ett gigantiskt

grattis till nina som blir 18 idag !



jag orkar inte

Vet inte hur ska jag börja egentligen? Nästan hela lördag har passerat och äntligen har våren börjat flytta in, men det hjälper inte. Allting känns ändå jobbigt. Jag trodde jag kunde fly undan det, att jag gjort det. Så verkar inte fallet vara. Ångesten trycker sig på varje ledig sekund. Känner bara för att shoppa mig glad. Slänga ut hela min garderob och bara investera i nytt. För det är mycket jag vill ha just nu, nya skor, jeansjacka, midjeskinnjacka, jeans, tröjor, skjolar,väskor- ja, allt. Så är lite glad att jag jobbade idag vilket innebar att jag slapp tänka för en stund. Det ingav inte heller någon tid för staden. Tur det kanske. Så de enda affärer jag han besöka var de kring maxi, och där är väl inte erbjudandet maximalt. (Ordvits.) Blev dock en randig tröja från Lindex, liten väska från Eurosko och en festligare ögonskugga från inget mindre än maxi själv, dock isadora.


staggrevyn

Min pappa brukar alltid märka om jag kommer hem senare än vanligt, ikväll gjorde han inte det. Åtminstone frågade han inte vart jag hade varit. Inte för att jag bryr mig överdrivet mycket men jag hade varit på en kalasbra revy, trots att den var  av stagg.


tänk innan du talar

Psykologiprovet gick frågetecken. Det kändes hyfsat, nästan åt bra hållet (dåligt tecken) men lite jobbgit som tur är. Visste inte riktigt vad hon sökte efter i analyseringsfrågorna så nu är det bara att hålla tummarna. Går det bra var det ett enkelt prov för jag pluggade inte speciellt mycket, och det kändes simpelt att ta in. 
   Höll på att smälla av på engelskan sedan. Vi ska göra ett grupparbete som går ut på att hålla en lektion på en timma om en författare från antingen Storbritannien eller USA. En författare från romantiken, realismen mm. Räcker det inte med sådant i svenskan liksom?
I vilket fall så var vi fyra från början sedan tillkom en till. No, problems. Men så idag tillfördes den person som jag får bita mig i läppen för att inte smälla av på. Jag vet att ingen är perfekt och man borde ha mera tålamod men när det bara kommer blickar, negativ kritik utan egna idéer så orkar jag bara inte. Så jag smällde av är det klagades ännu mer och jag råkade kanske snäsa av en aning. Inte bra.
  På historian kom nästa störmoment. Vi skrev en uppsats på max 2,5 sida. På fredag är det sex veckor sedan deadline, det har varit sportlov och de är fortfarande inte rättade. Eftersom jag borjat ledsna en aning på vår historialärare som nävarar som det passar henne själv, ger stora uppgifter utan förhör eller muntligt för att hon ska slippa rätta och ger oss frånvaro om hon för en gångskull passar tiden så har jag kommit in lite i ett jobbigt läge. Kan bli aningen provocerande kanske, och kände idag att jag möjligen gick aningen för långt för vad som är bra för betyget. Måste lära mig att bita i läppen. Det är hon som är lärare (har makten även om hon har fel) och det är jag som är elev (maktlös fast jag har rätt och hela klassen håller med men biter sig i läppen av duktighet/lydnad/ feghet/orkarintetauppdet). Jag önskar jag var med som dem inte behövde tala om vad jag tycker.  För att tänka efter innan man säger någonting är inte min grej. Jag bara säger.
  Tränade på friskis på kvällen. Efter en för en gångskull jobbig idrottslektion, inte så mycket mat så blev resultatet inte precis fulländat. Annars var passet ganska enkelt egentligen, möjligen kordinationen som var lite klurig. Men musiken var medryckande och bra träningssådan. Vid duschen träffade jag Mevik. Kom å vi var 20 cm ifrån varandra men då tackade jag för att hennes blick alltid är i skyarna så hon såg mig inte. Puh.
  Nu blev det ett långt onödigt inlägg av möra armar. Får se om det finns någon kraft kvar för min intervju som jag ska sluföra ikväll. Totalt måste.

hittade mina gamla harrypotterglasögon  haha


det var efterlängtat

Bland det bästa jag vet är att stiga in i ett hus som doftar nybakat. Det spelar ingen roll vad som någon slitit med för att få ihop, bara doften av att det nya, hemtama, mjuka och goda gör mig alldeles varm. Det händer inte så ofta att den doften letar sig in i vårt kök men någon gång ibland sker detta seende, och det gör det kanske mer uppskattat när det väl händer. Det tråkiga är att 75 % av de tillfällena är det jag som stått bakom själva jobbet, och resten av familjen står där som dräglande hundvalpar och viftar på svansen redo att vilken sekund som helst slänga sig över det som kommer ut ur ungen. Idag var en sådan dag. Jag har sedan i tisdags längtat efter nybakade kanelbullar men inte kommit mig för att baka dem. Gick och handlade jäst redan då för att jag skulle kunna baka under lovet men detta blev det aldrig något med, men så idag. Mitt under psykologistudierna bestämde jag mig, nu får det bli. Min längtan hade på något vis blivit dubbelt så stor sedan igår. Kan ha varit för att innan hade jag bara tänkt det för mig själv men igår efter träningen i duschen så yttrade jag mig högt om att jag längtade något så otroligt efter nybakade kanelbullar. Det blev som ett slag i ansiktet. Jag ville ha det nu, och kunde inte släppa det på hela kvällen eller idag. Så nu har jag njutit av god deg, varma bullar och kall mjölk. Bättre än så kan det inte bli.

mumsig deg mera mumsig deg


inkompetent

Precis hemma från träningen, eller nästan. Kanske en timma sedan. Genomled ett ganska tuffare intensivpass än det förra veckan och en regning cykel tur med Nicole. Petra tror jag hon hette som körde passet, mör som en torsk efter men det känns bra även om jag myglade kanske en aning för mycket. Så nu hade jag väl tänkt skriva om min intervju som jag var lagom inkompentent och sparade inte worddokumentet med märtas svar på frågorna. Stjärt stjärt stjärt, är allt jag kan knåpa ihop. Precis kommit på att jag har alldeles för mycket att plugga på för att blogga och börjar bli en aning arg på mig själv för att jag inte kunde fokusera på lovet för jag inser nu jag verkligen svämmar över vad det gäller skolan. Mer än jag räknat med.  

våga tala

"Man kan inte klaga om man inte har egna förslag till förbättring, och man kan inte heller sitta och vänta på att andra ska förändra åt en."

Det kan sammanfatta min telefonintervju med Märta som vara varade i knappt en timma. Nu hoppas jag bara på att jag har tillräckligt för att skrapa ihop någonting till textkommunikationen som kan ge resultatet bestående av tre bokstäver.  


bella ciao

När jag loggar in på spotify kommer det alltid upp en ruta som heter Soptify Introduction.  Idag bemödade jag mig att kika på den för att är en bild där det med små knirkliga bokstäver har en spellista som bara är ett exempel. Där såg jag en låt som jag och Matilda diggade i somras i Turiket, eller snarare så var det hotellet som inte hade så mycket variation på sin musik som de spelade till middagen men vi fastnade lite för denna Bella Ciao som spelas ur mina högtalare just nu.

http://www.youtube.com/watch?v=55yCQOioTyY

( Hey jag är otekninsk och har inte kommit på hur man lägger in låtar från youtube här direkt.)


tack för att du klev in

blir en hemmakväll med petra mede. hon är ju rolig så alltid något. hela familjen sitter samlad utom en bror, han som har en tjej på gång. en som han inte vill erkänna som tjej men som fick honom att bjuda på fika, som fick honom att konversera, som gjorde honom oigenkänlig - till det bättre.


nu ska vi ut på äventyr

det är alldeles för kallt ute för utgång egentligen, men vi ska satsa. kämpa mot kylan och 18-årsgränsen, dock inte nanna. kanske att vi kan fixa det. komma in ändå. ladda ladda ladda för en hej dundares kväll med nanny o tildy. nu ska vi käka tacos. de andra sliter i köket. jag är hm, osocial. om inte annat blir det en mysig vinkväll.

rubrik

fysiken är tråkig. jag är trött. drömmarna har smygit sig tillbaka. jag som just blivit kvitt dem. nu är de back igen. och jag kan inte tänka. allt ät knasigt. tiden räcker inte till. just nu känner jag mig som en vandrande demon.

ett öppet slut är bara tomt

Klockan är egentligen på tok för mycket. Visarna har rört sig alldeles för fort. Ska ta mig upp tidigt imorgon. Redan halv nio ska jag vara nere på bilskolan. Sug. Jag orkar inte stiga upp och jag orkar inte köra lektion. Ingen kan ana hur mycket jag längtar efter att stå där med körkortet i handen, känna att nu är det en grej mindre. Känna frihet. In den friheten att jag kan sticka vart jag vill utan att jag slipper tänka på att nu måste jag övningsköra, nu måste jag boka lektioner, nu måste jag öppna teoriböckerna- trots att skolan svämmar över. Fan.

Efter ett jobbigt intensivpass. Faktiskt samma som i söndags men konstigt nog, tusen gånger tuffare idag så var både Tilds och jag rätt möra. Valdet att spendera kvällen med att se klart gossip girl säsong två. Tror jag men kan inte hitta mer än avsnitt sjutton på nätet, om någon skulle veta om fler existerar. Kommentera gärna. Måste säga att det blir bara bättre och bättre. Nu är det så man inte kan slita sig och jag känner mig fullt deprimerad över att jag inte hittar fler avsnitt för jag måste få se hur det går för dem. Vill inte sluta spendera kvällarna med Nate och Chuck. Det får inte hända.

flickans studier del 3; sista avsnittet

hon suckar djupt. det som skulle bli en gruppdiskussion om naturalismen blev inget seriöst. hon känner sig trött i skallen och önskar inget hellre än att allt var slut. hon vill inte klaga på sina gruppmedlemar men ändå klämmer skon någonstans. hon ska nog släppa svenskan nu och skriva en labbrapport.



dagens citat av sofie när jag frågar om hon är sugen på att åka skrillor utanför byttan imorgon kväll:
åh, vad mysigt. med vem ?

flickans studier del 2

hon har kämpat hårt. åstakommit ett halv A4 men ämnet är jobbigt. svårt. finns inte mycket information. lejat bort sitt diagram till en pojke. en sak mindre och ytterligare en bit på vägen. men svenskavägen är lång. kommer hon fixa det till fem då det hemliga mötet är. då allt ska redovisas. fortsättning följer...


flickans studier del 1

det är torsdag förmiddag. hon har lovat sig själv att idag ska hon studera, fokusera, få någonting gjort. halva dagen har redan paserat för hennes del. det är inte mycket som hunnit hända. kommer hon lyckas?
fortsättning följer.


onsdag

det blev thai silk till lunch. åt flera portioner. åt för pengarna. åt för smaken. åt för nöjet. åt för sällskapet. det blev ett par mysiga timmar nere i kalmar town. planerade hur jag skulle träna senare, men väl hemma kom sömnbaksmällan.  kände hur ögonen vek sig och hur jag bara sovit drygt fyra timmar i natt. hamnade att halv sova halt kika på en film som mammut tittade på. slutade framför en kort sändnig från nyhteterna. tittar nästan varje dag nu och mår lika dåligt varje gång. inte för nyheterna utan för vad de visar. klarar inte av att höra hur alla varslas hit än dit. än är det som sagt bara varsel men i sommar vågar jag inte gissa på hur många av den svenska befolkningen som kommer vara arbetslösa, gäller övriga världen endel också. undrar hur vi egentligen ska klara krisen.

I'm relieved

jag är i chock. precis varit iväg och tagit min första spruta av jag-kan-inte-räkna-antalet-som-kommer-stickas-i-min-kropp. jag var skräckslagen och mamma fick gå med mig. väl inne hos sköterskan sprack det, jag började skaka, gråta och blev lite lagom yr. trodde jag var på väg att svimma, men höll mig på de levandes sida. sprutan stacks, den gjorde ont och sved med det är inte det som är problemet. rädslan sitter i nålen. men nu som sagt har jag bara två gardasil kvar och oändligt många till tanzaniaresan.

elvira och jag gick och såg benjamin buttons otroliga liv igår. den var annorlunda. första halvan av filmen var den alldeles för lång och jag gillade den inte alls. andra halvan grät och jag fick verkligen känslor för denna traumatiska film om att födas med reumatism, starr och allt som påminner om att din ålderdom ska ta dig till graven för att sedan föryngras när alla andra åldras.

efter bion kring elvatiden kom tilds. vi började från början med gossip girl eftersom hon inte följt det på tv. kunde till min fördel hoppa över lite avsnitt är och var även om det var bra med lite uppfräschning. men när vi kom in på de avsnitten jag inte sett så var det väldigt spännande. sista avsnittet grät jag för första gången till gossip girl. det var sjukt vacker och sorgligt. ( ca avsnitt 10, 11 säsong 2)  

är man klumpig så är man

sepe, hade fått hem nästan hela säsong två av gossip girl och då skulle jag byta mapp på dem för att de ska kunnas ses på tvn. men vad händer ?
jag raderar. skit skit skit. så nu saknas avsnitt 2, 4, och 7 samt 16, 17 ( tror inte det är fler i säsongen) och nu skriker datorn att den inte rymmer mer. baaaaaaaaaaaajsa. tur för mig att jag sett avsnitt 2,4 och sju men ändå störande. flytet bryts liksom och jag hade ju fått hem dem. stjärt.

det snöar, igen

det snöar, igen. jag blir nästan glad, igen. känner mig bara lite för nere för att snön skulle kunna fylla hela glädjemätaren. hade jag varit halvglad, hade snön gjort mig lycklig, sprallig och jag hade skuttat ut i pyjamasbyxorna och kastat snön runt mig men inte idag, när jag bara blir halvglad. att det ska vara så jobbigt. tänkte väl ta tag och fixa min labbrapport nu. jobbigt värre, men måste ju få den gjord. det tillsammans med min standard frukort nu för tiden.
en grov macka
ett stekt ägg
en smoothie


I vote for free music/films

Det bästa med att ingen av mina syskon är hemma är att jag får ha all elektronik för mig själv. Laddat hem en massa gossip girl som jag ska njuta av imorgon. Känns riktigt lovande. Ladde även hem Twilight men när jag satte på tv:n så var upplösningen usel. Besviken.se eftersom alla säger att det är en kalasfilm och jag vill mer än gärna se den. Men kanske laddar hem den igen, så nöjd över att kunna fixa hem filmer. Mega stolt men lite nervös eftersom det är på brors dator ifall jag skulle sabba någoting, eller släppa in en massa virus.
Lite komiskt i vilket fall att jag laddar hem mina första filmer samma dag som den ovanligt långa rättegången mot fyra personer som äger/jobbar för/ vet inte riktigt vad de gör/ säljer för Piratebay. Tycker inte det är fel att ladda hem så länge det är för hemmabruk. Felet kommer när man börjar sälja/ mass producera åt andra. Det tycker jag är dåligt. Men att bara ladda hem lite åt sig själv är inget fel, och tycker man någonting är tillräckligt bra köper man det sedan en då. Hade man inte laddat hem det då så hade man antagligen ( jag hade gjort så i alla fall ) skippat filmen och väntat tills den gick gratis på TV eller hyrt den för en billig peng, allså ingen plus alls.
Och de flesta artister tjänar endå mest på sina konserter, och priset på skiver exempelvis är skyhögt. Vill de sälja får de halvera priset.
Någonstans känns det som om det är den nya världen, och de vuxna får bara lära sig en sak, världen förrändras: acceptera.


körlektion

jag överlevde. det var det sista jag sa innan jag stängde av motorn när vi var tillbaka och lektionen var slut. läraren skrattade och jag andades ut. gick ganska bra. repeterade en del backning runt gathörn och starta i backen. starterna gick kalas. hennes stora minus med mig var att jag inte kommit igång med teorin. denna sketna teori. vet inte hur jag ska ta mig för att börja men någonstans innerst inne känner jag ju att det är dags. får se om jag börjar nu på lovet, ska ju köra en lektion till.
nu ska jag försöka mig på att plugga lite vanligt med sällskap av en god smoothie. får se hur det funkar.

    

all you need to know

Fick tvinga upp mig från sängen för att hamna här. Ska bara skicka ett litet medelande här innan jag tänkte bruscha tänderna. Luktar fullkomligt Mevik i munnen, vilket innebär milt sagt skit. Tillagade en god sallad till kvällsmat innehållande alla saker som var gott i kylskåpet. Till den gjorde jag även en vitlöksdressing, därav min andedräkt. Men faktum är att den blev mums, och den kändes värdig/ välbehövd efter att varit och jobbat ett par timmar och sedan direkt till intensiven. Var mör i armar och ben efter det passet, men det kändes som en bra nivå för mig. Fick ta ut mig ordentligt och blev  trött till skillnad från medel där jag inte ansträngde mig överdrivet mycket. Nu låter det som om jag är värsta vältränad och vill skryta men så är det inte, men söndagens intensivpass var roligt helt enkelt. Träffade även trevligt sällskap där som Karin, Sofie och Lovisa. Kommer nog få några träningsvänner denna veckan. Känns bra för även om det inte är några problem att träna själv är ju sällskap alltid roligare. Men tror att jag ska krypa tillbaka i sängen igen eftersom mina ögonlock är ofantligt tunga. Hoppas bara att jag somnar direkt och slipper tänka. Då kommer morgonens tankar väckas men försöker hålla dem på avstånd. Nej, nu ska jag ladda upp inför morgondagens körlektion. Hjälp, jag är nervös för tänk om allt jag åstakommer blir motorstopp.


the little mermaid

det blev en lång morgon. en jobbig morgon, känslomässigt. skulle åkte till kyrkan men dissade det i sista stund. blev fast framför disneychanel som visade den lilla sjöjungfrun. blev sedan liggandes hela förmiddagen zappades runt för att avluta tv:stunden med att kika igenom ett inspelat avsnitt av gosspi girl. dagens avsnitt var top notch.
nu ska jag ta tag i mitt liv. bege mig till jobbet för att ha ett kalas och tänkte avsluta söndag eftermiddag med att träna ett pass på friskis. känns som om det behövs och skulle vara sjukt skönt. men blir så arg på mig själv. har haft världens tid till att plugga men gjort ingenting. suck suck.
var är min fokus, min motivation. verkar ha blåst bort.

melodifestivalen omg 2

Som Barometern skrev idag i en intervju med bloggaren fotbollsfrun:

"Den som inte tycker Petra Mede är rolig är antingen humorlös eller man. Troligen båda delarna."

Ägnade alla hjärtans dag tragiskt nog åt att tillsammans med lilla Hanna titta på när Mede fick mig att skratta. Hon var rolig. Citatet var lika med sanningen och låtarna var godkänt. Nöjt av att spana in Måns och blev besviken på att Lasse Lindh kom sist. Även om det kanske var lika bra så slapp han bli melodifestivalförstörd.   

när natten tränger sig på

det dunkla skenet från gatlyktan utanför är vagt. hon kikar ut i det halvdolda från sin fönsterkarm. snön lyser upp. det är inte svart, bara mörkt. ett fint mörker. välkomnade. viskande kallar de på henne, svagt ropar det hennes namn. även fast hon ständigt lever i ett ljus verkar den verkligheten difus när mörkret kryper sig på. hon vet inte åt vilket håll hon ska vända sig, vart hon ska leta för överallt är det bara mörkt. inte svart, bara mörkt. det kunde varit bättre. för även om hon har sina vänner är mörkret ett hål. hon saknar någoting, någonting som gör så stor skillnad att det får henne att känna sig ensam.  


ingen vanlig lördag?

Jaha, idag är det lördag. Fast inte bara lördag, det är även första dagen på lovet. Är det någonting att hurra för när jag sitter instängd i mitt hus och alla lyckliga människor är/ är på väg mot skidbackarna?
Fick citatet på facebook: "Är det bara vår gata som är hemma? :O "
Känns nästan som det och det suger. Matilda är hemma, det är bra. Jag är hemma, det suger. Jag vill känna snön under mina fötter och glädjen av att dela backarna med bra vänner.

Idag är det även överskattade alla hjärtans dag. Eller för dem som nyligen blivit tillsammans med någon är den kanske inte speciellt överskattad, men för mig som ska sitta ensam i min håla och ruttna är den. Ska visserligen jobba drygt fem timmar men det skulle jag inte hurra överdrivet mycket för. Mer än när kosningarna trillar in. Då gläds man.

Igår köpte jag friskiskort. Nu ska jag minsan bli vältränad. Ja, kan ju drömma. Gick på ett medelpass på kvällen. Det sög. Musiken var skit. Passet var tråkigt och bara lite halvjobbigt. Slutade med att efter avslappningen gick jag ner till gymmet. Sprang två kilometer, mer hans inte innan jag var tvungen att gå för att de stängde. Men får väl bo på friskis denna veckan när jag har tid. Precis som jag tyvärr har för skolböckerna. Kommer gräva ner mig och ska börja exakt nu.

Serbien krossades

Vi hade prov i historian idag på första världskriget, och det var riktigt roligt. Sedan när var prov kul ?
Vi blev uppdelade i sex grupper som skulle föreställa länderna Storbritanninen ( där jag ingick), Frankrike, Tyskland, Ryssland, Serbien och Österrike/Ungern. Sedan fick vi skicka telegram emellan varandra och planera om vi skulle gå till anfall genom att vi innan pluggat på realtionerna innan kriget och mellan länderna. Det var faktiskt jätte rolgit, och man märkte hur svårt det var att lita på varandra. Serbien blev utrotade av Tyskland och Ryssland som tillsammans lurat in Ö/U i en koalisationsregering där de skulle krossa dem när de tagit makten över alla. Vi fick mobalisera och planera taktiskt. Det slutade med att efter att Serbien blev krossat så gick de till anfalkl mot Frankrike där vi lovat att hjälpa om detta hände. Det blev krig av oss som förlorade 7 av våra 9 armeér/ flottor mot de som vann. man krigade genom att slå med en tärning så inte speciellt våldsamt. Men var ett väldigt roligt prov så lite cred får historialäraren ändå, trots alla hennes minus.


glädje hittar man i småsaker

Tänk att småsaker kan göra en glad för en väldigt lång stund.
Igår glades jag hela dagen av en kram, en liten liten lite kram som gjorde mig lycklig.
Jag blev även superglad av vädret. Snön var så mysig att man blev alldeles sprallig. När det dessutom blev ett litet snöbolskrig påväg till idrotten var vinterstämningen fin.
Idag kunde mitt humör inte ens rubbas av matte D-provet bara för att det snöat så mycket. När jag även fick MVG i biologi A trots att jag hela tiden varit en till två poäng ifrån blev jag alldeles alldeles lyrisk.


Godis hjälper en att lätt på trycket

Gjorde mig sådär lagom snäll och tog min cykel efter ett samtal med Tilds. Stannade på ICA på vägen för att inhandla lite gotte till oss, innan jag hamnade på en lång mysig pratstund i hennes säng. Var verkligen länge sedan vi bara umgick och verkligen snackade, inte bara all ytlig skit utan verkligen berättade allt för varandra. Kändes superskönt. Så nu känns det som en bra avslutning med filmkväll även om matteprovet ger mig ständigt återkommande ångestatacker så kan jag inte annat än dissa det fett. Jag hatar skolan just nu. Kan verkligen inte plugga hur mycket jag än försöker. Satt på rurren idag från halv två till fem. Fick typ ingenting gjort innan Kristin och Jonte gått, och då var nog klockan närmare fyra. Åstakom på sin höjd kanske  åtta G-uppgifter. Det är inte illa, det är katastorf. Så så är läget.
Nu som sagt film. Lite plugg kan jag dock ändå se det som eftersom jag kör på engelskt text.

nostalgi med bild från nian.

i couldn't evan imagine

det känns som mitt fel.
om jag bara tittat lite mer.
om jag bara funnits där.
jag är ett as.
jag älskar dig.

fan.


helgen

Det blev en bra lördagskväll, annat kan jag inte säga. Förfesten som bestode av pajer( speciellt en var sjukt god), avokado ( kärlek), sallad och fördrink för finsmakare, jag allså, var trevlig. Kanske aningen stel om jag får vara rak på sak som jag brukar vara, och det brukar straffa sig. Men det var ändå trevligt och god mat. Blev väldigt pep på en skitrolig festkväll.

Festen på kvällen vara väldigt upp och ner. Stundvis hade jag skitkul, andra gånger dalade det lite. Men är ändå helnöjd och får tacka värdarna för att de ställde till med fest. Det förgyllde dagen.
Även om söndagen blev tyngre. Jobbade och slet på Donken. Att det var snälla barn idag kände jag som en gåva från ovan eftersom jag inte var helt superpigg på att arbeta med hängande ögon och skalle. Överlevde dock och blev några hundra rikare.


Lördag

Pluggade lite inför matteprovet idag, men på tok alldeles för lite. Inget vidare. Nötte parkeringar med pappsen istället. Efter att varit i upplösningstillstånd när ingenting stämde idag så började jag mot slutet äntligen hitta formen tack och lov. Kändes lite jobbigt innan dess.

Nu ska jag fixa mig för Ninas och Karins 18-årsfest. Blir lite förfestmiddag först med dem, mysigt. Sedan ser jag fram emot en toppen kväll med tanke på att de bjudit en hel del människor, men mest hoppas jag att den blir bra för deras skull. De är de värda sötnosarna.
Men hjälp nu är jag sen, ska vara hos Kirken vid kvart i sex och jag har inte ens börjat fixa mig eller bestämt kläder. Borde slänga en macka i magen också eftersom jag inte ätit sedan tiotiden.




It's Friday, I'm in love

Linserna har skavt hela dagen. Gick bara och längtade efter att jag skulle komma hem och pilla ur dem. Det blir så när jag är skittrött och kroppen bara känns som en geleklump. Fick verkligen anstränga mig för att inte slockna på lektionen.

Utgången igår blev sådär. Var på lite mysförfest hos Krisins kompis tillsammans med några andra personer. De fixade sig till sig vilt och jag hejade på eftersom jag redan varit hos min stylingakut- Matilda. Hon är bäst. Det var trevligt. Såsmåning om drog vi oss mot Corehouse. Lovisa var sjukt gullig med alla sin kommentarer här och var, och jag kunde inte annat än le åt henne. Sedan spårade ur, endel tårar och lite människor fick oss att tvivla på att gå in. När övriga sedan bestämt sig för att nu tar vi oss in sket jag i det. Var trött i varje muskel, speciellt i fossingarna, och min mage ropade aj aj aj så jag tog min gamla vän och cyklade hem. Kröp ihop i sängen och istället för att somna som man tror att jag kanske skulle göra när jag kom hem vid dryga halvetttiden och man har skola dagen där på så fortsatte jag på min askalsiga bok Jemima J. Läste alldeles förlänge för att orka upp imorse, där av fruktansvärt trött idag.

Men historian var inställd som vanligt. Blev lagom butter eftersom engelskan är mer än lätt att skolka så hade jag kunnat borja vid elva men nej givetvis så kan hon inte knåpa ihop ett litet mail till klassen. I och försig kunde man kanske räkna med det eftersom vår lärare alltid är ute och ränner på sina egna äventyr, allt från sjukt barn till resor som Sydafrika och Dublin till att hämta sin pojkvän på flygplatsen. Lagom butter på henne, eftersom hon dessutom aldrig passar tider men tycker det är fint att lägga till på dexter om man kommer fem minuter försent när hon väl råkar närvara. Suck.


exhausted

Var i princip ledig idag också, eller vi hade idrottsdag. För en gångs skull utan att behöva ha lektioner på antingen förmiddagen eller eftermidaggen. Så för fina Kristins och min del blev de simhallen på morgonkvisten för att ha det överstökat. När vi kom till bassängen strax efter nio var det så sjukt mycket folk att jag fick värsta choken. Tycker det är astrångt när man är där med klassen, nu var det typ sex klasser på fyra banor. Helt sjukt !
Men tack vare att det var så många räknade man inte längderna lika hårt utan simmandet flöt på även om det blev stopp här och var, blev även riktigt irriterad på två tjejer som ständigt stoppade upp ledet. Bad dem börja simma istället för att stanna för att snacka hela tiden. Fick värsta blicken efter mig och kan bara föreställa mig vilka kommenterar om vilken bitch jag är som uppkom efter att jag simmat vidare. När vi simmat drygt femtio längder var de flesta andra klara eftersom de var där tidigare. De sista trettionlängderna var tunga och när jag stod i dusch fick jag verkligen anstränga mig för att inte sätta mig ner. Det var jobbigt men nyttigt, och jag känner mig stolt. Jag har aldrig simmat 80 längder, vilket är 2 km eller 2000 meter !



min dag är förstörd tack vare skolan fast jag är ledig

Idag blev en sådan där dag när man gör allt som man måste göra men aldrig hinner.
Nu har jag bla satt mig ner för att kika in vilka individuella val jag skulle göra. Hade ju som sagt innan för många poäng men då hade  jag inte kollat hur kurserna låg tidsmässigt. Jag har nog bestämt mig för att läsa engelska C men då finns det ju inga kurser på eftermiddagen mer än typ designa och sy egna kläder. Känns inte riktigt som min grej. Oh , vad arg blir när allt jag vill läsa ligger på förmiddagspassen. Sepe !

Mitt liv efter detta

Textkommunikation sucks. Mina fingrar är utmattade. Hjärnan tömd. Fantasin is gone. Det går värre än trögt. Deadline är 00.00. Bäst jag försöker fokusera.
Men det jag verkligen ville framföra var att jag är lite intresserad av att veta vilka som läser min blogg, så om man vill får man klottra ner sitt namn. Men bara om man vill,


I don't fear death

Att vara stolt är det patetiskt eller möjligen högfärdigt?
Kan man inte kan få tala om att man är nöjd med sig själv utan att få öknamnen egocentrisk, skrytsam och snorkig? 
Det skapar så lätt skitsnack bakom ens rygg om man yttrar sig för mycket. Men jag ändå berätta att jag är helnöjd med mig själv. Fast det är inte heller riktigt korrekt, för jag är inte tillfredsställd med mig själv utan snarare med dagens åtgärd.
Trots att det tagit mig en halv eveighet att ladda upp inför det här samtalet gjorde jag det ändå idag. Jag mådde oerhört illa vid dagens skolslut. Jag sköt på mitt oifrånkomliga krav genom att pladdra alldeles för länge med Maria, vilket i och för sig var trívsamt eftersom vi inte pratats vid på en hel oändlighet samt spatser runt på maxibutikerna utan mål. Funderade ännu en gång på att skjuta upp det tills imorgon eller varför inte onsdag, men så tog jag mig kragen. Insåg att det är nu eller aldrig. Aldrig ströks direkt. Det var inte ens ett tankvärt alternativ. Jag kodade in mig på Donken. Laddade mitt mod medan chefen snackade i telefon, sedan klev jag med bestämda steg in på kontoret. Bet mig nervöst i läppen och framförde frågan om sommarjobb. 

Kom ut med ett brett leénde på läpparna. Jag var så stolt över mig själv. Jag övervann min rädsla trots att
a. Vi reser till Tanzania i en månad
b. Chefen var väldigt grinigpå mig i lördags för att liten fläck infunnits sig på skjortan baktill. 
Men jag genomförde det. Jag kommer få knega de ynka sommarveckorna som kvarstår när vi anlänt hem. Känns fenomenalt. Även om jag är förargad på mig själv för att jag är så gränslöst skraj.


I taket lyser stjärnorna

För er undantag som inte har läst boken så handlar den här filmen om Jenna som går på högstadiet. Hon lever tillsammans med sin cancersjuka mor ständigt övervakad av hennes påfrestande mormor, som egentligen bara vill dem båda väl men vet inte hur hon ska agera och hantera situationen. Samtidigt så ska alla vanliga aspekter spela in som att få ihop det med killen hon gillar.

Mer säger jag inte. Matilda sa direkt när vi cyklade hem att "Nu kommer du skriva en lång och utförlig analys av filmen där du avslöjar poängerna." Så därför är mina läppar här med förseglade, eller snarare är fingrarna låsta. Men filmen var precis som boken magnefik. Den var gripande trots att det var en svensk film och det burkar inte stå högst upp på min filmtopp. Alltifrån rolig och pinsam till sorlig. Jag både skrattade och grät. Så säger bara en sak: Se den och läs boken den är baserad på av Johanna Tydell.  


RSS 2.0