Västkustenresa

Resan men mina underbara vänner var helt sagolik. Går inte att beskriva för jag hittar inte ord för en sådan känsla men det närmaste man kan komma är kanske att jag var lycklig. Innan jag somnade varje kväll tänkte jag tyst för mig själv: tack för att jag fått åka och för att allting blivit så himla perfekt. Jag vill bara resa tillbaka för det var det bästa som hänt mig i sommar förutom Turkey med Matilda som var ganska megabra det med. Tänkte skriva en summering av dagarna samt kommer jag med några bilder här och på www.1ina.bilddagboken.se .

Torsdag: Mosade mig upp strax före fem för att vara på tågstationen nästan före soluppgång. Mamma fick äran att köra för jag var något för trött för att sätta mig vid ratten. Så vi brummade ner och plockade upp Kirk på vägen. Hon stod inte utanför sitt hus när vi kom tjugo över sex så jag trodde nästan hon försovit sig. Hade varit lite kul eftersom Krik alltid är i tid. Hihi. Men tur ändå att hon inte gjort det för hon hade biljetterna och utan henne hade vi inte haft kul. Ungefär samtidigt som vi anlände så infann sig även Sofie och Nina. Måste säga att jag är grymt imponerad av Sofie att hon kunde komma i tid och vara färdigt  för avresa när Nina stod utanför hennes dörpost. Det blir ett lite extraplus till dig där vännen. Sedan blev det en snabb tågresa. Vi fick några goda vänner som satt brevid oss och spelade techno ända tills jag belv trött och bad dem att stänga av. Då mulnade de av men gjorde som vi sa. Fint asså. Nästa plus var konduktören Hampus. Han var sååå snygg. Trodde inte det fick lov att jobba så snygga konduktörer. Höll på att dö när vi såg honom och han var rätt charmig med. När det kom några som skulle ha våra platser för vi hade bara bokat tåg så gick han genom hela tåget och letade efter ett fyrasäte åt oss. Så sjukt sött.
Framme i göteborg lyckades vi efter om och men låsa in våra staffs och kunde bege oss ut på stan i den fantastiska vädret. Kunde inte undgå att känna lite ångest över att vi gick på stan och inte låg på stranden och glassade. Men det var ändå en bra tur, köpte tre tröjor, ett par skor och lite andra småsaker. Det blev en tröja från Cubus, en från Rut m.fl och en från Gina men skorna var mest fynd. Sådana från Keds som jag har och älskar men mina är helt utslitna så letat efter nya. Dessa var även på rea och nedsatta till 299. Men den ena skon var en liten nyjans mörkare ( snart är de likadana eftersom de är vita) och då fick jag dem för 99. GREAT !  
Sedan blev det käk på ett kebabhus och så gick vi och handlade lite proviant på Hemköp. Sedan skulle vi ta bussen till Fisekbäckskil. Det blev en kalldusch. För vi frågade om man skulle köpa på stationen eller på bussen. På bussen skulle det kosta 175 kronor enkel och på stationen 110 kronor enkel. Så det blev en dyr bussresa. Tur att våra tågbiljetter inte kostat mer än 200 tur och retur. Efter en lång busstur längs hela västkusten så nådde vi äntligen ändstation och det var förväntan som bubblade i luften när vi klev ur bussen. Kirks farfar mötte oss med varsin varm kram och hjälpte oss ( sofie ) med väskor. Sedan packades det  upp innan vi fick grillad mat som var fruktansvärt gott. Jag åt ända tills det stod ända upp i halsengropen på mig.
Efter middagen tog vi en glass i hamnen och en promenade genom samhället så som är helt idylliskt när vädret håller i sig. Kvällssolen var perfekt. Var som att vandra i en fantasi. Hela dagen avslutades sedan med att vi fiskade krabbor och badade länge i det djupa salta vattnet. Havet var varmt och luften var ljummen och det doftade sommar.

Fredag: Vi pallrade oss upp vid nio. Nina och jag lånade cyklarna och trampade ner till bageriet där doft av färsktbröd osade ut genom fönter och dörrar. Ett gott bröd införskaffades och sedan var vi nöjda.  Frukosten avnjöts sedan i den varma morgonsolen på altanen på berget med utsikt ut över hela hamnen med alla fina båtar. Det är sådana båtar som man bara önskar att man kunde ta och stoppa i bakfickan och bära med hem. Efter frukosten körde Kirks farmor och farfar ut oss till vår alldeles egna ö. Nästan i alla fall, vi delade den med en annan gubbe och ett nudistpar fram till eftermiddagen då några norskar anlände och två par pensionäer hittade dit. Men ön var tillräckligt stor för att den skulle kännas som sin egen. Där badades och solades det en massa på de runda slipade varma klipporna. Nästan inga manter gjorde att vi vågade hoppa från klipporna. Den högsta var nästan fem meter och det kändes som att man flög när man hoppade rakt ut. Var precis som att vara utomlands om inte bättre. Jag trodde nästan jag var med i en film.
 Vid halv fyra tiden skulle vi bli uppplockade. Då hade eftermiddagsbrisen kommit snabbt och det gjorde mer än klurigt att lägga till. Jag gjorde något vågat och kastade min väska och flytväst i båten. Väskan träffade men inte flytvästen så jag  fick hoppa i efter den. Tillslut kom alla i men då hade ankaret fastnat så vi kom inte loss på en bra stund.  Kvar på klipporna stod de två paren pensionärer som hjälpt oss ombord på båten och suckade. Deras blickar berättade lugnt att vi var ena riktiga amatörer.
 På kvällen gjorde vi oss lagom iordning för att sitta på berget grilla med utsikt över havet och samhället. Blev en fantastiskt mysig kväll men inte riktigt som planerat. Vi fick träffa en Bernad & Bianca samt en St: Bernadshund. Det roligaste var ändå att jag och Nina lurade några att jag pratade norrländska och hon stockholmska. En kille blev sur och frågade vilket som var det finaste platsen i Stockholm. ( Han kom från Lidingö. ) Svaret var rappare än han hade räknat med: Medborgarplatsen. Då blev han mera sur.

Lördag: Ytterligare en pressardag fast nu på berget vid den offentligen badplatsen med trampolin. Hur kul som helst.
Vi lagade även en fantastisk  lunch hemma i stugan som bestod av:
Pasta
Dolmio - vitlöksås
Lök
Ost
Kryddor
Tomat
Koka pastan och värm såsen. Hacka löken och riv osten. Skär upp tomat och ev andra grönsaker. Blanda på tallrik och krydda efter smak. Salt och peppar använde vi. Det var jättemumsigt.

På kvällen grillade vi och jag gjorde fina biffar och Nina gjorde mumsig potatis. Kirks F&F hade lämnat stället för natten så vi avlutade kvällen med att sitta i salongen med en otrolig utsikt och mumsa på kladdkaka gjord av Sofie tillsammans med varsin kopp te. Det var fint

Söndag: Jag trodde vi försovit oss så fick upp de andra på ett kick men klockan var bara nio. Njöt som vanligt av de mysiga frukostarna på altanen innan vi begav oss till klipponrna och trampolinen idag igen. Var tyvärr några maneter idag så badade inte rejält förrän framåt kvällskvisten men det gjorde inget. Fick ju sola mycket deto mer så nu har jag fått lite färg även om jag har svårt för det. Jag består av dåligt pigment. På kvällen bjöd Kirks F&F på tacos med en underbar guacemole ( hur det stavas det kan man fundera på). Sedan körde vi en tur med båten och jag fick köra. Det var helhärligt. Lite bättre än vår minibåt. Vi körde genom Grundsund som var grymt mysigt. Sedan stannade vi på det öppna vattnet och jag och Kirks farfar badade innan vi körde till en vik där alla badade från båten. Var lite läskigt att dyka i från fören men mest härligt och det blev en hel del fina pics. Ljuset den kvällen var otroligt. Var som om solen låg på vattnet. 

Måndag: Vaknade tidigt för att packa och städa innan vi skulle ta bussen in till Göteborg. Efter bussturen blev det staden igen. Var inte särskildt pep idag dock men följde med Sofie och Nina som sprang runt som galningar i alla affärer. Blev lunch på kinaresturang där man i prinicip blev överfallen. Skulle bara kika hur det såg ut men innan vi ens hunnit in hade fixat bord och dricka så det var bara att slå sig ner och äta men det var gott och man blev mätt. Och de pratade med äkta kinesisk dialekt. En kina lestulang. Efter middagen blev det mera strosande och jag köpte ett par shorts från SVEA och en BH från HM. Båda var jättegulliga. 
När vi sedan kvart i sex står på stationen för att lämna götet ropar kvinnan i högtalarna ut att platserna inte stämmer pga vagnbyte. Fint för oss eftersom vi inte bokat platser. Det blir kaos för alla vill hinna ta platser men jag kommer in i början och får ett fyrabord. Men mitt emot oss gick det ganska vilt till. Två damer börjar nästan slåss om samma plats. När konduktören kommer så stämmer inte det att de var fel på vagnarna utan platserna gäller egentligen så han blev lite arg på Göteborg Central. Sedan blir det en tur till Alvesta med pauser här och var för att det är något fel på någoting. När vi är i Alvesta är  vi 45 minuter sena och där får vi veta att vi kommer få åka buss till Kalmar. Alla bli såå glada. Vi blir stående på perrongen ett tag och då kommer det en man som snackar i mobil. Jag tycker jag känner igen honom och plötsligt trillar poletten ner, när han är mindre än 2 meter ifrån mig. Det var ALLAN SVENSSON. Han pratade precis som på TV. Jag råkade halvskrika: där är Allan Svensson. Då drar han ner sina solglasögon och knatar på. Jag kopplar dock försent att ta fram kameran så bilden jag fick är inte topnotch precis. I övrigt fick vi vänta på Alvesta staiton från halv 9 till nästan midnatt utan mat. Då mina vänner inte köpt något att äta och inte ätit sedan lunch vid halv tvåtiden är de ganska hungriga. Själv köpte jag revben innan. Så när klockan nästan är två på natten kommer jag hem till ett tomt och tyst hus drygt fyra timmar efter berkänad tid. Så nu ska jag kräva ersättning av SJ.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0