Städerska.se

Jag känner mig derpimerad. Vill bara krypa tillbaka ner i sängen och aldrig stiga upp. Okej, kanske men inte före tre. Vill bara slippa jobba och skämma ut mig inför hela stan. Jag förstår inte själv att jag tackade "ja" till att jobba en sådan förmiddag när alla kommer vara på stan och sjävklart käka på Donken. Anus.
Jag vågar inte åka ner dit och springa runt i mina nördiga kläder för att torka bord. Här kommer fattiga lina som lever under så slutkörda förhållanden att hon måste torka bord och sopa golv för att på livet att undvika den knapra stigen. Jag vill verkligen inte. Låt mig få slippa. Please. Kan de inte bara ringa och säga, tyvärr men vi vill att du har ett kalas istället så du slipper åka till Baronsjärthålet. Döööööööööö, säger jag bara.

Sovmorgon

Klockan ringde, jag slog av, den ringde, jag slog av och så fortsatte den eviga kampen mellan väckarklockan och min kropp. Ännu en gång krossade klockan mig och tof mitt förnuft till fånga för att masa mig upp ur sängen. Mer än trött efter två sena kvällar. Ikväll blir det tidigt. Stekte två ägg och satte på varsin macka. Ordentlig frulle för minns att lunchen var äcklig idag. Får väl packa ner en banan också så överlever jag nog. Nu ska jag kila för att se om jag hinner med lite fysik på rurren. Egentligen fattar jag inte vad jag gör där för de är bara dumma men min stolthet bräcks även denna gången av ropet efter hjälp.

Och för er som inte fattade att när jag skrev det där om KFF så var matchen inte slutförd utan straffarna hade inte börjat. Men KFF missade deras sista straff och Götebog tog hem guldet för svenskacupen. Måste säga att Wastå var det säsmta jag sett på länge när det gäller straffar, och hans lag ska leda allvenskan. Skärpning !


Söndagskväll

Vill ni ha något mysigt och lugnt för er ikväll kan jag tipsa om andra avenyn 20.00 på 1:an som börjar idag, men för er som inte gillar det så rekomenderar jag långfilmen Skicka Vidare på 5:an , även den 20.00. Det är en sjukt fin liten film och vill man gråta en skvätt tycker jag ni ska bunkra upp med gott och en servett för den är sååååå söt.



OBS.  0-0 i matchen mellan Kalmar - Götet i Svenskacupfinalen. Inget bra. Kom igen nu Kalmar !

Att tänka efter.

Hur många gånger har man inte hört uttrycket: att tänka innan man talar och ändå fastnar det aldrig. Kanske är det bara hos mig som jag inte lär mig av mina misstag men det är jag inte säker på.
Denna gången skulle man väl snarare uttryckt det : att tänka innan man handlar.
Klumpig som jag är ska jag steka lite grönkol åt mig medan medan jag pluggar bara för att det är så gott. Jag lämnar det på spisen att puttra och går iväg en sväng. När jag kommer tillbaka ser jag att stekpannan inte täcker hela spisen och dum som  jag är ska jag flytta tillbaka den utan att använda handtaget. Istället tar jag med bara fingrar i stekpannan och flyttar den in på spisen. Först märker jag ingenting men plötsligt börjar det sticka och göra ont. Reaktions förmågan är på topp. Då märker jag att jag håller fingrarna på en stekpanna som står på spisen på högsta gradern.
Nu har jag ont.

Igårkväll var mysigt. Jag var hos Elvira med flickorna. Vi åt chokladfondue där vi doppade massa god frukt i smält mjöklchoklad. Det kan jag hjärtligt rekomendera för er som ine provat. Sedan tittade på Love Actually som man bara inte kan annat än älska- så himla söt är den. Såg även större delen av Lilja 4-ever. Inte lika söt men får en att öppna ögonen, se bortom vår lyxiga vardag. Tycker det är en nyttig film att se. Avslutade med Titanic fram till isbegret - då ville jag hem. Jag vågar inte se mera, bara gjort det en gång när jag var liten och då fick jag så mycket mardrömmar att jag inte kommit mig för att se resten någon gång. Dramatiskt va?

En morgon i dess fina stund

Det är lördag morgon. Jag vaknar klockan trots att jag inte har några planer, somnade fram emot ett kvällen innan och helst bara skulle vilja sova ett par timmar till. Men det går inte. I köket sitter papput. Han är pigg och glad, ovanligt gott humör måste jag konsatera. Blir irriterad på honom för att han håller på och pratar. Morgonen är till för samling och lugn för att klara av dagen och då pratar han. Ett överskott av frågor. Suck. Lyckas äntligen smita men då ropar han igen. Skafferiet är stökigt, gnäll berätta gnäll berätta gnäll berätta. Vem bryr sig om allt inte ligger i ordning?
Jag orkar inte när han är så glad. Inte så tidigt. Fast det fina med det var att han tyckte det var en bra idé av mig att ta ledigt en måndag och resa iväg för att ha en lång helg. Wow,  måste jag erkänna.

Orienering

Jag kan väl inte påstå att man blev särskildt pep på att ut och springa i skogen i morse när man såg att utanför var himlen ledsen. Men hur som helst på med jacka och bita sig i läppen, samt kasta sig på cykeln mot Kristin. Hämtade upp henne och cyklade mot Gröndal. Mötte där upp Nina som såg riktigt taggad ut för en runda i skog och mark. VI fick karta och stämpelpapper, Kristin stack och Nina och jag gav oss tappert ut. Yey.
Först kontrollen gick bra, sedan sprang jag snabbare än jag tänkte och vi kom lite av oss. Efter den fick vi in flytet. Trots att det var en väldigt lång bana runt tallhagsskogen, svinö och ljutnabben så kom vi runt. Jag blir så tävlingsinriktad. Det är vinna som gäller. Märker det bara på sådana simpla saker som när jag cyklar till skolan, om någon då ligger framför mig måste jag ta mig förbi den personen.
Väl i alla fall kom vi runt, endast en gång jag bara kände hur jag ville sjunka genom marken och det var när jag skulle hämta nians kontroll som låg en bra bit bort. Nina stannade vi bron och hämtade krafterna och jag tog kontrollen, som jag failade. Great. Skyller på att de flesta bommade på den kontrollen men jag var väl trött för när vi skulle över svinöbron var det tungt. Riktigt tungt.
Vi kom till Gröndal, jag hade inte tänkt på stängslet som inte fanns där förut utan sprang rakt genom skogen. Men där var det, högt med taggtråd överst men aldrig runt allt tänkte jag. Det finns bara en väg: Över över över !
Tog mig över och med pep och uppmuntran mot Nina lyckades hon också ta sig över, det sparade oss en massa tid tror jag. Kom i mål med rätt bra tid tror jag. 1.13.00. Hade inte fått någon medeltid men en av de manliga lärana hade sprungit rundan på 55 minuter igår. Så rätt fint och vi kämpade bra. Good teamwork.
Eliten själva


En bra tisdagseftermiddag

Jag var lika omotiverad som jag varit hela denna terminen inför ridning, jag vile bara skita i allt och åka hem och lägga i sängen för en film eller plugga som jag verkligen behövt. Men jag red som vanligt, har ju trots allt betalat för det. Fick Bellis och vi skulle hoppa. Efter den lektionen blev allt bra igen. Jag kände suget efter ridningen men det som kanske kändes mest var att det kändes inte som om X var sur på mig längre. Det var kanske därför jag ändra mig lite halvt. Jag saknar nog stallet lite ändå.
 
Efter ridningen hämtade mamma mig och vi bytte plats så jag fick köra. Skulle ut till Smedby. Eftersom jag aldrig kört motorväg fick vi ta den långa omvägen, inte för att det gjorde mig något för då fick jag köra destå längre. Det gick bra men var ganska läskigt att köra på landsväg i skymningen, man såg ju inte om kanten. Hade inte heller lärt mig hur helljuset fungerade så på första person jag mötte lyckades jag inte blinka av förren han hade passerat. Inte särskildt bright men han överlevde nog, hoppas jag.
Hemma hos Mia var det gott att äta som vanligt. Hennes mamma lagar sjukt god bukfylla. Vi satt och fikade, snackade och myste som vanligt. Jag tror och hoppas att vi kommer bli tajta som grupp vilket känns kanon. Det var en väldigt inspirerande och uppmuntrande kväll. Jag längtar efter en fortsatt höst.

Nu ska jag gå och dra på mig någoting att orgentera i så jag kommer iväg till Svinö. Känns rätt bra att det är där och inte Stensö för även om det nog inte är samma runda som vi sprang på högstadiet känner jag ju till stenarna där ute. Måste ju springa bra, hur det nu ska gå med min kondition. Men en bra början om jag ska börja träna inför mönstring.

Tisdag

Sovmorgon idag igen, ingenting negativt med det precis. Ägnade den åt Svensson Svensson och biologin. Duktigt av mig men kunde inte klämma in så mycket mer. Var liksom stop.
I skolan var allt som vanligt. Fysiken och matten kändes som omöjlga och att jag aldrig skulle kunna överleva dem. Får hoppas på livet övernaturlig hjälp, annars kan jag ju gå och bädda ner mig i graven direkt.
Så finaly, biologiprovet. Gick som förvänat - rakt åt piparn. Innan hade jag varit mer än nervös, efter var jag bara besviken. Jag som pluggat så. Har dock inte fått några resultat än men man hoppas ju på det bästa även om förväntningarna inte är på topp. Jag som kände: Oh , vad skönt nu kan jag vila från plugget kom just på att fysik / matteprov väntar den närmaste tiden så bara att sätta igång.
Efter skolan var jag på möte med Åsa Lill. Hon hade tid tillslut efter alla springanden till donkan i hopp om att hon skulle vara där och ha tid. Mötet gick fort och slutade possitivt, men att få henne till mötet var värre. Alla papper som inte fanns någonstans skulle finnas där nu men icke. Och hon är verkligen virrig, hon mindes inte ens att det var hon som anställde mig. Ehe. Men jag blir kvar. Kommer jobba i lagom mängd av vad jag hinner och satsa på riktiga donken till sommaren.

Nu ska jag iväg och rida. Sedan blir det cellis hemma hos Mia ikväll. Mysigt värre.

De levande organismerna

Låter det spännande?
Kanske inte men faktum är att när man väl börjar sätta sig in och förstå hur djuren och naturen fungerar ihop så är det inte så tokigt. Jag menar, hellre lär man ju sig det än olika mattesätt att räkna på som man aldrig kommer ha användning för mer än på provet just nu. Jag känner mig ganska pep på provet för jag har pluggat som en galning. Kan jag det inte nu vet jag inte vad jag gör och grejen är att Asken kommer komma med en massa frågor som man aldrig kunnat ana. Men tänk en tanke och håll tummarna nu för mig, för jag bara måste lyckas imorgon.
 En bra bilogibok

Engladdag.

Idag var en sådan dag som vad-som-än-händer-kan-inget-gå-fel utan man fortsätter ändå vara glad i alla lägen. Kanske inte bara glad, utan även sprallig, energisk och allting är roligt ur alla vinklar och kanter. Nästan allt.
Inte morgonen. Den var trög. Ägnade ca en timma åt att ta mig upp ur sägnen och resterande av min sovmorgon åt Svensson Svensson istället för att plugga. Dumt men förtjänat efter de här dagarnas intensivplugg. Mamma satt även nere och spelade gitarr och sjöng, man blev så glad av det så det var en njutning att bädda sängen och klä på sig.
På vägen till skolan träffade jag Elin så vi tog sällskap. Det var roligt eftersom jag förjämnan cyklar ensam med min musik i öronen. Hon skulle ha idrott så hon var lika praktiskt klädd som jag eftersom jag bara skulle ha en matte lektion innan idrotten.
Matten gick rätt bra. Satt och provocerad Kristin samtidigt som jag ibland klämde in ett tal här och var. Matteläraren var lika söt men lost som vanligt. Jag skulle vilja prova lägga ett paket extramintfresch på hennes kated och skriva "till dig från mig". Tror ni hon skulle bli glad eller ledsen?
. Länge sedan jag klämde ner det i min mage.
Idrott. Jag var över positiv. Alla trodde jag blivit knasig. Johanna frågade om jag blivit kär, då kom det fram att Pärran även funderat på den slutsatsen också men så var dock inte fallet. Eftersom jag var så glad fick jag bestämma att vi springer ängörundan nästa gång istället för idag. idag fick vi spela lacross. Jag försökte verkligen och det var väl ganska kul. Har inga problem med att gå in i närkamper och fajtas samt tacklas och ta emot tacklingar lite gran, tycker det hör till men när expempelvis Oskar kommer springandes i fullfart med bara mål i siktet och ingen skoningsam blick hur man är letar så blir det roliga lite sisådär för även om jag inte är rädd så har jag inte en chans. Man flyger så en fjäder och jag klarar inte av att förlora så dant. Fattar inte ens att jag klarar av att erkänna detta för mig själv. Det är en bit på vägen, hade jag aldrig gjort innan. Det är liksom vinna som gäller ! Annars så blir jag passiv och slutar försöka. Och det blev precis vad jag gjorde. Slutade försöka. Men det gjorde inget för jag är som sagt glad idag ändå.

Nu är jag hemma och ska plugga, igen. Men det gör iget för jag är glad ändå. Först ska jag bara kika runt lite på vad gymkort kostar. Vill börja träna för att kunna mönstra. Känns liksom mer uppmuntrande att träna om man har ett mål. Och jag skulle vilja klara det, en bra merit, en spännande upplevelse och man går fysiskt plus på det.

En tråkig bildserie. Haha



men så kom en mygga och bet mig

bäst att sluta.  Jag blir nog aldrig fotogenisk.

Kärlek är gemenskap

Har inte varit speceillt aktiv här på sistone. Inte så top-notch som jag var ett tag. Kanske lite för var jag då, men nu är de tvärt om. Beror mycket på skolan som suger kraften ur mig men inspirerat mig väldigt på sistone. Jag trodde aldrig jag skulle tänka tanken en fredagseftermiddag: Åh, jag längtar efter att få komma hem, öppna bäckerna och lära mig ännu mer inom ämnet Biologi A. Det blir även en snabb uppdatering om helgen bara för jag måste återgå till boken. The big book.

Fredagskväll var det uppstars för Knyppla med Krister eller vad man nu vill kalla det. Nya snitsiga namnet i alla fall. Det var roligt och jag för första gången känner mig helpep på att  hänga i Vasa. Jag såg på äkta fram emot hela hösten- det har nog aldrig hänt innan. Framsteg. Blev lite lek, andakt och avslutade med att chilla med te och snack senare på kvällen. Fint.

Lördag morgon gällde upp tidigt. Helpeppade på församlingshelgen i Blekinge. ( Måste säga att jag verkligen har ändrat inställning, förut har det aldrig varit tal om att jag frivillgt skulle med på detta. ) Massa människor i bussen som avgick och tillsammans med alla andra gick resan fort. Väl framme på den fint belägna gården vid havet blev det käk, snack, lek , chill. Minns knappt men det var bra. Det fina med Vasa är den blandade åldersgruppen. Tycker om att det är alla åldrar för alla behövs, från barn till pensionär. Mot kvällstid blev det kräftskiva med underhållning och marängsvish. Mumma. Och fram emot nattetid gick vi jämnåriga ner och grillade marschmellows som vi doppade i smäl choklad och annat gott. Väldigt mysigt att bara sitta där och käka och äta. Avslutade med att sitta med varsin tekopp och samtala väl tillbaka. Mysigt. 

Söndag var det samling, äta och bussfärd hemåt. Jag var trött men lekte ändå med barnen och umgicks med vännerna . Det var en väldigt bra helg. Men den gjorde mig förvirrad samtidigt. Jag är så less på mig själv . Att jag är så sluten och jag behöver verkligen någon att anförtro mig åt. För just nu vet jag inte var jag står. 

Men som sagt, back to the books. Over and out.  

Jag vill bli soldat och skjuta kärlek

I våras tror jag alla fick ett brev hem i lådan där Pliktverket uppmanade alla tjejer att gå in på nätet och göra deras test ifall de skulle passa för att mönstra. Jag var en av säkert de som gjorde det. Inte för att jag är speciellt sugen på lumpen egentligen utan mer för att se om jag passade. Gjorde det lite på skämt och sedan lämnade jag det åt sitt öde - det glömdes bort helt enkelt.

Idag när jag kommer hem har jag fått ett brev. Wow, tänker jag. Får aldrig brev och nu är det dessutom Jens birthday men på bordet ligger trots allt ett brev till mig och kan ni gissa från vilka?
Pliktverket. De vill träffa mig. Tänk lilla mig. Se mig mönstra. De vill att jag ska göra fysiska, psykiska och medecinska tester för att sedan se om jag vill / passar i lumpen. Trodde aldrig att jag skulle få detta brevet för jag svarade 100 % ärligt, sa till och med att jag aldrig ville göra lumpen. Vill liksom inte lära mig döda. Ehe. Dock får man inte mönstra förren man är 18. Tycker nästan det är synd nu när jag kommit in och allt. Skulle bara vilja se om man duger, om man är i tillräckligt bra form, om psyket klarar det. Det medecinska är nog inget problem för jag är aldrig sjuk. Friska gener typ. Men skulle vara lite kul, man binder ju inte upp sig. Ska fundera på det och spara det lilla brevet i mitt fina lilla skåp.  





Wall - E

Bror fyllde som sagt tretton idga. Oj oj oj vad stor han har blivit- i alla fall sifferaktigt. Kanske inte till sättet, än är han den lilla lillebrodern som gör allt för att irritera men samtidigt komma med små glimtar ibland. För att göra honom glad så blev det hallontårtekalas - både till frukost och efter mat sedan skulle vi gå på bio. Han fick välja och valet blev Wall-E.

Filmen handlar om den lilla roboten Wall-E som lämnats ensam kvar på jorden tillsammans med en kackerlacka för att rensa upp vad människorna skräpat ner och det är inte lite. Han har ett litet hus där han samlar på prylar som han hittar i skiten. En dag finner han en början till en blomma som han sparar bland sina saker i en sko. När det även landar ett rymdskepp på jorden och en annan robot som heter Eva kommer dit blir Wall-E kär. Han försöker lära känna Eva men hon är kan ganska reserverad ända tills Wall-E ger henne blomman. Då stannar hon av. Rymdraketen kommer tillbaka för att hämta Eva och Wall-E försöker desperat hänga på.  Och han lyckas. Eva flygs upp till ett stort rymdskepp där hela jordens befolkning lever i den virtuella världen. Wall-E gör allt för att försöka rädda Eva och vinna hennes kärlek men lyckas han?

Filmen var till en början väldigt väldigt seg och då överdriver jag inte. Disneyfilmer brukar inte vara så långa i början med bara partier där det inte händer något mer än att Wall-E och Eva umgås. Eftersom ingen av dem kan säga någoting mer än deras nämn så blir det ett trögt scenarium. Wall-E är sjukt söt när han pratar, det lilla han gör men det gör inte filmen mer sevärd. Att den fått 4+ i tidningen får jag inte ihop men någon stackars krake måste ju se dess skönhet. Filmen har dessutom lagt fram vår värld om hur den kommer se ut om 100 år eller mer. Det var ingen rolig syn. Kändes som om den undermedvetet försökte påverka till att börja hålla sig i form, inte sitta för mycket vid datorn samt hålla rent på jorden. Allt som vi människor misslyckas med. Det var verkligen som en uppmaning. På slutet när de kom upp på skeppet blev det dock lite mera action och jag kunde hålla mig vaken. Tycker den fick knappt 2 / 5. En av Disneys sämre filmer, jag som annars gillar dem. Mycket för de långa partierna i början, det sågade.


Godmorgon

Idag är ingen vanlig dag för idag är min lillebrors 13-års dag. Så steg upp extra tidigt för att han skulle hinna få tårta på sängen. Mamma hade varit duktig och kletat dit hallon tills hans namn tydligt stod på tårtan. Fint var det men sjukt jobbigt att stiga upp.
Nu börjar skolan snart och idag är det skolfoto. Jag älskar skolkatalogen utom en sida som man helst bara skulle vilja riva ut ur varenda katalog. Jag bävar och ber att det ska bli bra men hur stor chans tror på det- har ju aldrig hänt innan. Nu måste jag skynda mig måste bara berätta att igår satt jag övar fyra timmar fokuserat och pluggade och jag kände att jag aldrig ville sluta. Det var så himla motiverande och ville bara lära mig mer och mer. Önskar det alltid kunde vara så.

Försoning

Nina och jag är vänner igen. Känns ofantligt skönt. En sten lyfte. Förvånad över att jag inte grät eftersom jag gråtit hemma själv. Men det spelar ingen roll. Det viktiga var att det löste sig.

Tisdag

Sovmorgon idag igen. Klagar inte. Ägnade dock morgonen åt att spela Summercat på repeat och läsa en väldigt tragisk bok mamma köpte mig igår. Verkligen inte läst på hur länge som helst men jag saknade det. Det är så öppet när man läser. Fast man följer en röd tråd finns det inga klara rätt och fel som det gör när man ser på film. Boken handlar om en tjej som bor själv i en förort till Stockholm med en pappa som stack när hon var liten och en mamma som är insrkiven på sjukhuset men ibland dyker hon upp hemma och är då svårt psykiskt sjuk. Tjejen som heter Minna får till ansvar att se till att ta hand om sig själv, sin mor och se till att de inte blir vräkta ur lägenheten eftersom hennes mor ställer till med ett dussin våldsamma och höggjorda saker. Det handlar precis som henne när hon ska börja gymnasiet, det nya livet. Ingen vet vem hon är och hon ska sköta skolan och klara livet. Men det skiter sig när en tjej från hennes förra skolan börjar i samma klass, dessutom de mest populära.
Hela sommaren har Minna dessutom inte haft ett öre att leva på utan hon har fått låna av sin mycket fattiga pojkvän Eddie och nu när skolan börjar är hon lycklig för då kan hon äta skollunchen samt sno med mat hem för kvällen. Miljön hon lever trodde jag knappt excisterad i ett land som Svergie. Varför ska vissa kunna leva i överflöd när andra knappt har mat på bordet när man utlovar ett fungerande samhälle dära mat, kläder och tak ska vara givet.

Skolan flög förbi och jag försökte vara som vanligt. Med nästan inga lektioner gick detta rätt bra. Vikarie dock i matten och fysiken, dessa sög. Fast det är inte lätt för dem att komma och hålla en lektion utan någon som helst information. På fysiken fick klassen även en utskällning för att det hade köpts in öl till ettorna på kvällen. Detta beteende var oacceptabelt och rektorn var mycket arg. Men man undrar ju, andra gånger kan de inte lägga sig i för att det är fritid. Och man märker ju hur lite de vet om livet utanför. Förra året så köpte tvåorna öl till oss och de skulle bara höra vad kåren säger. Kåren som är så bra och har ursäkt till allt. Vet inte om de skulle säga detsamma om de fick höra hur de försöker trycka i alla ungar att om du inte super är du ingen kaggnist och för inte gå på Kagg.


Farligt SMS

Jag fick nyss ett sms av sofie och hon skrev:
 Ring mig ! Jag har hört en massa rykten om dig.

Jag blev asrädd och höll på att bryta av så jag ringde henne. Då visade det sig att jag inte läst hela utan det var ett kjedjesms. Tack o lov för det.


På en annan planet

Efter en mattelektion och en halv idrott för mer orkade jag inte då jag ägnat halva åt att bara sitta och stirra ner på mina knän så hamnade jag i min säng. Somnade dessutom bums. Nu har jag vaknat igen efter nästan två timmars sömn men jag vill helst bara gå och lägga mig igen. Känner mig skitäcklig och funderar på att hoppa in i duschen en sväng och sedan skippa sovandet för att plugga några timmar. Kan behövas. Sova har jag ändå gjort. Somnade före åtta igår inatt med lite feber så det hänger väl kvar lite. Antagligen var det helgen som körde slut på mig.

Klubbhoppning

Klockan ringde och jag kopplade inte riktigt. Hjärnan var inte på topp utan lite låst kanske. Men kom upp trots omständigheterna och fick i mig lite fil med vassa flingor. Tog mig ner till stallet och där regnade det. Knoppade bebis och gick banan. Var framridinigstjoffs innan jag skulle rida. Sedan fick jag min Rhona och satt upp. Hon kändes lika seg och väck som jag gjort någon timma tidigare. Red runt lite men det var bara jobbigt. Kändes rakt igenom att hon tyckte det var pest. Funderade på att stryka mig men sedan fick jag ett bra skutt på framhoppning och tänkte att jag chansar och rider. Skulle jag inte gjort. Två stopp på första. Det var år och dar sedan det gick så dåligt för mig. Kom till tredje och där vägrade jag ur mig. Kändes tråkigt men det som var mest tråkigt var att hon var totalt utan glöd. Fick ett tag en känsla av att hon var sjuk men det var kanske vädret. Det kunde ju göra vem som helst deppig för vem vill vara ute när det vräker ner.

Jag och Rhona på klubbhoppning

En lördagskväll

Att stå framför sin garderob för att välja någonting att ha på sig när man ska gå ut ger ångest och panik. Man inser att där finns inga kläder, den kunde lika gärna varit tom. Så hemskt är det. Undertiden så tickar klockan och man bara måste hitta någonting men gör man det : självklart inte. När man sedan väl slänger på sig ett plagg så är det tomt på skofronten. Och där är det verkligen tomt för min del. Jag behöver sjukt mycket skor just nu, lite finare som man kan ha när man går ut eller snygga vardagsskor. Får väl ge mig ut på skojakt men skor är dyrt. Suck. Och jag är snål.

Jag lyckades i vilket fall täcka min kropp ändå och tillsammans med Kirk och Elvira vandrade vi hem mot Elvira. Utanför Elvs port väntade Matilda, Charlotte och Male på oss. Sedan fastnade vi där. Folk som var ofärdiga fixade sig, andra började förfesta lite och somliga som jag satt bara och blarrade på om allt och alla. ( Och åt en macka. )

När klockan började närma sig elva drog vi oss mot partyt. Någon Fisk fyllde 18. Kul tänkte jag och var ganska peppad. Hade hört att det skulle vara en rätt stor fest. Och det var det men den var hemsk från början. Det var verkligen en sådan där det var människor som man bara :
"Oh, jag känner igen dig men inte tillräckligt väl för att jag ska prata med dig."
Så början var pest.

Fast jag fick även prova på hur det känns att sitta fast. Ordagrant. Följde med en kille ut, eller rättare sagt jag drog ut honom. Vi stod och snackade och det var trevligt tills han började irritera mig och jag ville gå. Då vägrade han släppa mig utan tryckte fast mig mot staketet. Det var otäckt, jag trodde ett tag att jag skulle bli våldtagen men sedan kom en riddare och räddade mig undan honom. Han fick killen att släppa och jag var så lättad.Okej, han bad killen bestämt att släppa så inget våld här inte. Killen som höll fast mig höll aldrig hårt men han lät mig bara inte komma förbi honom och loss eftersom han stod med armarna på varsin sida och kroppen hängandes över mig. Det var väl kanske inget för det har väl många varit med om men jag tyckte det var lite otäckt även om det var rätt mycket folk runt om oss. Och att föreställa sig vad som händer dagens samhälle blev verklighet. Det som händer så många borde inte få hända.

Trots händelsen så släppte jag det och bestämde mig för att ha kul och ändra på den rätt dryga festen. Och ändrar man inställning blir allt mycket bättre, jag hade till och med nästan kul mot slutet. Lite i alla fall.

Inte många bilder för jag såg när jag tittade på dem att jag lyckats använda zooomen lite för mycket, samt fotat i mörker utan blixet. Mästerfotografen är på topp.

Jag och en supersnygg tjej på toan.

Snygga Tilds och Nanna


Mardrömmar

Natten var orolig. Hur jag än vände mig så blev ingenting bra utan jag bara så de stora svarta monstrena komma allt närmre. De trängdes från alla håll bort mot min sjukhus säng. Precis, jag låg inne för borelia och var förlamad i hela kroppen så jag kunde inte röra mig. Jag var dessutom fastspänd ifall jag liksom skulle råka fly. Clever, eftersom jag varförlamad. Överallt var de gigantiska fästingarna som bara kröp allt närmre. Det var riktigt otäckt.
Jag tror jag fick mardrömmen av att jag aldrig i hela mitt liv haft fästingar på min kropp, inte ens krypnade och nu har jag haft tre på en vecka.

Ledsen Lina

Det blev som jag förväntat mig eller snarare värre. Hade aldrig i mitt liv kunnat föreställa mig att en person jag aldrig snackar med kommer fram och frågar om jag hade kul kvällen innan bara för att hon ville att jag skulle skämmas. Först kopplade jag inte eftersom jag inte minndes vad saken handlade om men efter x antal förtydligande ville jag börja gråta men jag bet mig i läppen och lämnade henne åt sitt öde. Istället hamnade i en annan disskution om gårdagen som nästan sved ännu mer, eller det gjorde den. När min vän ville berätta om vad jag gjort som jag inte alls var redo att höra, speciellt inte när delar av min klass var närvarande blir hon arg. Riktigt arg. Jag blir ledsen för kommentaren sved, och det sved ännu mer att det inte släpptes.
Jag fortsatte dagen med att hålla låg profil. Ville inte höra om det snackades om mig. Tror inte det, bara lite. Var ganska nedstämd för det och för vårt gräl. Jag tycker liksom inte om att vara osams. Det är emot min natur. Genomled biologin, lunchen och engelskan. Det var pest och pina, jag ville bara komma hem och dra täcket över huvudet för att somna där för en decenium eller två. Men dagen tog slut och jag fick en mysig kram av Jossan. Det värmde. Jag riktigt kände hur gosig och uppmuntrande den var.
Efter skolan cyklade jag förbi jobbet för att se om jag kunde ha må-bra-mötet idag. Icke. Lillan hade redan lämnat Donkan. Istället hamnade jag på Kullsenska med en varm oboy med grädde, en salami/briemacka och två mysiga vänner. Vi satte och pratade länge och det kändes som om kvällen inte varit så hemsk ändå utan faktiskt lite kul. Andra verkade ju haft det värre. Men Kristin och Matilda var glada ändå och Kristin hade ju fått en bra glimt av det ljusa också.
Det är sjukt skönt att bara sitta på ett cafe och få prata av sig, helt enkelt avslappnande.

Avslutade dagen med ett par timmar på jobbet. Ungarna var jobbiga och med en huvudvärk som aldrig velat släppa mig idag så kan jag inte påstå att den blev bättre av skrikande ungar. Men lite cash i plånboken är ju aldrig fel. Snart är det dags för löning igen, hoppas den är på plus.

Nu ska jag se på film och försöka släppa tankarna. De bara virrar till allting ännu mera. Skit.





Utgång

Träffades hos Sofie innan. Hon hade lyckats efter många om och men slänga ut sin familj ett par timmar. De andra åt pizza, jag hade ätit lite hemma men var inte alls sugen på pizza så klämde i mig en banan bara för att pappas mat inte var speciellt god. Sedan drog vi vidare. Skulle träffa resten av klassen samt ettorna vid saga men det sket vi i och valde att komma direkt till kalmarsundsparken. Nästan ingen där, sedan upptäckte vi några. Var iskallt och blåste och vi fick vänta på ettorna i säkert en timma. Inte många från vår klass där heller, halva kanske. Lite trist. Skulle spela ölbrännboll, efter tredje slaget fick någon in bollen i en buske och den kom aldirg fram. Så det spårade ur. Girlsen och jag bestämde oss efter en stunds mingel att dra vidare. Hamnade på en stor förfest på ett hotellrum/innegården vid Söderport. Ganska trevligt men sedan blev vi bortjagade av vår kår för alla kaggnister var tvugna att följa med till cellgraven. Sagt och gjort, alla tågade dit. Minglade och tjoade med allt och alla. Kom in på Vallen dansade och hade hm, kul ? Jag vet inte, minns inte speciellt mycket mer än att allt var kaos. Jag tappade bort alla hela tiden och träffade nya kompisar som jag tappade bort. Så höll det på. Kristine kom inte in för hon hade förlorat sina 150:- stackarn samt sett en kille nästan dö. Han hade trillat vid hennes fötter och blött från alla håll och kanter, genom munnen och ur huvudet. Så hon fick ringa 112 fick vi veta när jag och Nina äntligen hittade varandra sent och bestämt oss för att dra hem. Hon såg då fortfarande ut att vara någon slags halvchock. Kvällen blev annorlunda mot vad den var tänkt och jag vet inte om jag vill minnas endel av det jag minns, samt få höra det jag inte minns av andra.


Insparken

Idag blev de nya kaggnisterna riktiga kaggnister. Från att först bara provat på Kagg är de nu insparkade. Började med att hela Kagg var i sporthallen och tittade på vad de olika sektionerna samt kåren hade hittat på. Ungefär samma visa som förra året men helt okej faktiskt. Efter det hämtade vi NV08D och satte på dem fina band och fick in de i ett led två och två. Där efter tågade vi iväg med rop och musik, förbi Stagg och vidare till vallgraven nedanför slottet. Där blev det lekar så som irrlänsk julafton med läppstift, leta efter sockerbit i mjöl, ägglek mm. Det blev mycket uppskattat tror jag och de verkade ha himlans kul. Mot slutet spårade det ur, allting blev kladdigt och kletigt och plötsligt dök en rå fisk upp från ingenstans. Sjukt äcklig. Tarmarna bara hängde ut. Uscha. Men i det stora hela blev dagen bra, lärarna som var med och övervakade var nöjda och ettorna glada, blöt och kladdiga.

Enda negativa var när en av treorna som sparkade in oss kom och kikade på. Hon avslutade med att ge alla en ordentlig utskällning för att vi intetänkt klä ut sig. Blev lite irriterade på henne för hon sabbade den goa stämningen men men.
Ska se om jag kan få tag i lite bilder från dagen samt utgång ikväll. Skojsigt, börjar med lite mera lekar för ettorna ikväll och sedan blir det vallen antaglien.

Norra Öland

Idag skulle skolan vara kreativ och hitta på något kul för oss NV-elever. Egentligen så var det kul tänkt men för det första innebar det att jag skulle gå 8 istället för 4 timmar i skolan samt så var jag sjukt dundertrött. Så där så man bara vill hänga sig själv om man inte får sova. Men turen kom och vi samlades alla i mycket fina bussar. Cred till skolan. På vägen upp fick jag, Nina och Johanna strukturerat upp Kaggdagen en aning vilket kändes lättande. Försökte även sova lite men klickade inte. Första stoppet var raukarna. Fina , antar jag och frågorna fick vi svarat på. Andra stoppet, Neputunuslandet - det var ganska unikt med plattorna liggandes alldeles vid havet. Föreställde mig att det såg ut så när kontineten delade på sig. Tredje stoppet - thujaskogen. Den var annorlunda mot andra skogar, unik. En sådan skog man bara ville stanna i för sig själv och gå en fin dag som denna, för det var verkligen bra vänder. Sista stoppet- trollskogen. Där fick vi pastasallad som gick ner och sedan skulle vi i grupper om 4 välja en fråga att göra. Vi fick frågan - hitta avföring. Kul liksom men enkelt tänkt vi. Fint. Men det skulle vi inte sagt. Asken skickade iväg oss på äventyr och sa att vi skulle vara tillbaka för guidadtur innan vi åkte. Vi gick och gick, men hittade bara kobajs. Det räknades inte. Tillslut hittade en harplutt och en oigenkännerlig bajs. Great. Men vi fick även träffa på en sjukt söt luden svart kalv. Jag blev lite kär. Tillbaka på samlingsplatsen i tid så hade Asken missat att alla klasserna skulle gått den guidade turen tillsammans när hon skickade iväg oss så de hade redan gjort sin. Så vi fick en egen tur med Asken, så nu har jag och Krik fjäskat. Haha, mest Kirk. Och vi fick faktiskt se vraket - fast det var inget att se.
På vägen hem sov jag, nästan hela resan.

Efter skolan cyklade jag utmattad till stallet. När jag såg att jag inte skulle få rida Rhona idag heller, tappade jag modet. Jag började sakna mina föräldrar fasligt mycket och när hon inte hälsade idag heller så blev på grund av min trötthet gråtfärdig. När jag sedan såg att jag fått min livs första fästing fick jag panik, jag bara såg för mitt indre hur den växte på mitt ben, jag fick borelia och blev förlamad för resten av mitt liv. Märta tog borten och jag bara grät. Chocktillständ. Sedan grät jag ännu mera, och mera och mera. Dagen var förstörd och jag ville bara hem, krypa ner under täcket och sova ett par månader för att sedan vakna glad, stark och utvilad. Så blev det inte. De fick upp mig på hästryggen. Var nog nyttigt även om jag var nere, var jag även efter men bättre. Gick ganska bra med.

Nu sitter jag här och bara vill sova men måste plugga. Ringde mamma för att jag saknar henne så fasligt mycket. Fattade inte att de inte landade i Malmö förren vid 23 ikväll så blev ledsen när det bara brusade och hon inte kunde prata med mig. Då brast allt igen. Kände bara hur mycket jag ville krypa upp i hennes famn och vara liten igen.

Gissa bajset ?Sofieeeeeeeeee

Att bara låta allt komma.

Flickorna kom till mig. Vi fixade fika. De hade med sig pankakor som vi fyllde med nutella och blåbär. Oroa er inte, de var inte i samma. Tillsammans med det åt vi kärleksmums, toffefis, drack hemmajord saft och stora koppar te- precis som igår. Och vi såg sista skivan. Eftersom jag redan var på lite mutterhumör så var det väldigt skönt att ha ett skäl till att bara få gråta litervis av tårar. Bara få släppa ut frustrationen för att de betede sig som as på tv:n. Caleb dog, Kirsten åkt in på hjälp-mot-alkohol-hus, Try dog efter försök av våldtäckt på Marissa. Det blev för mycket. Man lever in sig så himla mycket. Och som sagt. perfekt om du vill ha ett skäl till att gråta.

Besviken som jag vet inte vad.

Okej, jag är nog mera irriterad än besviken. Här kommer man till stallet och allt är precis som förut. Nästan. Barnen är snälla, mötet går bra, stämningen käns mesta dels bättre och jag tror de gillade kakorna. Nästan perfekt. Men bara nästan. Jag blir så himla less på att den person som ska agera vuxen och duktig beter sig som ett as. Hälsar inte, unviker mina frågor och ger min blickar som jag bara känner skulle vilja bränna ner mig. Okej, man kan missuppfatta och någon kan ha en dålig dag men när det var likadant de närmaste gångerna jag varit där får mig att fundera om. Egentligen saknar jag ridningen, att kunna känna att bara komma dit och vara, hjälpa till och mys lite med Rhona. Väldigt sugen på att tävla också men allt det får mig att bara vilja spy när jag känner mig så himla ovälkommen. Det känns verkligen hur lite hon vill att jag ska vara där. Jag antar att det är så för att jag svek. Men jag han inte. Höll på att gå in i väggen förra våren. Grät mig till söms för att jag hade så mycket, trodde jag skulle svimma många gånger. Det slutade med att jag försummade skolan för att jag inte orkade och det visade sig på betygen. Jag fick helt okej betyg men hade jag inte haft så mycket att göra fanns med x antal ämnen jag kunde satt MVG istället för VG. Ganska surt. Jag förstår liksom inte vad jag gjort för fel. Det gör liksom att man tappar gnistan över det som en gång var den bästa plats jag vetat. En plats som kommit före mitt egna hem.

hemmafru.se

Kände för att utnyttja mina kokkonster ( inte många ) och fixa och dona lite i köket. Nu ser det ut som en bombnedslag så jag bara väntar på att diskmaskinen ska bli klar så den kan fyllas igen. Tryckte på fel knapp innan så tog två 2,5 timmar och jag hoppas inget gick sönder. Men jag lyckades åtminstone åstakomma min favoriträtt som är väldigt enkel.
Färdig påse Asia
Icas äggnudlar
Skalade räkor
Soya
Salt
Peppar
Stek, koka, bland - färdigt på max 15 min och underbat gott



wook med nudlar & räkor

Jag fick även vara lite duktig och göra kärleksmums till UZmötet ikväll. Aldrig gjort det innan men blev nog helt okej faktiskt. Får väl höra kritiken av småtjejrna sedan.
kärleksmums

Snygg i glasögon


I natt sov jag som en stock de första timmarna, de sista ägnades åt att jag höll på att täppas till och kvävas i min näsa och mun. Vaknade med en peppande förskylning. Kändes underbart. ( Hör ni hur ironisk jag är ? ). Ögonen rann även denna morgon så beslöt mig för att skippa linserna och ta glasögonen. Första gången i skolan jag hade dem och de enda som lade märke till det var:
1. Nina - hade du bråttom imorse eller?
2. David- snygga glasögon.
Bra eller dåligt? Det är ju kul när folk lägge märke till men samtidigt kan det bli för mycket. Idag kändes det som antingen, oj vi ser inget eller snarara " fy vad ful". Jag kände mig som alternativ två i alla fall även om det var bättre än när jag behövde ha på dem min enda gång i nian. Då led jag ordentligt och för varje minut som gick ville jag bara sjunka längre och längre ner´genom marken. Men idag var det fullt, udhärdligt och skönt. Ögonen tror jag var glada för att jag offrade att vara ful en dag.
                                                                                              


RSS 2.0