De tre vännerna Klas, Lage och Renée.

Imorgon är en stor dag för mig som är ett trofast fan av julkalendern. Då är det som nog ingen missat uppstart av SVT:s årliga nedräkning till julafton. I år tror jag den heter : De tre vännerna Klas, Lage och Renée. Mer än så vet jag inte. Jag tycker det är så mysigt att sitta uppkrupen med frukost, typ choklad och macka och njuta av julkänslorna som den sprider varje morgon. Då gör det inte ens någoting som den suger, tror nämligen den kommer att göra det. Alla kan ju inte vara som Greveholm.


Julbak och mys

Lördag förmiddag var planerad åt skolarbete. Det sket sig när jag missat att jag skulle jobba. Jag trodde det var söndag men wups, jag hade fel. Bara att åka till donken och få det problemet ur världen. I och för sig är jag i väldigt stort behov av pengar just mu så det var inte så jätte fel ändå. Men det innebar att jag missade bussen till Öland som Elin, Amanda, Sara, Tatti och Tobbe skulle ta. Fick ta den senare. Men det gick ju bra det med. Fick ju sällskap av Andreas också så slapp resa själv.
Framme i Borgholm gick vi förbi Ica först för att införskaffa de sista nödvändigheter som behövdes för julbak som de andra missat att handla innan vi vandrade hem till Adam där det skulle bakas samt skaffas julfeelings. Ingen julskiva hittades så den detaljen blev vi utan. Men allt möjligt gott bakades även om kvalitén blev lite halv dan. Saras gräddkola med hård som en isbana och ischokladen smakade bajs. Förlåt till er som gjorde den men någoting gick fel. Andreas knäckchokladbanan och marsmellows var fina och själv gjorde jag konst av lussebullar. Hade i mig fett mycket deg så ingen mat gick i senare på kvällen utan endast pålägget på en halv pizza och jag rapade lusspysar ända fram till söndagsmorgonen. Ehe. 
Fick även smaka på det där tv-spelet som nästan fungerar som Wii fast man har en kamera istället. Var lite klurigt och det var som värsta träningspasset men roligt var det.   
Senare på kvällen kom även Fredde, Erik och hans syster Rebecka. Då hade Adam förberett en paketlek. Erik hade med sig en julskiva så nu kom feelingsen. Det fanns ett x antal paket i mitten och man skulle slå med en tärning och varje gång manfick en sexa fick man ta ett paket. När tiden tog slut fick man de paketen man roffat åt sig.  Det blev krig och i slutändan fick jag en plastblomma. Den var ful. Haha.
Kvällen avslutades med sardinen och film. Sedan åkte jag hem så jag skulle orka upp och plugga idag. Det var en chill eftermiddag så nu har jag julkänslor som spritter i hela mig. Lagom inför första advent. Och mamma har satt upp stakarna. Så himla mysigt.

Idag var jag först i kyrkan och lyssnade på adventskören. Det var lite mer go i år än det brukar vara så det var kul. Och hemma har jag pluggat. Åtminstone försökt. Fokusen verkar jag tappat bort helt. Det suger. Men nu ska jag ta en paus. Lovat gå en promenad med Emilia för att pigga upp henne lite. Hon verkar rätt depp så om det gör henne lite gladare så är jag glad att jag kan göra någoting.

Dissade kvällen igår

Det blev inte som vi ( jag och Krik) hade tänkt oss kan man väl minst säga. Dissade kvällen helt enkelt för choklad och film i våra sängar.
Kagg vann i alla fall båda matcherna. Jag blev glad. Jag ville spela. Nästa år ska jag söka.

Idag har jag tagit mig igenom den drygt två och en halvtimma långa filmen: Den sista kjejsaren. Den sög. Nu ska jag försöka analyser den. I småbitar. Det suger.

Men grattis till dubbelsegern. Det var ni värda. Kagg rules.
det blev iaf dubbelseger

Rugbydagen

Today is the big day. I alla fall om man får fråga kalmars kommunala gymnasieskolor. Idag kommer avgörandet som sedan länge laddats för. Alla är nervösa, peppade och frustration låg i luften. Bästa vänner blir revaler. Brukar det låta så?
Alla kommer vara där. Inte jag. För jag vill inte. Jag dissar rugbyn med stort D. Sofie och jag skulle planka. Hon dissade mig med stort D. Men det gör inget. Tror inte vi kommit in i alla fall. Får satsa på att planka på Swinget. För Swinget blir det. Trots att Kirk och jag blir dissade från alla kalmars förfester.
För övrigt borde det vara slut nu. Tror kagg kommer förlora. I alla fall bland killarna. De suger. Förlåt, nu dissar jag dem. Min egen skola. Men ni suger. Nästa år ska jag söka. Nu har jag skrivit det. Så nu får ni alla se till att jag håller vad jag sagt. Skulle vara fett kul att komma med. Hoppas i så fall bara inte jag blir lika dissad som jag blev av klacken i ettan.

Hoppas trots allt att det blir en bra kväll ikväll. Att någon ska ringa och medela en förfest. Att jag ska lyckas planka och spara hundra kronor. Helt enkelt ungefär lika bra som det var att sitta på Baronens nya kaffe med kirkenstien i över två timmar. Det var mysigt. Kommer bli min nya hang out.

En typisk dissar dag.

hey, what's up

come on,
and fly with me to the heaven.


jag har matteprov imorgon och det kommer gå rakt åt pipsvängen.


Ullared

Ska bara förtydliga: Imorgon 05.45 rullar bussen mot Ullared iväg.
Yey, whiiie, jippi - yes, you name it.


ullared -07

vi hade typ kul och skrattade mycket




Fun fun fun.

Bjud och bli bjuden

Måste bara säga att lördag eftermiddag blev såååååå lyckad. Det var länge sedan jag hade så kul och skrattade så mycket. Började hemma hos Mia med att göra förrätt. Vi gjorde minifetaostpajer. Blev väldigt goda men smakade inte så mycket fetaost. Till oss kom en familj med tre barn som vi kände sedan innan så det var roligt. Det andra paret som skulle komma dök aldrig upp och tur var väl det när det senare visade sig att de var glutenallergiker. När vi sedan öppnade kuvertet som skulle berätta vart vi skulle va spänningen total. Jag var så nyfiken. Vi hamnade hos några från pingst ute i Lindsdal. De hade bla två döttrar som var som jag. Det var väldigt roligt och gott. Åt kyckling och pratade en massa. På andra öppningen hamnade vi ute i Smedby. Där var det en massa människor. Alla de från pingst också så de var nya. De bjöd på kladdkaka med non stop i, det var gott och jag spårade ur. Var rätt övertrött kan man nog minst säga.  Men hade kul. Det hela slutade med en liten andakt i pingst med alla som varit med. Blev omkring 150 personer så det var en del.
Avslutade sedan kvällen hemma hos systrarna Harry tillsammans med syskonen Bredmar och Erik. Blev lite fika och TV. Det var en mysig avslutning på en bra lördag.

Och imorgon åker vi till Ullared. Fatta vad jag längtat. Det kommer bli sjukt kul och jag håller på att spricka. Längtar så efter att få springa runt med våra vagnar för att plocka ner allt möjligt som man kan tänkas behöva. iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiih !

Lördag fm

Vem kan vara hurtigare än jag?
Att bege sig upp en lördagmorgon för att värva småbarn till luciashowen. Det är faktiskt cred till mig på den ansträngningen. Gav upp efter två grupper och frågade snällt om Rebecka kunde ta över eftersom hon ändå hade teorin. Som tur var kunde hon. Snällt snällt snällt.
Jag kunde cykla hem i min nya varma jacka och njuta av den kyliga luften som får det att sticka i ansiktet samtidigt som solen lyser en i ögonen. Nu ska jag fixa och klä på mig för att åka hem till Mia. Hon, jag och Emelie ska fixa förätt till Bjud-och-Bli-bjuden. Man åker runt till olika familjer och käkar antingen förätt, efterrätt eller middag.  Allting avslutas sedan i kyrkan. Det är mysigt.

Hej mitt vinterland

Idag var det vitt ute. Jag blev så glad att jag bara skrek. Pappa kom ut i köket förskräckt över vad som lät. Ingeting, en fågel kanske. Han fnös. Jag log. Sedan pekade jag ut och sa bara: Det har snöat.
Han log han också innan han gick ut för att hämta sin fula blåa herrcykel med högstång för att cykla de få kilometrarna till sjukhuset.

Jag nöjt av frukosten och den kyliga cykelturen till skolan. Älskar när man varit ute och kommer in och vart man än tittar så ser man bara rosiga kinder som får alla att se så lyckliga ut. Det är någoting extra, det måste ni medge. Historialektionen idag var rolig. Linda som inte är så låst vid skolböckerna lät oss ännu en gång utstå en praktisk lektion. Vi fick vara två grupper i olika rum. De här grupperna fick olika lekar man skulle göra. Sedan skulle en åt gången från motsatta grupp gå in och försöka ta reda på vad de lekte för lek där inne. När jag kom in blev jag totalignorerad medan när Gustav fick gå in blev han överfallen. När vi sedan satt och diskuterade detta så var det väldigt tydligt att mingrupp återspeglade ex mayafolket som levde fredligt och var nöjda med de som de hade medan andra grupperna var europerna. Jag gillar sådana lektioner. På biologin kikade vi på en film om vargar. Jag fick sådan sympati för de söta hundliknande djuren som är näst intill utrotshotade. Där slutade vår dag. Trodde vi. Asken medelade sedan att vi skulle ha samtal om induviduellavalen samt valbarakurser strax före tre. Det sved. Men jag och sofie pluggade och var på maxi. Jag kikade lite på skor eftersom de har 20-70% på alla skor på team sportia. Ska kanske köpa ett par som jag längtat efter i månader men aldrig unnat mig. Synd bara att det är samma veva som ullared.

Efter skolan var jag på stan en sväng. Mötte upp mammi som köpte mig en vinterjacka. Det var lite trögt eftersom hon redan tyckte jag hade och fått nya varje år. Men jag bönade och bad för mina andra två är såååå fula så tillslut gav hon med sig. Så nu är jag är glad. Behövs ju bra nu med tanke på vädret.


Skratt och tårar

Måste bara säga gårdagens bästa citat eller det var nog lite för långt för att vara ett citat men sjukt roligt var det. Mevik ( min puckade matte/fysiklärare) skulle gå igenom en uppgift på tavlan. Den handlade typ om hur olika krafter drog i en gungbräda och hur man skulle få reda på lite olika saker om den. Fysik sucks. Men saken var den. Först säger hon :
"Vem ska vi sätta på ena enden? Jag kan ju sätta på mig själv. "
Delar av klassen fnissar. Hon blir triggad för hon tror att folk skrattar med henne.
"Och på andra sidan kan jag ju sätta på David, vill du det David?"
När han säger nej. Kommer hon underfund med att hon nog vill sätta på någon lättare. Hennes 8:åriga son anses perfekt. Mera skratt. Hon går djupare och djupare in. Fattar dock aldrig själv vad hon säger. När hon pratat om hur hon vill sätta på dem osv så skrattar tillslut hela klassen åt henne. Med feta bokstäver: åt henne. Inte med. Hon  fattar nada utan njuter bara av att stå i centrum. Men hon gav oss längre livslängd i alla fall. 

Idag fick hon mig att gråta. Jag är i ett trötthetstadie. Det har gjort mig antingen flummig eller bara sliten. På fysiken fattade jag i alla fall ingenting. Hon vägrade hjälpa mig. Eller snarare blundade för mig. Jag var inget. Endast luft. Kände bara för att gå fram och slå henne. Så hon kunde lägga märke till mig åtminstone. Nog för att hon ofta är nonchalant. Men idag var det inte nonchalans, idag var det inget. Zero. Ja, ni fattar typ. Så jag bröt ihop. Gick ut och grät en skvätt. Gick in och satte mig igen och väntade ut att klockan skulle slå rasttid. 

Och det sista jag vill säga är att jag vill bli mer lik dig.  


Måndag

Vi spelade hockey på gympan idag. Fett roligt. Först kunde jag inte ens stå på skriskorna sedan lossna det. Och det var sjukt kul.
Helgen i Malmö var bra. Blev lagom bortskämd av F&F så nu har jag väl stigit några kilo på vågen. Men gott har det varit.
Nu väntar en eftermiddag med skolböckerna. Suck.

Avskärmad helg

Åker till Malmö idag efter skolan. Typ vid tre tiden. Blir en helg själv med farmor, farfar och plugg. Ska verkligen ägna hela helgen åt skolan för att hinna med allt som ska göras inför helgen. Känns trist men ändå ganska skönt att jag kommer inte ha en massa som försöker ta min koncentration utan jag har verkligen tid för skolan.
Om tjugo minuter har jag typ något slags slutprov i Biologi A. Jag är nervös. Det kommer skita sig men jag måste verkligen få bra. Håll tummarna.


I did it

I called her, fatta att jag ringde henne. Kände mig sjukt stolt efter men också nedslagen. Kände mig som en svikare. Hon tog det. Blev vissetligen butter men hanterade det. Kanske på ett litet omoget sätt för hon berättade nämligen att jag räknat fel vid ett kalas som jag hade för typ två månader sedan. Att hon tog upp det precis efter jag sagt att jag inte kunde jobba kändes  som en hämnd. Så nu kommer hon  dra hela tjugo svenska kronor från min lön, men det kan jag ta och betala. Bara för att jag slipper jobba jul och nyår.

Ehm

Jag är skitnervös. Vågar inte ringa. Vet inte vad jag skulle säga. Vad skulle ni ha gjort?

Välkommen till vuxenlivet. Du är nu 94 % vuxen.

Jag kommer inte kunna plugga ikväll och det är illa, riktigt illa. Jag behöver verkligen det men mina ögon är alldeles för svullna efter dagens tårar. Floder skulle man kunna kalla dem. De ringde nämligen från jobbet. Berättade att schema för jul och nyår skulle läggs upp. De behövde min hjälp i matsalen. Har ju aldrig passat annars nästan men nu under dessa högtider, själv klart. Jag sa att jag skulle bort över jul, ner till Malmö. Hon muttrade svagt i andra änden men teg tillslut. Mellandagarna sa jag ja till men så kommer nyårshelgen. Hade planerat ganska väl att vara ledig så jag sa att jag inte var hemma. Knappt han jag säga det innan hon förnämt fräste:
- Men lilla vän, om du nu tycker att du ska vara ledig jul hur tror du då att du ska kunna stå över nyårsafton samt helgen där?
Mitt svar blev. Jag ringer tillbaka. Så nu sitter jag här och har gråtit hela eftermiddagen för att jag antagligen inte kommer få vara ledig på nyårsafton. Det är så typiskt, allt ska bara vara på deras villkor för de har i princip inte alltid skött allting med en stjärna i kanten mot mig. Men det är väl verkligheten - att bli vuxen.
Hoppas det löser sig imorgon. Pappa och jag har smidit en plan. Ska bara se om den håller hela vägen eller om jag bangar för hennes röst.

Jag kom faktiskt upp idag

Urtrött. Jag är verkligen helt slut men jag kom upp. En envis lina hade ställt klockan på halv åtta lite överallt i rummet. Även pappa hjälpte mig upp. 08.10 var jag uppe och nu har jag hunit med att köra min engelska redovining två gånger. Jag tror den blir bra bara jag kan hålla nerverna i styr. I vanliga fall brukar jag inte vara särskildt förbered men denna gången är jag. Texten måste också bara fastna. En gång i nian lärde jag mig en redovisning på ca 20 minuter i huvudet med endast två - tre meningar som fanns i början för att jag skulle komma i gång. Då borde jag kunna lära mig en på engelska dom bara är på dryga fem minuter, okej max fem men min kommer bli mer och jag kommer inte göra om den. Angela är snäll så hon tål.
Värre blir det med mutliga förhöret på historian. Linda ger oss en "liten grej". Det brukar låta så. Över femtio sidor att läsa samt svara på två frågor. Två är ju lugnt tänker ni.Men det är sjukt svåra frågor. Har typ inte hittat en enda lösning så ska kika lite nu på nätet som sista utväg och se om jag kan hitta någoting att säga för minst en sak måste man klämma fram med. Sugit.

SM-firande på stortorget.

Det var måndag igår. Det var dagen efter seger till SM-guldet. Det var dagen spelarna skulle hyllas offentligt för dem som inte kunde komma in på stadshotellet igår för att åldern inte räckte till. Okej, jag orkade inte ens åka ner på kvällen men ändå.
Men hade aldrig tänkt åka. Matilda skickade iväg ett sms, 16.41.
" Tjo ska du in till stan ikv och kolla på det där med kff? ;)"
"Nej ska du?"
"Vet inte. Har lite lust :P"
 Jag ångrade mig. Vi drog. Sena. Såg ut som om alla skulle dra när vi kom. Dock fanns en del kvar. Träffade Nannis. Hon sålde T-shirtar i ett rödvitt tält. Färgen förvånade. Gick en sväng. Tittade när spelarna hylllades. Jag hyllade och hängde med i vågen. Matilda tittade snett på mig.
Hamnade tillslut på Café Dream. Slog mig ner brevid Kristin och hennes gäng på ca sex personer. Matilda och Nanna  drog till donkisch. Jag stannade och delade en Tacostallrik med Kirkenstien och snackade med hennes vänner. De var mycket trevliga. Det blev en rolig kväll. Som avlsutades på ett mindre kul sätt: med skolböckerna. Suck.
Massa att göra denna veckan. Men idag är vi lediga. Jag har redan haft mitt utvecklingssamtal. 08.20. Usch men då kom man ju upp. Per tyckte jag blivit gladare. Kanske jag har. Skrattade lite iaf och drog ett tråkigt skämt. Bara jag skrattade först. Sedan tröstskrattade både Per och Mummi lite med mig. Tack för er sympati.

Att bara gå efter känslan

Känslor är någonting bra. De behövs för att få lite gnista på vardagen. Den skulle bli väldigt grå och trist annars. Men det har nyligen slagit mig att man kan inte alltid gå efter känslan. Har nog gjort det alldeles för mycket. Hela tiden ska det kännas. Allting ska ha en känsla. Men ibland handlar det bara om att besluta sig. 

SM-GULD !

Äntligen satt den. Äntligen ligger guldet hos min lilla hemstad och de var de värda efter att lett alsvenska 26 av 30 omgångar. Okej, schabbla till det på slutet. Rydstörm blir utvisad  och de får några föluster men sedan hämtar de igen sig och tar hem segern precis som de ledde en lång tid i början.

GRATTIS KALMAR FF TILL SM-GULDET !smsguld :D
detta blir historia.

Pyromaner är vi allihopa.

Måste bara säga att BeeMovie var sjukt söt. Avlsutade gårkvällen med att ligga i sofforna ett fåtalpersoner och kika på projektorn som spelade den DVD:n. Den handlade egentligen om ett Bee och en kvinna som blir kära. Bee:et som då börjar hänga lite i människovärlden upptäcker att människorna har tagit deras honung. Och ja, den var riktigt gullig. Så den är ett tips om man har kommit förbi "åh-vad-nördigt-att-se-på-barnfilmer-stadiet."

I övrigt började jag dagen med att öva med bilen med puppi idag. Han var på dåligt humör och jag kunde inte få till de där himlaparkeringarna. Hur jag än gjorde blev det fel. Tillslut sprack det när han bara skrek och gnällde. Jag började gråta och skrika jag med. Då blev han tyst, liten ledsen och bad om ursäkt. Sedan gick resten av turen utmärkt.

Resten av dagen har spenderats på Donken. Första kalaset gick kanon, sju ûbersnälla kids som gjorde precis som jag sa. Andra gav mig huvudvärk.se. Hur söta som helst men skitjobbiga. De började till och med slåss om vem som skulle ge paketet först till födelsedagsungen. Där gick liksom gränsen när de hoppade på varandra. Dessutom trodde hela personalen att donkan brann  och  att jag satt eld på det när jag bara tänt ljusen till tårtan. Alla hade vandrat runt och undrat var röklukten kom ifrån. Lite roligt.

Ikväll ska jag träffa mörel och elvira. Var sjukt länge sedan jag umgicks med dem. Mörel har jag bara träffat på ridningen och sist jag träffade elvira blev det ju minst sagt konstigt. Men idag ska vi bara hänga: som vanliga vänner. Känns ganska fenomenalt.


Catfight idag på historian.

Dagens historialektion var händelserik. Vi fick agera och verka aktivit, inte bara läsa i läroboken. Det också såklart eftersom lektionen är på två timmar men inte bara och det var roligt. Första grejen var aktiv inlärning och då fick vi en lapp där det antingen stod "ställ alla stolarna i en fyrkant", "ställ alla stolarna längst fram" eller "ställ alla stolarna längst bak". Det blev krig. I alla fall för min del. Först fattade jag inte att andra hade fått andra medelande på sin lapp men när jag märkte att folk börja dra bort stolarna som jag ställt upp längst bak sändes ljuset till mig hjärna. Det blev krig. För mig gällde bara en sak: vinna. Så är det alltid. Kosta vad det vill kosta. Vinna är det som gäller. Men det var roligt. När vi sedan satte oss i en ring och Linda berättade varför vi gjorde övningen och om den kunde dra praller till vår historia så var det en ganska smart övning tycker jag allt.

Nu har jag skrivit min engelskaredovining på svenska. Den kommer handla om glödlampan. Spännande värre. Nu ska jag bara översätta, öva in och framföra. Kommer gå kanon. Och btw, efter x antal samtal och dessutom videosamtal så lyckdes mamma hitta denna koftan på Zara i Malmö. Näst sist som fanns och det var bara i min storlek, jag är glad så nu vill jag att det ska bli lördagkväll så den kommer hem till mig.
koftan från zara jag adlrig fick

Segrar av dagens stormakt.

Detta inlägg kom aldrig upp igår då det var färskt utan det får delas med idag när det stått en dag och grott men jag måste bara utbringa en skål för vinnaren i det amrikanska presidentvalet; Ba-rack Oh-Ba-Mah !
Det känns bra att det kommer upp en yngre radikal president som dessutom är svart. Han har förutom blivit vald till president trots sin hudfärg fått upp valdeltagandet avsevärt. Det är beundransvärt och det är många som är glada för att han slog ut McCain men det innebär också en väldig press på sig. Frågan är om han kan leva upp till alla förväntningar som nu ligger på honom. Okej, han har en väldig makt i sin hand i och med det att han har majoritet i både representanten och i senaten men han är trots allt bara en person. Kan en person ändra ekonomin till det bättre och uppfylla kraven som är strörre än vanligt bara för att han fick med så många fler människor än vanligt och dessutom de delar som kanske inte brukar rösta. Jag hoppas han lyckas och litar som många andra på hans val och beslut kommer göra oss till en bättre värld men tror inte på förändring över en natt, utan ge honom tid innan kritiken kommer. Om den kommer.
Och jag uppskattar att hans inställning till krig är samtal före bomba. Det är bra men han är trots allt är han ledare för en stormakt så vi får se om han kan håll det. Hope so.


En dag full av djur.

Måste bara utbringa ett skål först för min fina trofasta roliga charmiga, om än lite tidslarviga vän Sofie. Idag är det hennes dag, 17 år  och sjukt söt. Man blir glad av att se dig !

Förövrigt var det min längsta dag idag. Från 10 - 16.40. Men det gjorde inget. Händer bara varannan vecka så rätt lugnt. Ändå kändes den lång. Är bara tråkiga lektioner. Och värst av allt brukar vara labbarna men idag var det annorlunda. Idag var den riktigt rolig. Vi skulle ta reda på vilken miljö gråsuggor trivdes bäst i och till det fick man en slags bur och sedan ta vilka matrial man ville och lägga där i för att sedan se hur de reagerade. Var med Sofie och Madde. Gick fint. Tyckte det var kul att skapa olika miljöer åt de små äckliga djuren som man bara ville spy av. Enda hemska var när de gick til attack.
Och btw så höll jag i en av sköldpaddorna idag och de var ganska starka.

Annars är det en jobbigt period nu som kommer nästa vecka. Mycket till nästa vecka. Kommer få gräva ner mig i skolan just nu. Det suger.

fint att jag blundar men jag höll i den :D     fast johanna fick plocka upp den ur vattnet, det vågade jag inte. haha  grattis sötnöt.

UZ

Tog mig samman igår för att åka ner till stallet och hålla i ytterligare ett UZ-möte. Det känns så dumt varje gång att jag håller det, jag som inte gör någonting alls nästan. Men aja, så är det. Gäller bara fram till jul. Men oj så mysigt det var. Vi började planera luciashowen och det kändes precis som förr, när jag hängde i stallet jämnt. Det var riktigt goda feelings, och en fin försmak på att kanske börja komma ner någon kväll i veckan igen.


Hösten, antaligen det vackraste.

Jag älskar hösten. Den är så vacker. Skimmrande löv i alla röda nyanser. Man kan inte annat än älska det när solen sprider ut sina gyllene strålar över marken. Det var en sådan morgon idag när jag cyklade till skolan. Solen stod lågt och bara sken. En riktigt glad morgon.
Dagen för övrigt blev bra trots min huvudvärk som jag inte vet varför den ättrat sig in. Två lektioner var precis lagom där en av dem var idrott. Perfect.

Utanför min snygggrannes hus stod två ungdomar/barn/vad-de-nu-var. Gick kanske i åttan / nian. Den ena, killen kände jag igen sedan tidigare. Tjejen halvskrek på ett ganska trostsigt sätt om jag hade en tändare. Dock hade jag inte det. Nekade och gick in till mig. När jag sedan stod där i köket och spanade på dem slog det mig att jag kanske skulle gå ut med tändstickor till dem. Kände mig feg och nördig men så tänkte jag på det jag skrev igår, på fägelset och på en artikel jag läst i Vecko Revyn nyligen där en tjej berättade att hon alltid gjorde det som skrämde henne för att hon inte ville låsa in sig själv. Jag gjorde. Jag tog mina tändstickor och gick ut till paret. Gav dem asken, vann över min rädsla för nordighet och gjorde två andra medmänniskor glada. Kändes ganska bra efteråt. Nu ska jag kika på gårdagens avsnitt av Gossip Girl.


Facebook

Jag har aldrig fattat mig på det. Skaffade det när jag kom hem från England. Aldrig använt det förren nu. Gick in på den en gång i skolan och upptäckte en massa glada överraskningar. När jag inte kom in på bilddagboken ikväll så satte jag mig framför det en stund. Det skulle jag inte gjort. Fick sådan saknad från en massa. Inte minst min englandresa eller snarae kanske människorna. En video av Ida fick tårarna att nästan fall. Men sommaren gjorde sig ganska påmind.
babes

 sara undt me i somras

En fin fin helg.

Måste bara säga att denna helgen blev grymt bra.
Allting började i fredags. Vi packade våra väskor med alla möjliga nödvändiga slasch onödiga saker. I alla fall gjorde jag det. Ändå kom inte så mycket ner i väskan men mitt duntäckte fick i alla fall följa med ner. Litade inte på kvaliten av täcken där.
En busstur tillsammans med alla mysiga människor fick mig på lite bättre humör. Var ganska arg på mor min för jag skulle brummat in till stan men då tog hon bilen med min skylt och mina intyg och drog sin kos. Tar ju varje tillfälle i akt för att få sätta mig bakom ratten. Men till bussen kom vi och den körde iväg efter att först glömt Emelie och Fredde.
Efter ca en halvtimma så stod vi på öländsk mark med Gyngegården framför våra ansikten. Ovanför är taket täckt av stjärnor. Det var helt otroligt vilken himmel den kvällen gav. Vi hittade till varsin säng. Jag fick joina Elin, Amanda och Elina. Trevliga roooomis. Sedan minns jag inte mer av den kvällen. Vi åt hamburgare. Jag fick ont i magen och kunde inte få ner mer än max en halv. Mats pratade. Det var bra även om minnet av vad han sa står på zero utom en sak:
Rädslan är som ett fängelse som hindrar människan att bli det som han tänkt.
Någonting i den stilen men tyckte det var klokt. Rädslan för olika saker och vad folka ska tycka osv är nog det största hindret för att bli det man vill.
I övrigt satt vi nog bara snackade. Eller det var visst en mångkamp också där man skulle samla poäng genom hela helgen. Man skulle lära sig en text bakvänt. Det var klurigt. Hjärnan var rätt mör efter. Ett riktigt pass hjärngympa där.
Vid midnatt blev det tipsrunda till mångkampen sa de. Jag hade hört annat. Det var annat. Spööökrunda. Var klart att det var lite kusligt när det enda ljus man hade var stjärnorna på himlen men tyckte nog att den var lite mesig. Det läskigaste var motorsågen. Kanske det enda läskiga. Lite trist. Chillade framför brasan en stund sedan innan vi alla däckade slutkörda fram emot två. I alla fall jag och mina rooomis.
Lördag morgon. Jag far hurtigt upp vid nio. Äter frukost tillsammans med alla. Sedan blir det ännu mera samla poäng en stund. Mats pratade lite till och sedan lunch och chill ett par timmar. Skönt att det var så mycket til för att bara chilla, skratta och ha mysigt tillsammans. Fram emot tre triden var det nog semenarie. Lyssnade på Anna-Carins om realtioner. Tyckte först att varför ska jag ta det. Man har ju hört det. Men det var bra, vädligt bra och nyttigt att få nya tankar, perspektiv och även höra vissa saker igen.
Äppelpaj bjöds det på sedan. Den var mums. Resten av eftermiddagen flög iväg. Vi åt mat, samlade nya poäng genom att tävla i grenen att man blåser en pingisboll mellan två personer. Jag krossade Josefin med 3 -0 men hon var duktig. Även kvällen flöt igenom. Avslutades med film kring midnatt. Handlade om Usama-Bin-Ladin han jag se. Hot Shot 2 hette den nog. Sedan slockna jag och vaknade lagom till eftertexten.
Söndag morgon var tuff. Var lagom trött men nöjd. Glad att det inte var så mycket att städa. Utan vi kom snabbt iväg in till stan och vasa. Helt enkelt en mycket förträfflig helg. Kändes som om den behövdes för att ladda batterierna in för kommande veckor med skola och plugg.

Nästa höjdpunkt är ju Ullared. Längtar så jag håller på att spricka och är det någon som vill beställa någonting är det kanske möjligt att det går att fixa. Vill ju ha stora kassar med mig hem. Haha

Och btw, FF krossade Norrköööööööööping ( Kirk ;) med vad var det nu ?
6 feta mål mot noll. SM-guldet är nära. Känner ni vittringen, det borde ni göra i alla fall.

jag gillar er.

RSS 2.0