.
Skulle sy om tröjan jag köpte igår på utförsäljningen för 99:- , hade kostat 495:- innan så ganska nöjd. Tyckte den var skön och gillade rosetten. Dock blev det inte som jag tänkt mig. tänkte fixa den lagom lång till leggings, tabort endel för den gick typ förbi knäna. Gick ej, blir att ha den instoppad innanför jeans för det var det fulaste jag sett efter min förvandling, ( den gråa med rosett).
 Jeansen blev till min förvåning helt okej, förutom en ful buckla i sidan men nu är de tajta ner till. Precis som jag vill ha det. Kanske komme börja använda mina gamla crockerjeans nu då. Först sydda jag de så tajta att jag inte fick igenom foten, nu går det om jag är barfota. Haha.

Fotade aldriga sjalen och halsduken men tjockiströjan kom med.


 

tjocktröja 99:-   på utförsäljningen.  annars 350:-

English speech

Nästa vecka ska jag framför det. Om en låt. Valfri. Gillar inte det för jag kan inte bestämma mig.
Idag på lektionen satt jag i vilket fall och översatte när jag kom fram till detta stycket:

Many prophets preach on bended knees.
Many clerics wasted wine.
Do the bloodied sheets
on thoes cobbled streets
mean I have wasted time?

Det var jobbigt. Hur jag än försökte fick jag inte det att passa ihop med övriga låten. " Do the bloodied sheets" speciellt. Kunde inte fatta vad han menade med det. Försökte tänka om det var något ordspråk eller liknande. Engelskafröken eller vänner förstod inte heller. Efter en väldigt lång stund, Angela har dessutom sprungit iväg för att se om hon kan hitta hjälp så går det upp för mig att detta stycket inte hör ihop med min sång utan jag har klippt ihop låttexterna och detta är början på en ny.Kände mig så trög.

Och förresten hade jag bara två lektioner idag. Sovmorgon till elva och slutade vid två. Det var skönt. Nu ska jag kila iväg och sy lite, ska se om jag kan sy in ett par jeans och sy upp tröjan jag köpte igår för den är fin upptill men nertill ser den ut som ett nattlinne.

Att köa tar tid.

Efter en kort dag i skolan kom jag hem för att ägna mig åt skolan ingen. Den planen misslyckades. Känner att min diciplin, längtan efter att plugga och min fokus ( brännvidden har blivit för stor. naturskämt) har dalat.
Mamma hade börjat baka bullar. Jag åt deg, mera deg och massa deg.
Hon berättade att Calmare Outlet hade total utförsäljning pga konkurs. Jag cyklar dit med får förväntningar. Överallt är det människor. Får lite smått panik men tar en kasse och vräker i den ena efter det andra, en del fint annat mindre vackert. Efter en lång stunds kö för ett provrum och en ännu längre stund där inne bestämmer jag mig för en grå tjocktröja, en klänningströja ( funderar på att sy upp till bara tröja) , en t-shirt, en halsduk, en scarfs, en deo och någon ögonskugga och mascara som bara åkte i pga priset på tio kronor.
Då ser jag kön. Näst intill svimmar innan jag ser den. Ställer mig ändå och tänker det kan max ta 40 min. Men nej, efter en dryg timma är jag framme och då har jag dessutom tappat t-shirten. Blir ledsen för den var så himla fin. Men springa runt och leta efter den samt tappa min plats i kön käns inte akutuellt så jag skippar det. Tar det övriga som jag fick för 300 exakt och cyklar hem. Har då varit borta i över tre timmar, är dessutom trött i huvudet, missade deg med fyllning och pluggtiden. För hinner knappt hem innan jag ska iväg och träffa tjejerna för en fika. Suck, där gick den dagen. Bara åt att köa känns det som.

P.s Jag har slagit rekord på quadrapop idag med över 50 000 poäng. Glad gubbe.
Samt så ska jag förska fixa bilder på kläderna. Good luck chuck.

Onsdag vecka 41

Jag älskar jämna veckor. Det innebär kort onsdag utan biologilabb. Kärlek åt den dagen. Historian är inställd veckan ut vilket medför sovmorgon till elva på fredag. Mumma.
Överlevde engelska förhöret utan att pluggat och fick igen min uppsats. Ett VG, jag är nöjd. Suger trots allt på engelska.
Varit kissnödig typ hela dagen, fint att veta va ?
Förövring så har jag att göra idag:

- Räkna ikapp. ( ca 20 tal knappt )
- Fysikläxa ( ca 15 uppgifter)
- Göra missade engelskan
- Sitta barnvakt

Vad gör jag. Jag sätter mig och glor på Mamma Mia men den är så himla bra. Jag älskar den. Måste bara köpa den när den kommer ut så jag får fodralet med.
Men det gör inget att jag sket i det. Vi har en lugn period. Detta är typ ingenting mot vardagen. Yey.


Patrik 1,5

Göran och Sven är ett gift par som flyttar in i ett kvater som ska föreställa ett område som försökte göra parodi på en svensks dröm om hur femiljelivet i villa ska vara- där alla grannar går på fester hos varandra, de har föreningar och loppisar. Eftersom Göran och Sven är ett bögpar så passar inte de riktigt in innanför ramen men det spelar ingen roll för dem eftersom de har blivit godkända föräldrar för att kunna adoptera. Men ingen byrå vill ge dem någon unge, förren de får hem ett brev fårn socialen om ett barn vid namn Patrik på 1,5 år med trasslig bakgrund. Livet får sin lilla lyckta tänd igen, speciellt hos Göran som verkligen längtar efter ett barn. Men när Patrik 15 år med brott mot knivlagen plötsligt står vid dörren ter sig inte allt som förväntat.

Jag såg trailen för den här filmen i somras och det sa klick direkt. Jag bara måste se den tänkte jag och så blev det. Tillsammans med Nina, Sofie och Kristin kikade jag på den. Men kan inte säga att jag tyckte den höll måttet så som jag hoppats och hört om. Den var bra men inte mer än bra. Kändes lite lång och flr typiskt svensk. Märkt att jag klarar inte riktigt av svenska filmer. Stora delar satt jag och irriterade mig på de missar de gjort när de skapade filmen (nackdel nr 1 med att gå media).  Den var sorglig men hade sina glimtar. Får tre äpplen av fem. Plus minus noll helt enkelt men ändå värd att se en gång, dock inte två.



Matteläraren- en klass för sig.

När jag började gymansiet så fick vi alla göra ett test i början om man skulle gå i snabb eller normalmatte. Jag hamnade i normalmatten vilket är tillräckligt fort ändå. Framför oss ställde även alla mattelärarna upp sig för att man skulle få en inblick av dem. Där stod två karlar och en kvinna. Den ena manne var medelålders med mage och ett leende på läpparna, den andra såg ut att vara strax under treitto om man tittade noga medan ens första reaktion var - oj , han är visst kvar i högstadieåldern och just kommit i målbrottet. Den sista var Annika. Hon var som sagt den enda damen och såg snäll och mysig ut, dessutom liknade hon en person jag gillat mycket som tränare när jag spelade fotboll. Jag önskade och bad tyst för mig själv att jag skulle få denna lärare- och som på beställning. Nästa lektion stod hon där och kikade ut över klassen. Jag blev glad och log lite för mig själv. 

Idag önskar jag att jag aldrig bett den bönen om Annika, att mitt hopp aldrig slagit in för hon är den mest tröga och långsamma av hela Kaggs lärare. Utbudet är bra men hon sänker medelvärdet. Att ha henne i matten har varit överkommiligt om än hon skyller på oss för att vi ligger efter när det är hennes genogångar som tar tid eftersom hon måste säga allting tre gånger, plus skriva hel mening och punkt hela tiden. 
Men nu har hon kämpat för att få oss i fysiken också, och till allas olycka ( utom hennes ) så får hon sin vilja igenom. Och om det varit överkomligt i matten, så är hon inte i närheten av det i fysiken. Hon kan ingenting och när hon får frågor fladdrar ögonen upp i taket ( det är vi iof vana vid sen matten ) men ur munnen kommer bara dregel och mummel. Unvikande försöker hon släta över frågan och gå vidare till det hon kan- fast hon kan ju inget. 

Det var tydligen vissa som varit och klagat på henne och nu skulle vi avakta ett tag hade de kommit överrens om på lotsen, förändrades inget vid det nya avsnittet så måste ändringar ske. För en lärare som inte ens förstår sig själv, hur ska denne kunna få andra att förstå. Särskildt när det gäller ett ämne som fysik. Där man måste förstå.

Och proven får man aldrig, tar mer än 3 gånger så lång tid för henne som för de andra lärarna. Vi är lyckligt lottade. Tackar och bugar, Annika.  


Tomt

Här är det tyst. Tystnaden skapar sig själv genom olika ljud. Det fick jag lära mig på rörlig bild. En intressant tanke.
Alla är borta. Längst bort är pappa. Han har valt att lämna oss- för en annan. Han ska åka till Paris och sova där. En, två, tre nätter- ingen vet exakt. Bara han själv. Han reser utan oss; med en annan.
Utan mig. Fatta utan mig till Paris. Dörmmarnas, romantikernas och modets stad.
Okej, det sista lät som en dålig slogan men den var ju skapade av mig så vad var förväntat.
Jag har drömt, längtat, tjatat - you name it om att få åka till Paris, Milano eller ytterligare en tredje gång till London. Men nej, aldrig utan istället åker pappa till Paris med sin vän: utan mig. Själv blir jag kvar i mysiga men skitkalmar.
Nästan en gång höll vi på att åka dit. Ett påsklov. Någonting sprack. Bokade hotell förblev tomma. Biljetten försäkrades inte. Tror aldrig den han bokas på allvar. Istället blev vi kvar i Sverige- det sög.
Näe, pappa byt ut din vän mot mig så kan jag strosa längs deras gator och drömma.
Köp mig åtminstone någonting fint. Men det är pappa som åker utan smak för det yttre, det samma antar jag att hans kompanjon är lika usel på. Jag kommer få en ful sak, en sovunier. Jag kommer bli besviken, försöka hålla masken, pappa kommer märka, bli besviken för att han känner sig otillräcklig, sedan bli arg och kalla mig bortskämd. Jag kan redan visan. Men jag ber ändå en sista gång: försök hitta någonting fint- som jag uppskattar.

Avsnitt: Motorväg

För första gången i mitt liv fick jag köra på motorväg och det var en sådan känsla av frihet. Att bara få kunna burmma på utan några snirkliga vägar, långsamma bilar och näst intill fri från hastighetsgräns. Kändes rätt bra. Fast okej, jag fick inte köra mer än 90 för pappa men ändå fortare än 70 som varit max för mig innan. Mammas vännina var här på middag, stannade sedan över FF:s match som hon och pappa kikade på. Jag med på slutet. Blev depp, hur kunde de slänga bort segern?
Och Rydstörm tappade sig totalt, att bli utvisad. Korkat val, speceillet med tanke på att det var inte länge sedan han utalade sig till Barometern att han gillade att ligga etta för då hade de segern i sina egna händer, två är man beroende av andras resultat.
 Hon bor i vilket fall ute i Ljungbyholm så jag fick köra ända dit. Det var roligt trots jobbig sikt med regnet. Men det gav mig mersmak på körkortet. Åh vad jag längtar tills jag blir 18 och får köra dit jag vill. GAH!


P.s I love you

Matilda och jag bestämde igår för att ha en mysig hemma kväll. Krypa upp i min säng och se på en bra film så vi hyrde denna eftersom den legat på toplistan ett tag.

Den handlar om Holly och Gerry som är en gift par utan ungar och stor lägehet i New York. Gerry är nöjd med livet bara han har Holly vid sin sida, Holly därrimot drömmer om en stor lägenhet där de ska få barn som de ska fostra tillsammans. För henne är ingenting tillräckligt, men det inser hon inte förren hennes make går bort och ensam står hon kvar. Utlämnad till ingenting. Dessvärre blir det när hon stänger sig ute från jobb, vänner och familj. Men så börjar hon på en massa brev från sin älskade som han förberett före sin död och filmen handlar om de här brevens påföljd.

Jag hade ganska stora förväntningar på denna film. Många jag hört hade uttryckt att det skulle vara väldigt fin film där man behövde ladda upp med den ena servetten efter den andra, men det tycker inte jag. Okej, den var tragisk men jag grät ingenting och då är det någoting som inte stämmer för lina lika med lätt till tårar är sanning.nu
Jag tyckte mest film var lång, visst så hade den sin söta scener och sin skratt men ingeting som jag den bonus i slutändan. Den var på tok för händelsefattig.  Kanske var det mina höga förväntaningar som förstörde den, kanske inte.


Konståkning - kanske något för mig?

Jag skulle nog börja på en ny aktivitet. Göra någoting nytt. Där jag är bra, där jag kan bli helt bäst. Det är så tråkigt för det finns ingenting där jag är bäst, utan överallt är jag bara halv bra.  I skolan, förut spelade jag fotboll, inom ridningen, social kompitens, vara en vän, jobba, festa, tja you name it. Jag är helt enkelt halv bra och det är tråkigt att alltid bara vara 3/5. Jag vill vara 5/5 någonstans.
Tanken slog mig efter dagens klubbdressyr. Först var jag besviken på mig själv över att jag misslyckades så fullkomligt. Ingenting och då understrycker jag verkligen ingenting stämde. Jag och Rhona var på två olika planeter och uppfattade inte varandras signaler, vi kunde helt enkelt inte kommunicera. Tanken var då, usch vad dålig jag är bla bla bla, men sen slog det mig så har det alltid varit. Jag är inte dålig men jag är inte heller bra, och det är ren fakta. Inget försök till att trycka ner mig själv som alla i fjortisåldern gör unden ren och skär fakta.

Men jag saknar ändå att tävla. Jag vill verkligen tävla. Jag älskar att tävla. ( Förutom när det går så ûberdåligt.) Det är synd då att jag är halvbra. Hade jag då varit helbra hade vi kunnat fixa det mesta eftersom Rhona är helbra. Först efter dagens ritt ville jag bara göra någoting annat, byta sport aldrig mera rida. Nu vill jag ge revanch.


På vandring genom din stads historia.

Det var vad jag ägnade min förmiddag åt- tillsammans med resten av min klass. Alla hade som uppgift i grupp att välja en del av Kalmar som fanns redan på medeltiden. Sedan vandrade vi runt. Ända från Galgbacken ( lägenheterna mitt emot fredrikskans/ brevid KG/ samma gata som Pizzeria Italia) ända bort till slottet och gamla kyrkogården. Turen tog mer än hela lektionen, drygt två timmar allså. Men det var fint väder, skönt med lite motion och ett nytt sätt att lära sig någonting om vår stads historia så jag ger det ändå god kretik. Den stad som under medeltiden glänsde. 
Vår redovisning var om slottet. De andra skötte sig men jag blev nervös som vanligt. Sabbade till det men överlevde. 
Det är det jag gilar med Linda, hon låser sig inte till rutinerna men det som därrimot inte uppskattar lika mycket är hennes sätt att klämma in saker till maxgränsen.

 

Ingen överskrift

Wonderful, so wonderful
Is your unfailing love
Beautiful One I love
Beautiful One I adore

Intimitet och nakenhet hör ihop.


Lycka är att ge sig ut i världen igen.

Det blir ingen resa till andra sidan jordklotet, inte heller någon resa till Europa och inte ens inom Svergies gräner men jag kom ut ur huset för ett par timmar. Lovat mig själv att gå på matten i alla lägen så upp kom jag. Hade för en gångs skulle glömt ställa klockan men pappa var där och frågade ödmjukt om jag skulle till skolan. Fick i mig ett halvt glas joggi, mer gick inte. Halsen är täptt och magen likaså. Jag som alltid brukar vara vrål hungrig till frukost eller åtminstone hungrig. Outfiten idag blev mjukisar,  samma byxor som jag hade måndag och tisdag. Kände mig lite efter men en för en lektion kändes ingen uppklädnand nödvändig. Pappa brummade mig till skolan och nu sitter jag här på biblan i väntan på att matten ska börja, det är fortfarande 15 minuter kvar. Är sjukt trött men glda över att vara ute. Kände mig redan instängd efter en dag. Så om det bara är matten så är det ju ändå matten. Mer än inget.


Quadra-pop

Jag är lycklig. Äntligen har det infunnit sig i min mobil, efter år av väntan.
Strålande.


Utveckling flyger fram - men är alla med?

Min pappa är bra i många lägen. Ibland går han över gränsen, blir för tjatig om att jag måste ta ansvar och fixa saker bla bla bla. Alltid ska jag ringa själv och dona själv. Han kan stå brevid som en psykologist stöd men jag ska fixa själv. Kan bli rätt tröttsamt i längden.
Någonting mer han inte är särskildt kompetent inom är tecnologin. Han kan rättare sagt ingenting om tv-apparater, datorer, mobiltelefonder och allt som tillhör den världen. Allt som är en vardag för oss som är födda idag och en stor grupp till. I helgen var vi ( familjen - jens ) på nya media markt. Rena himmelriket för den som älskar sådana prylar. Näst intill oändligt stor affär och allt prydligt uppställt. Var sak på sin plats och inte en millimeter över på grannens. Det fina med den affären var att man hade tillgång till att prova deras saker. Andra affärer brukar ha exempelvis mobiler framme dock döda eller kameror innanför en glasmonter. Här var de framme och dessutom på. Medan övriga familjen sprang runt och kikade förvandlades jag till en papparazzy.  En stillastående sådan som tog en massa kort med en kamera för knappt 50.000 kronor tror jag . Det var en kul fotoupplevelse. Som när jag fick ta kort med Johannas barometernakamere. Det var också kul. 
Men nu kom jag ifrån ämnet. Det jag egentligen skulle berätta var att pappa desperat köpte en ny mobil från Nokia för 399 kr. Vilket kap ansåg han eftersom han inte har så stora krav på sin mobil och nu sitter han med Tomas i köket och ler och skrattar åt att den har en almenacka, den rymmer typ 10 Mp3låtar och en enklare kamera. Han är helnöjd och tomas tycker han är trög som inte fattar någonting. Och det mest otroliga är att de håller sams. Tomas har inte blvit arg på pappa än för att han är så inkompitent inom detta området och pappa har inte blivit arg för att Tomas blivit arg på honom. Så frid och fröjd åt teknikens fader. Även om han nog missade tåget och fastnade på perrongen ett par timmar. Kanske ett dygn ?  

Dålig uppdatering

Det är ingen konst att ständigt uppdatera bloggen och allt dyliknande på internet utan det är ett beroende. Ett beroende av att andra ska få ta del av ens vardag när man inte har mod eller tid att berätta det in real. I många fall övergår dett beroende till besatthet. Datorn har ett sådant sug, precis som rökning eller någoting annat. Har man väl satt sig så är det kört, då är man fast så det är en konst att kunna bryta sig loss. Känna att man inte längre är bunden till datorn utan att man kan sätta sig där ibland för att det är avkopplande, inte för att det är ett beronende.
Men nog om det. Tänkte sammanfatta de närmaste dagarna lite för att ge en översikt för er som vill läsa eftersom jag känt att jag inte behövt gå in på datorn. Behovet om att dela med mig av mig själv inom den virtuella världen har varit långt i från distinkt.

Måndag:
Hängde i skolan som vanligt. Var på ovanligt gott humör. Hela matten satt jag och Kristin och bara pratade, tja umgicks. Talen flöt inte precis fram men det kändes ganska oviktigt för stunden. På idrotten var det dags för ängörundan för dem som ville eller inte hade sprungit. Jag sprang förra veckan men gick så mer än uruselt att jag bestämde mig för en revanch. Kände mig lite ruffsig i halsen men inget jag tänkte destå mera på utan gav mig ut på den 2,5 km långa banan i ett ganska friskt tempo eller snarare normalt. Varken fortare eller långsammare än vad jag brukar. Gick väldigt mycket bättre än förra veckan. Understrycker vädlgit. Kändes dock ganska surt när jag var två sekunder i från personbästa. Det sved. Så nära men ändå så långt borta. Kirk och jag bestämde att i vår när vi springer ska vi vara ner på max 10.50. Så det är bara att börja träna.
Eftermiddagen ägnades åt tappra försök åt att plugga fysik. Någoting som inte blev särskildt framgångsrikt. Blev en halvtimma lite här och var blandat med tv, film och kom mig även för att städa vardagsrummet för att slippa plugga. Vilket det visserligen var i behov av men att ta steget från tanke till handlig kräver en del.

Tisdag: Vaknar upp med en sprängande huvuvärk och nyser så hela rummet känns instängt. En förfärlig hosta har även flyttat in i min hals. Måste vara ruffet igår. Sväljer något som måste varit upp emot en burk panodil kändes det som och en liter nässpray. Väldigt glad att jag hade sovmorgon. Överväger att vara hemma men inser att jag bara måste skriva fysikprovet. Går över förväntan tycker jag. I och försig gjorde hon ett väldigt enkelt prov. Hon kunde lagt ribban mycket högre men det gör inget. Var första provet och jag hade pluggat minimalt så är bara glad att hon skapade provet som hon gjort. Lite slarvfel hinner jag inse att jag gjort innan dagen är slut. Suck.
Fram emot eftermiddagen känner jag mig bättre. Hostan är kvar men huvudvärken har vandrat iväg. Åker hem och tittar klart på Greveholm innan jag försöker mig på engelskan en stund. Avslutar den och äter god spenatpasta med lax spenat och cream fraichsås. Excellente.
Cyklar tillsammans med Matilda ner till stallet för en ridlektion i dressyr på Rhona. Hostar ganska mycket innan men när jag kommer upp på Rhona är den som bortblåst. Börjar med sidvärtsrörelse och en maktkamp som jag vinner. Efter en stund börjar hon hamna rätt om än lite spänd men spänningarna avtar och fram till galoppdelen går hon sedan på räls. Kändes som om vi svävade fram och var oerhört inspirerande. Fick sådant tävlingssug så är väldigt peppad inför helgens klubbdressyr.
Efter ridningen blir det en lite stunds fyspass med Jörgen. Är utslagen men använder mina sista krafter, Sofia vinner sit-ups tävnlingen vilket sved. Jag ville vinna.
Cykler mot Mirjam men inser att jag kommer aldrig orka åka hem till henne om jag inte får i mig nässpray så blir en liten ömväg hem innan jag kommer hem till henne. Hemma hos henne är got fika uppstället och mysiga vänner sitter glada ihågen och pratar om allt mellan himmel och jord. Sätter mig och ger mig in i samtalet. Håller ett tag men fram emot halv tio orkar jag inte längre. Då går det inte att ignorera att jag fryser, alldeles blank och svettig i pannan och huvudet känns som en stoppad köttbulle så jag cyklar hem. Att ringa pappa orkar jag inte ens. Störtar hem, kryper ner i sängen halv gråtandes som jag blir när jag är utmattad eller sjuk. Tar tempen, en panodil och mera nässpray. Termometern visar nästan 39 grader vilket är ganska mycket för att vara mig som brukar har kring 36 normalt. Somnar oroligt och sover fram till tolv ungefär. Då går det inte längre. Känner att febern gått ner men att den fortfarande har min kropp som hang- out. Sover dåligt resten av natten men ändå försvinner den på något vis.

Onsdag: Vaknar vid åtta. Sjuk anmäler mig och tittar på Svensson Svensson på datorn. Fyller ett glas med yoghurt och kryper ner framför Lejonkungen i sängen. Känns skönt att vara hem och vila men det som oroar mig är att jag har för en gångs skull inga skolbävker hemma. Borde verkligen plugga men finns de inte så gör de inte. Lika bra att njuta av att man är ledig. Mår för övrigt bättre nu, nyser och hostar om vart annat men febern känns långt borta. Blir nog skola imorgon då. Kan behövas. Att vara borta en dag, dessutom den längsta är en dag för mycket. Kommer nog ligga efter en del imorgon.

Nu ska jag välja en ny film. Krypa ner under täcket och kanske ta en avocado om de är mogna. Som ni kanske märker så är jag beroende. Har inte skrivit nu på flera dagar så hade verkligen behov att skriva av mig. Det blev ju ganska långt om ingenting.
 

RSS 2.0