fysikprov

om mindre än 20 min. Hur ska det gå?
Hjälp!

Följetong mobilen:
Inte upphittad än, dock tror jag fortfarande att jag ska finna den.

borta med vinden

Mobilen hittades inte i skolan. Vet inte hur många gånger jag sprang till vaktis i hopp om att den skull ligga där, min röda lilla älskling. Jag gillar verkligen min telefon, att den är röd och att den glider. Inte ens hos polisen återfanns den. Det sved, och ingenting får man väl på hemförsäkringen antar jag.

Vädret är dock underbart. Någonting som värmer. Älskar när solen bränner en i ryggen. Även om den för stunden bländar mig när jag sitter och klickar runt bland kameror. Det är klurigt för en som inte kan någonting egentligen men tack Elina för tipset. Dock känns det ju ganska avlägset i dagsläget om jag måste införskaffa en ny telefon. Vet ju inte hur päronen ställer sig i fråga til att betala en ny åt mig när de fortfarande betalar för den gamla och jag tappade bort den jag har. Buä. Får jag inte lön snart så käcks jag. Nu ångrar jag mitt jeansköp. Jag älskar mina jeans men de var i dagsläget inte värda etttusentvåhundra kronor.
Nu måste jag plugga fysik inför provet imorgon. Antar att det kommer gå skit det med.

Systemkamera

Jag överväger att införskaffa en sådan om det klirrar till i kassan ordentligt. Så jag funderar om det är någon som har förslag på en prisvärd kamera eller vad man ska tänka på.

random weekend

Det blev fest trots allt igår, och ja vad ska man säga?
Trodde inte det skulle bli någonting först för det kändes som om Tilds hade dissat mig. Så jag kröp ner halvt i pyjamas, sparade dock linserna ut i fall att och tittat på Robinsson. I liked it. Precis som den gamla goda tiden. Kommer blir underhållning nummer lediga lördagskvällar. Redan funnit favoriterna. När progamet är framme vid öråd och jag förlorat hoppet står plötsligt Tilds och Elvira i dörren glada och redo för partaj. Jag växlar snabbt kläder och kletar på lite smink innan jag springer hem till Tilds.
Senare på kvällen anländer även Nanna och Clara. Ungefär samtidigt som vi får veta att den festen vi var bjudna på var lite av inställd. Alla hade stuckit till KM och nu satt det fem killar i soffan och såg på fotboll samt drack öl. Vi bangade och smet in på den festen i Bergalokalen istället. Lite tattigt kanske, men det var ganska kul där inne. I alla fall roligare än att sitta hemma och glo. Ända tills jag och Elvira blir utkastade. Var väldigt mycket oinbjudna och jag tror de tog x antal random människor som de inte kände igen och slängde ut. Hamnade i Tilds soffa ett tag innan de andra anlände hem till henne pga polisen gjort visit.
Somnade sedan lagom utmattad en bit in på småtimmarna och sov alldeles förlänge imorse. Skulle pluggat fysik men när jag vaknar upp vid halv ett ( dock framvridet en timma) och är helt tom i huvudet var det inte tänka på. Ett glas juice och en dusch. Sedan dega mig igenom timmarna tills vi var bortbjudna, skräckscenariumet. Blev dock ganska trevligt. Lite stelt kanske, eller ganska stelt men med god mat.
Nu blir det fysikböckerna långt in på natten. Yey.

Och jag har fått två fakta inför Tanzania.
1. Kommer leva på frukt vilket blir en trevlig diet.
2. Det är så varmt att jag antagligen inte kommer bli brun, utan man måste skydda sig ständigt. Suckeli.

when your gone,

Mina fingar pillar och plockar. Vet inte riktigt var jag ska göra av dem. Det är bara tomt vart än jag vänder. Var är min mobil?
Jag mår dåligt av att jag inte vet vart den ligger. Om den är ont eller är i fel händer. Gosch, över ett dygn nu. Och all kontakt jag blir utan. Tänk på alla sms jag fått nu. Tobias lovade igår att sms en massa bara för att, blev deprimerad. Jag blir galen om den inte kommer fram snart. Dessutom är det halvkul att mamma fortfarande ska betala för den i ett helt år till. Yey.
Idag är jag dock tillgänglig på mammas phone, men utan nummer.

Ska iväg och jobba snart. Börjar om en timma. Inte pluggat fysik varken idag eller igår. Suck. Imorse orkade jag inte, och igår var jag förkrossad. Inte tränat på en halv evighet heller. Längtar efter att få göra det. Emelie ville att vi skulle göra ett pass til vårt och gå regelbundet varje vecka. Jag är inte riktigt sådan som håller mig till samma varje vecka för var ska jag kunna klämma in det?
Ikväll blir det kanske en fest med Matilda. Jag hoppas. Skulle vara apigt najs. Inte träffat min lilla bövel på länge känns det som, och dessutom är festsuget på topp. Iiih!

Igår klämde jag ur mig ett vårskrik under de få timmar som det var vackert väder och solen brände i ryggen.


illustrator


första arbetet jag åstakom

panic

Jag är nervös. Jag fingrar på allt men jag gråter inte, så lite stolt är jag. Min telefon kan inte hittas och jag ber att den ligger där hemma. Annars är jag körd om den är borta. Hjälp hjälp hjälp. Dessutom har den stängt av sig och jag har svenskaprov om en halvtimma.

Ronjas vårskrik

Jag känner mig helnöjd med mig själv. Svenskaprov som sagt imorgon och jag är inte ett dugg stressad över att jag knappt öppnat böckerna, och knappt kommer att göra det. Det var länge sedan jag hade sådant lugn över mig själv inför ett prov.
Inte alls lika orolig som vädret verkar vara just nu. Växlar mellan skinande sol och tungt dalande snöflingor till en grådaskig bakgrund. Verkar inte alls kunna bestämma sig för om det ska vara vår eller inte. Både igår och idag har dagarna avslutats med att man bara vill göra som Ronja, utöva vårskriket. Eller idag hade jag inte den lustkänslan utan var mera på sånghumör men igår när jag cyklade hemåt kände jag hur det bara spratt i hela kroppen. Hur jag ville springa, skrika och skutta. Så det var väl ganska tur egentligen att jag var omgiven av två klassvänner på cykel för annars hade jag väl öppnat min breda mun. Galet vad glad man blir av våren. Och imorgon är sötnöta Kristin back on track i skolan.  Hugh smile på den ni.  

Liten parantes.
Fick igen min labbrapport i fysik idag. Det blev ett väl godkänt så jag är nöjd, men det enda som jag fick cred för i texten var diagramet. Det enda jag inte åstakommit själv utan lejat bort till grannen. Då kände jag mig lagom stolt. Haha


(galet nördig bild på mig och krstin från fysikföreläsning för två veckor sen)

onsdag

Idag hämtade jag en katalog över alla utbildningar på högskolor och universitet. Kvällen ägnades en hel lång stund åt att kika i den. Aldrig tidigare har jag tyckt att det är någonting där som lockar mig men nu var jag sugen på både det ena och det andra som juridik, arkitekt,psykologi och något internationellt. Med mera. Även om studierna efter gymnasiet kommer att få vänta så är det väl bra att börja fantisera och tänka antar jag. Dock kommer väl mina betyg hindra mig mot det mesta. Därför borde jag plugga nu:

  - Svenskaprov på epokerna på fredag; informationen är mycket och diffus
  - Fysikprov på tisdag; jag suger på fysik och fattar inget, måste ha ett VG
  -Textinlämning om en artists bakgrund på måndag; borde bli superlång och detaljerad
  -Retorikanalys av ett tal på tisdag; suck, vet inte alls vad jag ska ta upp

Hur ska jag hinna?

Vaccinerade mig denna morgon mot Tanzania. Nu är det verkligen real att vi ska åka. Läskigt, men läskigare var nog vaccinationen. Mådde dåligt redan i bilen på väg dit, bröt ihop när sköterskan plockade fram sprutorna. Efter en del tårar och lugnande ord fick jag två stick i vänster arm, och ett i höger. Efter det blev allting svart.
Nu har jag bara två gardasil kvar och en till Tanzaniaspruta. Whiiie !


om ett decenium är vi feta

Du vet att du lever i 2009 när;

1. Varje gång du går på fest kan du dagen efter se bilder på dig på facebook mm
2. Du har inte spelat harpan med riktiga kort på flera år.
3. Anledningen till att du inte har kontakt med folk är för att du inte har dem på msn.
4.Du letar genom hela huset för att hitta fjärrkontrollen till tv'n i stället för att trycka på en knapp på tv'n.
6. Din eftermiddagsaktivitet är data och du är alltid inloggad på msn även fast du inte är där.
7. Du läser listan flinar och nickar.
8. Du tänker på hur sjuk det egentligen är att sitta och läsa den här listan.
9. Du var för upptagen för att märka att nummer 5 fattas.
10. Du kollade tillbaka för att se att det var sant.
11. Nu skrattar du åt dig själv.
12. Kopierar denna ifall du gick på det, jag vet att du gjorde!

lite småskoj

stimulerande dag

Utvecklingssamtal idag. Tror inte jag utvecklades speciellt mycket även om lärarna var ovanligt generösa när det gäller kommentarer på pappret från alla ämnen. En del av dem hade till och med orkat med en personlig mening förutom "Kommer nå högre än betyget Godkänt."
Mäkta imponerad.
Dock fick jag med mig ett citat av min idrottslärare när han nämnde att jag ibland tar skolidrotten lite för allvarligt, och tar i lite för hårt:
"Du har ju kapacitet att trycka till, för du är ju kraftigt byggd."
   Och igår sa Mevik ett kul citat:
"Asså, jag är ju lite skadad."

Annars har jag spenderat dagen på resurs, från halv nio till tretiden. Tyvärr är jag inte mycket klokare på fysiken men jag har dock knåpat ihop minst 2 p på provet eftersom jag fick reporna gjorda. Det var dock ändå en trevlig dag.


istället för att plugga

Lovar du att vara ärlig? Ja

Du heter: Lina Sofia Margareta (Maggan) Rosenkvist

Smeknamn:  inga, ibland säger dock tilds kinaj

Låt som när du är ledsen sörjer till?: Ingen speciell direkt, brukar inte gråta till låtar men till filmer dock
Beroende av:  mat, mobil, mina vänner,

Vad tror folk om dig?: Jag vet inte, det kan ni gärna få svara på
Stämmer det?: Eftersom jag inte har någon hypotes vet jag inte om det stämmer

Vad får du oftast komplimanger för?: Det vet jag inte, haha

Vad säger du för att imponera på någon?: Brukar inte lyckas med att imponera på folk, blir bara pinsamt och fånigt. Haha

Hur imponerar man på dig?: När man vågar vara sig själv, stå för det man tycker och har humor kanske. Jobbiga frågor det här

Brukar du skratta för dig själv?: Självklart

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "Hahaha :D Tack för stödet! :D <3"

Var bor du?: I ett hus

Trivs du där?: Nja, helt okej.

Äger du några converse: Ja , ett par

Sprit, cider, vin eller öl: Cider

Brukar du bli för full: Kan kanske hända

Vad har du för mobil operatör: Telenor

Är du allergisk mot något: Katter tråkigt nog, buhä

Har du haft sex idag: Nej, haha

Hur svarar du i mobilen: Ehm, den var svår men "Hallå" tror jag

Vem ringde du senast?:  Mamma

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Att hon kommer hem vid fyra och lagar mat då

Antal timmar sömn inatt: Knappt åtta timmar

Sov du ensam: Nej, Anki var också där

Brukar du komma i tid: Nja, svarar helst inte på den frågan

När mår du bra: När saker går som jag vill

När blev du fotad senast: Fredags tror jag

Hur känner du dig nu: Snuvig, trött och lite sjuklig

Vanligaste färg på dina kläder: Grå
Vad tycker du om fötter: Äckliga

Vad saknar du: En hel lista

Hade du en bra kväll igår: Ja, helt okej. Önskade att jag kunnat träna men nix så blev film, bla I hennes skor

Favorit dryck på morgonen: Apelsinjuice och mjölk

Rakar du benen: Hår är äckligt

När brukar du oftast gå och lägga dig: Förr vid 22-tiden men kommit in i en dålig period, så brukar bli efter 23.30-tiden

Är du blyg?: Kan vara superblyg och totalt oblyg, varierar

Sysslar du med någon idrott: Rider och frikis om det räknas

Vill du hellre ha mail än brev: Det som är ovesäntligt kan komma i mailen för det går snabbt och sparar på miljön, men ett fint personligt brev/kort av någon jag tycker om är aldrig fel
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja

Har du spytt offentligt: Haha, ja, det har jag

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Ragga, träna, slåss, ta sterioider, kissa. Haha, nej jag vet inte

Är du nöjd med ditt liv: Nja, inte helt men funkar
Är du bortskämd: Beror som sagt vad man jämför med

Vad gör du i morgon: utvecklingssamtal, PLUGGA PLUGGA PLUGGA, rida, träffa vänner eller plugga - får se

Vad är det värsta du vet?: när saker inte går som jag vill

Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka?: ingen aning

Vilken kändis tycker du är en bra förebild?: Blondinbella, hahaha . Nej , jag vet inte

Vad längtar du till?: Sol, värme, bruna ben, resa bort från kalmar

Har du bra vänner och äkta vänskap?: Ja, fina vänner här och där

Vad använder du för shampoo?: Skäms när jag säger lågprisschampot Naturell

Vad är det finaste du fått?: livet antar jag

En speciell dag du minns: en hel lista

Hur gammal är du: 17, 18 i juni .

Tycker du om någon just nu: Nej , jag hatar alla. Haha, klart jag tycker om någon

Du samlar på: inget speciellt faktiskt

Gröna eller röda äppeln: röda

Vem ringer du när du är arg/ledsen: då stänger jag in mig själv, ibland mamma

Gillar du golf: näe, inte överdrivet

Vilken tid gick du upp idag: halv åtta, på tok för sent om man börjar 8.10

Har du sovit i din egna säng inatt: Ja

Har du strumpor på dig nu: jepp

Är det okej att gråta: självklart

När grät du senast: vet inte faktiskt för ovanlighetens skull  

Vad skulle du göra om du vann en miljon: resa och shoppa

Bär du glasögon eller linser: linser offentligt, glasögon hemma

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: nej, men kul att ha något plagg ibland

När går du upp ur sängen en helgmorgon: varierar, allt från åtta till tolv 

Har du piercing: Hål i öronen

Vill du gifta dig: ja

Vill du ha barn: ja

Solar du ofta: i riktiga solen, ja tack. solarium,nej tack. rädd för att stänga in mig där

Är du bra på att laga mat: ganska
Är du flygrädd: lite efter world trade center

Hur vig är du: på en skala mellan 1-10 så 2 kanske

Är du musikalisk?: på samma skala , 2

Vad dricker du helst när du är törstig: vatten 

Vilken är din favoritglass: hallon och magonsorbet

Tror du på ett liv efter döden: jag tror det

Tycker du om sushi: vet inte, aldrig velat prova men nu vill jag det

Vad äter du helst när du ser på film: godis, popcorn, chips, frukt

Bor dina föräldrar tillsammans: ja, och tack för det

Har du tandläkarskräck: lite, eller inte skräck men lite obekväm där

Är du morgon- eller kvällsmänniska: kväll var jag förut och det är jag nog fortfarande tror jag

Vilken ögonfärg har du: grå/blå

Har du någon gång gråtit dej till sömns: för många gånger
Biter du på naglarna: vill knappt erkänna men tyvärr

Röker du: nej, aldirg

Hur ofta tränar/motionerar du: sedan jag börjat på frikis så kanske 3 gg / veckan där, 1 gg ridning/ veckan

Senaste låt du hörde: just nu spelar lasse lindh - jag klarar mig aldrig ensam


lever i en gråskala

"Se det snöar, se det snöar, det var väl roligt hurra."
Skulle inte tro det va. Har ju just börjat drömma och inredavårgarderoben, springer runt i en skinnjacka och helst utan vantar och så börjar det snöa- igen.
Önskar jag kunde krypa under täcket, gå i ide tills allting kallt, jobbigt och grått dukat under för värme, glädje och kärlek.
Dessutom är jag sjuk- igen.


på dirren från mobilen

Jag börjar känna mig väldigt duktig inom teknikens värld. Här om kvällen var besökte jag Facebook för första gången på mobilen och idag bloggen. Värsta tjejen ju, eller önskar åtminstone att jag kunde vara det.

anledningen till läsa fysik B


Ovanligt några i skolan idag. Mega skönt måste jag erkänna. Liten klass är bra. Dessutom halvklass av den halvklass som var idag, på fysiklabben. Mevik var glad och skuttade runt som en lite flicka i förskoleklass. Hon skulle egentligen rätta prov men allt som alla pratade om var väldigt mycket roligare.
 När över halva lektionen har passerat utbrister Gustav: 
"Asså, jag har funderat hela lektionen på varför ni har en Buzz Lighterdocka i orginalförpackning här inne?"
Nästan hela klassens blickar hamnar vid skåpet som står ner mot väggen i salen. Vilket egentligen motsvarar 6/8 personer. Mevik blir alldeles till sig, tungan börjar fladdra som hos en glad valp och jag blir minst lika sprallig när jag börjar prata om hur coolt det skulle kunna vara om den flög. 
Då visar det sig att den kan flyga. Alla gnatar lite på att hon ska plocka fram den och hon säger nog mest emot för att hon tycker om att vara i centrum men tar sedan fram den, hoppar upp på en bänk och hänger den i ett snöre som sitter undangömt i taket. Sedan trycker hon igång den och den börjar flyga i en cirkel. Alla sitter med faschinerade blickar fästa på Buzz Lighterdockan i taket där den för varje varv flyger allt fortare. Tillslut får jag äran att plocka ner dockan och den hamnar än en gång bakom lås och bom i orginalförpackningen.
" Där ser ni hur roligt man kan ha på en fysik B-lektion. Jag tycker synd om alla er som inte ska läsa det för då missar ni Buzz Lighter, och dessutom lektionen med en bilbana. "

( För er som inte vet vem Buzz Lighter är så är han rymdhjälpten i Disneys Toy Story. )

inriktningen gnager

Tisdag förmiddag innebär media. Mediekommunikation? Media? Graf?
Spelar ingen roll vad man kallar det. Blir inte roligare för det. Kan inte påstå att illustrator är överdrivet kul. Det som man valde för att det lockade, för att det skulle vara det roliga på schemat är knappt bättre än kemi och biologi. Önskar nästan jag valt det för det hade jag antagligen haft mer nytta av.
Det som egentligen skaver är att klassen antagligen ska splittras till trean.

en sväng i det blå

Blickar säger mer än tusen ord. Brukar det inte låta så?
Ett ögonkast av Kim från Andra Avenyn sa definintivt mer än många words. För kan jag tolka människor någorlunda så tror jag inte han uppskattade mig och Matilda överdrivet mycket, men so what- jag har sett ännu en kändis in real!
Det var soft med en helg i Malmö/ Lund. Svullade och shoppade i Malmö fredag / lördag. Blev lite förstärkning till vårgarderoben som behöver utvecklas ytterligare än aning.
Lördagkväll lämnade farfar oss i Lund hos grabbarna. Henrik som bodde överdrivet centralt erbjöd oss övernattning. Blev en allmänt trevlig chillkväll där vi fick se Lunds stolthet, skolorna. Fajnt. Dock bjöd den även bland annat på Twilight.
Söndag var planen Markus, men han hade glömt bort en liten detalj. Att hans brorsa hade körtelfeber så vi stannade kvar i Lund. I en mysig lägenhet med utsikt som speglade Karlsson-på-taket-stuket. Detta innan tåget förde oss hem till Kalmar City- Hey, vad trevligt asså.

Måndag var skola. Taskig dag. Psykologiprovet delades ut. Blev besviken. Snatch. Matteprov. Gick åt **** dåligt. Allt var som bortblåst. Kunde knappt derivera. Då är det vekt. Hamnade i någon slags dvala. Blackout tror jag det kallas. Efter lunch och arg/besviken/missnöjd-på-sig-själv-person så kom toppen på kronan. VG på texten. Hur i världen kunde jag få det? 
"Du skrev inga mellisar."
Men man fick ju lägga upp texten hur man vill. Skit ner dig Lennart! 

Sprang på stan. En fika med vän och nya jeans. Nästan. Hittade ett par på Kompaniet. Dock behövde jag storleken mindre så nu ska de levereras till Kalmar, snarre. Hoppas bara de passar nu. Lagom surt annars att punga ut för mycket pengarna på någotingt oanvändbart. Ikväll blir det till att trösta mig från misslyckade resultat i skolan- med studier, och efter samtal med Clara så rensning av garderoben.


asgarv



hahahahaha, hjälp vilken nördig bild jag hittade.

tungt

Brukar ofta patetiskt yttra mig om att jag är stressad. Det är en ren och skär lögn. Det finns alltid att göra men magen brukar ofta inte vända sig ut och in, och yrsel är någonting som andra bar snacka om. Förutom just nu. Hade hela dagen lyckats koppla bort att grupparbetena ska redovisas imorgon, och att ett fett matteprov väntar måndag förmiddag. Utom på eftermiddagen. Då sköljde det över mig. Oron över att vi inte kommer prestera tillräckligt. 
   Jag önskar att det inte var sådan betygshets. Jag önskar jag kunde vara nöjd med mig själv. Att resultaten jag fick dög, men det går alltid att göra bättre ifrån sig. Måste säga att det blivit värre med  tiden. Sedan jag började tvåan har jag höjt kraven på mig själv trots att jag går en linje jag inte är kvalificerad för, trots att jag bara är ett medelbarn. Det gör mig så arg. Att jag bara är medel. Jag vill göra karriär, få ett bra jobb som pappa
 

Kom bara på det lite sent kanske.


Kontrollfreak

Jag är ett kontrollfreak med stor käft. Aldrig kan jag knipa igen den utan måste givetvis säga ett ord för mycket som jag i princip ångrar efter att jag sagt det. Inte för att jag tycker jag har fel utan mer för lugnets skull. Jag har väldigt svårt att lita på människor utan lever ständigt med det att jag måste veta hur saker blir och känna att jag har kontroll över läget. Får jag inte det blir jag stressad och arg. Bara det som om någon ska boka biljetter till någonting så måste jag direkt vet om den har gjort det. Känna att jag har kontroll. Det är äckligt.
  Just nu är jag i en sådan period. Vi har två grupparbetes redovisningar på fredag. Vi är inte förberedda. Jag är inte förberedd och jag litar inte på de i min grupp. Jag måste våga släppa kontrollen och kunna se att det funkar inte om jag inte ger dem förtroende, och utan att fräsa åt dem. Jag ber om ursäkt för mitt beteende.( Lovar att göra det live också. )
 Suck. Denna dagen har inte passerat väl förutom att historiauppsatsen delades ut och den gick bra.


jag har världens sötaste retoriklärare

Har knappt kunnat slita mig från boken, och vid två kom jag på att jag lovat att analysera ett klipp från Parlamentet till retoriken imrgon. Insåg att det skulle bli körigt och att jag inte kunnat koncentrera mig förren jag får vet vem mördaren var. (Det vet jag nu.) Så jag skrev ett litet sms till Babs. Ungefär såhär led det:
Hej Barbro!
Jag vet att jag är sen men jag är superstressad över veckan som kommer med matteprov, hålla lektion i engelska och den muntliga redovisningen i svenskan. Jag har börjat men kommer nog inte hinna i tid så jag undrar om det finns någon möjlighet att skjuta upp analysen? Skulle vara guld värt. Hälsningar Lina.


Svaret blev: Guldet är ditt :) Babs !

Gulligt va?


Män som hatar kvinnor

Allvarigt talat har jag nästan ett problem, skolan kräver väldigt mycket just nu och jag måste skriva ett svenskaarbete nu. Verkligen precis nu, halva dagen har reda gått och jag har inte gjort ett dyft. Inte mer än att jag läst den extremt spännande boken Män som hatar kvinnor. Hade gärna velat hinna läsa ut den innan bion ikväll men inser att om jag har en enda grad av självdiciplin måste jag lägga den åt sidan nu och spara de ynka hundra sidor jag har kvar. Läst som en galning i helgen när jag fått tid över men det har inte räckt. Ett hett boktips i alla fall, även om den är halvlång med sina drygt femhundra sidor. Kommer dock kännas lite surt att få upplösningen på bioduken.


klubbhoppning

Ledig denna helgen så passade på att anmäla mig till klubbhoppningen idag. Hade bara tänkt att hoppa 80 cm först, men när Rhona sedan skuttade så bra och jag tyckte det var mer än  roligt efteranmälde jag mig till 90 cm också. Den rundan gick sådär, kom inte till omhoppning men det gjorde ingen annan heller så det räckte till en liten blå rosett. Då blev jag glad.

Märta och Rhona i Eriksmåla.


conversation exotic

Igår hängde jag lite på Corner under kvällen, början av natten och liknande. Inget märkvärdigt med det egentligen, bara fina vänner och väldigt trevligt. Det exotiska var att Märta hade med sina litauer som bott hos henne under FN-rollspelsveckan. Det var roligt även om engelskan gick lite trögt i början, och jag var aningen spänd eftersom det är sällan man behöver prata engelska. Ständigt är man omgiven så man hör eller läser det, men inte ofta får man utföra det högt så det var faktiskt hel roligt. Inser hur mycket jag vill bli bra på det nu, och jag ska bli det.

Annars måste jag bara säga att lördag var en äkta skitdag för att:
- försov mig till jobbet
- regnade, snöade, allmänt sunkblöttväder
- cyklade till friskis med jobbnyckel
- inget medelpass utan medel/puls med tomas 
- tomas posade inför tjejerna
- tjejerna slickade hans röv
- inget sällskap efter tio ikväll 

 


fyndat

Det första som inte var ett fynd, var att jag såg en tjej i skolan idag med sjukt snygga skor. Så jag gick modigt fram till henne i matsalen och frågade var de varifrån. Hon sa någonting konstigt, och min tanke blev att nu är de från någon annan stad, typ Stockholm. Fast så var inte fallet. De var från den nya skoaffären på Baronen, och endast 299 :-. Dock kanske lite hög klack för min del, men jag hade ändå inga pengar med mig idag när jag drog med mig Nina på stan för att bla kika på dem.



När jag endå är igång och visar snygg outfit så jag kan jag berätta att förra helgen när jag var nere i källaren och letade efter någonting så hittade jag en påse med kläder från mammas barndom typ. Då blev jag så inne i att prova kläder att jag även rensade min garderob. Så här är några resultat av en stunds slit :

mammas favorit tröja som hon stickade själv när hon var ung. ( utan mått )



en lång kjol jag köpte för alldeles för många år sedan som har legat oanvänd

Och sist men inte minst när jag ändå är igång, dagens outfit. Känns som om man behöver har gjort ett sådant inlägg en gång i sitt liv. ( Ironiskt. ) 



 

det är inte så lätt som man kan tro

Vilken  dag asså. Okej, inget märvärdigt. Kristin var söt när hennes humör gjorde looper hela dagen, och jag var nöjd över att hamna i grupp med de intellegenta på fysikenlabben så jag kunde glida igenom och låtsas glänsa.


(Parantes, jag som idag berättade att jag inte kunde plugga framför datorn och därför helst undvek den på kvällen. Då fick jag höra vilken självdiciplin jag hade, här är kontentan:
sofie-. säger (18:47):

asså, jag känner mej rikigt flaubertig idag

lina säger (18:48):

haha

lina säger (18:48):

ja, känns nästan som om jag känner honom nu

ssofie-. säger (18:49):

precis, känner rikigt hur mustaschen gror

lina säger (18:49):

va? näe

lina säger (18:49):

haha

lina säger (18:49):

jag menar att det känns som om han och jag var kompisar

lina säger (18:50):

haha

ssofie-. säger (18:51):

haha, jasså, för när jag såg mej själv ispeglen så hade jag liksom blitt tunnhårig & ölmage)


fotvärk lika med ledsen lina

Det blev ingen träning, eller jag kom dit, bytte om och gick in i salen. Började värma upp som alla andra men kände hur ont det gjorde mitt emot hälen i böjsidan fast där framme. Kändes lika dant i måndags men då släppte det efter ett tag så jag tänkte men kom igen nu Lina, det ger sig snart. Fast den när det har gått en halvtimma och det nu smärtade mer än innan gav jag upp. Kändes rätt meningslöst att stå och titta på för att vänta på styrkedelarna så lämnade passet. Hade tänkt gymma lite men Matilda skulle dra så jag drog jag med. Följde med henne till stallet där hon skulle fota lite istället. Kändes aningen surt att fötterna gav vika, jag som aldrig haft problem med dem nästan.

Nu ska jag hänga lite med Austen. Det är en cool brud det.

Madam Bovary

Har äntligen tagit mig igenom Madam Bovary. Den är kanske bara drygt 300 sidor, men 300 sidor pest tar tid. Bitvis tyckte jag den funkade men nu undrar jag hur kan ens kunde tänka den tanken. Den var bara långa och tråkig. Som en person sa till mig:
Svensk litteratur histora borde få stryck.
Håller så saligt med. Den borde inte på existera, dock var denna boken fransk i botten men ändå.




Nu ska jag kila iväg och träna. Det har varit mitt mål hela dagen, min motivation för studierna.


vilken jävla eftermiddag

Damn, vad jag är förbannad och ledsen på mina föräldrar just nu. Hur fånigt det än låter för en del just nu har jag alltid älskat att rida, vara i stallet ( det var mitt första hem ett tag), tävla och en speciell ponny. Med tiden har detta mer blivit en illusion av vad som en gång var och jag har försökt att inte sakna det, men trots allt gör jag det.
Idag hade jag jour. Det var ganska tråkigt men ändå mysigt att insupa hästdoften och bara njuta av friden i stallet. Allting var skönt ända tills jag får reda på att Rhona gått ut på foder. Då kan jag inte längre inbilla mig att jag inte saknar det som var och att jag vill ha tillbaka det. Går ut i höladan, fäller en tår och vandrar sedan bort till henne för att pussa lite på henne. Det är helt otroligt vad man kan fastna för ett djur.
   Har haft min otaliga diskussioner med mina föräldrar om att jag ska få ha henne på foder men de har aldrig gått med plus. Förut var det tiden för deras del. Funkade inte med att pappa jobbade mycket jour, lade ner en stor del på Jens fotboll och livet var allmänt fullbokat så jag har ändå längtat till detta året när jag får ha jourerna i stallet själv. Då tänkte jag att nu kanske jag kan få ut henne på foder men nej då diskussionerna alltid avslutats med att det är för ojämnt mot mina syskon. "Vi kan inte hålla på och betala en massa extra för dig hela tiden, det glr vi redan men visst kan du få ha henne på foder om du får ihop pengarna själv."
  Men jag är bara sjutton, jag går i skolan och tiden är ingenting jag har ett överskott av precis. Lever ett häktiskt liv där de tvingat mig att jobba en massa nu. Faktum är att jag jobbat var enda jävla helg sedan efter jul och jag är så äckligt less på det. 
  Så  rann bägaren över idag när jag insåg att den som jag tycker så himla mycket om är borta men ändå där. Skällde ut dem för att de tvingar mig att leva fattigt när vi inte är fattiga, mamma är för fan normalinkomstagare och pappa är specialubildad läkare som är ansvarig för den specialism som barnkliniken har mest att skryta om i länet och en bit utöver. Han tar visserligen inte ut sina jourer i pengar och där med sjunker inkomsten en del men han är höginkonsmtagare och vi har för fan pengar. Varför kan vi inte bara spendera dem då?
Jag kommer hinna jobba 60 % av mitt liv. Varför måste de tivnga mig och jobba så mycket som jag gör nu. Varför måste jag tjäna ihop till allting själv ? 
Och plötsligt när jag nämer det och verkligen gör klart för dem hur de sabbar mitt liv inser de kanske det, eller inte mig skitpappa som aldrig kan erkänna att han har fel. Antaligen därför jag är sådan. Då säger han bara att jag har inte tvingat dig och jobba ( nehe) och jag har aldrig sagt att detta är för dyrt / ojämnt. "Det var när vi pratade om en egen häst. Du aldirg ens yttrat den här frågan."
Sure, jag blir så arg. Sedan hör jag dem i hallen stå och viska. Mamma mumlar att jag nog har rätt, att de inte velat lyssna kanske och pressat mig en aning för hårt men måste allting sådant kommas på för sent. Det är som att någonting alltid behöver hända för att människor ska bli uppmärksamma.
Så nu känner jag bara för att sluta rida, eller det har jag känt länge. Ser ingen mening med att komma dit en gång i veckan, rida min lektion utan mål och insperation och avundsjukas för att min ponny inte är min längre. Jag kan verkligen inte fatta att jag är så himla fäst vi henne. Att jag verkligen älskar den bruna, femina, varckra, kanske lite uppkäftiga men ändå gosiga och sårbara ponny som står där i sin spilta och spanar på en, det gör mig nästan mest arg eller det att jag lät henne försvinna.  Så nu är allt kört.

Okej, nu blev det ett urlöjligt, känslomässigt och kanske en smula drastiskt inlägg men jag behövde bara få det ur mig för det spelar roll och det berör mig. Sedan medan jag ändå är igång trodde jag att jag hade suddat ur dig i mitt minne, fördrivit dig ur mina drömmar och insett att jag förlorat det jag kanske hade en gång för att jag är äckligt feg och inte kan släppa in människor. Jag säger bara fan för att jag är rädd för att låta någon komma nära mig, jag är rädd för att bli sårad och jag känner ständigt pressen av att jag inte duger, av att jag gör fel och inte räcker till. Damn.


RSS 2.0